skip to Main Content

Jouw nieuwe standaard antwoord

Dit wordt jouw nieuwe standaard antwoord, lees er meer over in deze aflevering. Begin je dag met dit principe,  daarmee voorkom je een hoop afleiding.

In deze korte aflevering een hele simpele boodschap. Ik vind dat iedereen de dag moet beginnen met dit principe. Schrijf het principe iedere ochtend op of bekijk de video van deze aflevering.

Jouw nieuwe standaard antwoord

Een ding wat heel erg belangrijk is, dat is jouw nieuwe standaard antwoord. Jouw nieuwe standaard antwoord zou het antwoord ’Nee’ moeten zijn.

Overal waar je ja tegen zegt, zorgt er voor dat je nee tegen een heleboel andere dingen moet gaan zeggen. Veel mensen beseffen dit gewoon niet.

Dus maak van je standaard antwoord, het antwoord: ‘Nee’, in plaats van ‘Ja’. De meeste mensen hebben ‘Ja’ als standaard antwoord.

Voorkom afleiding

Zeg ‘Nee’ tegen standaard aanvragen voor een gesprek met een kopje koffie, aanvragen voor dates, om mensen te helpen met verhuizen, ‘Nee’ tegen allerlei dingen die je moet doen die jou afleiden van hetgeen wat je daadwerkelijk wilt.

Hell yes

Zo gauw je dat gaat wijzigen van ‘Ja’ naar ‘Nee’, en daarna pas gaat nadenken of iets misschien een ‘Ja’ zou kunnen zijn. En je gaat vanaf nu alleen maar de ‘Hell yes’ gebruiken als ‘Ja’. Dus de dingen waar je meteen van denkt van: ‘dit is vet!, dat ga ik doen!’. Dan ga je eerst even ‘Nee’ zeggen en dan ga je even nadenken: ‘klopt dat? Is het een Hell yes?’ Ja? dan ga je er voor.

Daardoor ga je alleen maar die paar dingen doen in je leven die er echt toe doen. Dan kun je in je flow blijven, dan kun je Momentum ervaren.

Dan is het veel makkelijker om het woord time management in je voordeel te gaan gebruiken. Ik geloof niet zo in time management, ik geloof in heel veel ‘Nee’ zeggen, en ‘Ja’ tegen een paar dingen die er echt toe doen.

Dus aan de bak! Gebruik dit principe dagelijks.

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.