Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hoe word je rijk?

Volg elke dag de 4 stappen op om rijk te worden.  Automatiseer ze, maak het proces onzichtbaar en je creëert zo je eigen systeem.

Dit zijn de 4 stappen zodat jij ook een rijk leven zult gaan leiden en geen last meer van geldstress zult gaan hebben.

Bepaal je thermostaat

Stel voor jezelf heel goed vast waar bij jou de thermostaat op staat ingesteld. 

Als je hier niet bewust van bent dan ga je jezelf continu saboteren op het moment dat jij financiële welvaart ervaart. 

Thermostaat houdt in dat iedereen heeft financiële regels ingesteld voor zichzelf. Die thermostaat staat ingesteld op je maandelijkse salaris, je spaarpot en op grote bedragen die je in een keer kunt ontvangen. 

Op het moment dat men in een keer een hoger bedrag ontvangt dan wat ze normaal ontvangen, dan past dat niet wat er bij de financiële thermostaat staat ingesteld. En onbewust gaat men dan hun eigen succes saboteren totdat men weer terug is op de financiële thermostaat. 

Je ziet altijd dat de financiële thermostaat bepaalt of je financiële stress hebt op een bepaalde momenten, of dat je in een keer geld gaat opbrassen.

Dus de financiële thermostaat is super belangrijk. Want daarmee zet je alvast klaar voor jezelf wat jouw levensstandaard is. 

Room af

Iedereen die rijkdom ervaart heeft een systeem waar ze continu wekelijks of maandelijks geld afromen van hun maandelijkse inkomen of van hun inkomsten. 

Mensen die dit continu doen, daar zie je dat ze consistent een vermogen aan het opbouwen zijn. 

Bijvoorbeeld als men 20% van het salaris gaan afromen voor later, en het dan verdeelt over meerdere potjes. En een deel gaat dan naar pensioenpotje, ander deel gaat naar het spaarpotje, een vastgoed pot of bijvoorbeeld een crypto currency pot. 

Automatiseren

Het afromen werkt het allerbeste als het geautomatiseerd is. Als men elke maand er over na moet denken over hoeveel er moet worden opzij gezet, dan bestaat de kans dat je je niet gaat houden aan de afspraak om een vast percentage af te romen.

Rijke mensen echter doen geen concessies aan hun financiële thermostaat of aan hetgeen wat ze afromen. En dat doen ze door te automatiseren.

Door de bank of je werkgever automatisch een vast percentage of een vast bedrag te laten afschrijven en laten overmaken naar een andere bank. 

Onzichtbaar maken

Door het onzichtbaar maken maak je het hele proces van rijk worden helemaal perfect. 

Het is beter dat het niet zichtbaar is voor je wat er elke keer zal worden afgeroomd. En daar zou je alleen bijvoorbeeld een keer per jaar naar moeten kijken. 

Als je er telkens naar gaat kijken wat bijvoorbeeld de stand van de koers is, dat zorgt alleen maar voor onrust en dat je misschien wijzingen gaat aanbrengen in het plan wat jou die rijkdom gaat brengen die jij graag wilt hebben.

Alle spaarrekeningen of pensioenpotjes waar je niet aan hoeft te komen, vink ze uit bij je internet bankieren!

Dus blijf er vanaf en laat het groeien. En je zult zien dat het bedrag veel sneller groeit dan wanneer je er maandelijks naar kijkt. 

Als jij rijkdom wilt ervaren dan is dit stappen plan de manier. 

Beluister de Podcast

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn