skip to Main Content
Hoe Krijg Je Betekenisvolle Relaties?

Hoe krijg je betekenisvolle relaties?

In deze aflevering geef ik je een stappenplan om betekenisvolle relaties te krijgen. Aan de hand van de 4 stappen leer hoe je je kunt omringen met mensen die je positieve energie geven, dezelfde mindset hebben en waar je blij van wordt.

Deze aflevering is niet alleen voor ondernemers, maar de vraag van hoe je betekenisvolle relaties krijgt komt vooral van ondernemers.

Het volgende klinkt vast bekend; je wilt een bedrijf opbouwen, je bent heel hard aan het werk en je merkt dat je omgeving je steeds minder gaat begrijpen waar je nou mee bezig bent, terwijl je steeds meer groeit als mens, je bent je aan het ontwikkelen.

En je merkt dat je omgeving je steeds minder gaat begrijpen en dat je uiteindelijk maar een heel select groepje vrienden hebben.

En op gegeven moment kom je op een punt dat je de behoefte hebt om je te omringen met mensen die je positieve energie geven, met mensen die hetzelfde denken als jij, met mensen waar je betekenisvolle gesprekken mee kan hebben, waar je blij van wordt.

Stappenplan om betekenisvolle relaties te krijgen

Ik heb een stappenplan of een framework waarmee je die mensen gaat vinden waarmee je betekenisvolle relaties mee kunt hebben.

Volg deze 4 stappen om te leren hoe je je kunt omringen met mensen waar je blij van wordt.

Stap 1: Relax

Ik zie continu mensen die buiten zichzelf gaan om zich te binden met allerlei mensen die ze interessant vinden.
Ik zeg dan altijd relax nou gewoon maar eens een keer, ontspan. Kijk hoe je op de normale manier aan je vrienden bent gekomen.

Dat mis ik echt bij mensen die op zoek zijn naar betekenisvolle relaties. Die gaan masterminds organiseren, die gaan naar netwerk events en ga dan op een bepaalde manier afdwingen hun vrienden gaan worden, of dat ze daar vaker contact mee hebben.

Relax en ontspan en als je jezelf bent, dan kunnen mensen ook veel beter bepalen of ze vaker met jou in contact willen komen.

Stap 2: Geef waarde

Als je nou contact zoekt met iemand, focus dan niet op wat jij nodig hebt, maar dat je dan waarde geeft. Focus op meerwaarde geven voor een ander.

Als je focust op waarde geven aan een ander dan is die ander veel meer genegen om met jou in contact te komen, of in contact te blijven.

Focus eerst op het leveren van waarde en kijk vervolgens of je een win-win situatie kunt creëren, dan kun je een betekenisvolle relatie met iemand opbouwen.

Stap 3: Vergeet de regels

Wij hebben onszelf zoveel regels opgesteld over hoe dingen horen, over hoe vaak je iemand moet benaderen, of hoe vaak iemand contact met jou moet hebben voordat het een betekenisvolle relatie is.

Luister nou eens wat vaker naar je intuïtie. Vergeet al die regels over vriendschappen, over relaties, over samenwerkingen.

Luister naar jezelf en kijk of het voor jou werkt, en check of het goed voelt, of niet goed voelt.

Mensen hebben bijvoorbeeld ooit bijv hebben besloten dat een goede vriend ze een keer per week belt, wat ik dan vaak zie is dat ze daarmee beslissingen gaan nemen of mensen nog wel tot hun ‘in-crowd’ horen.

Dat is erg zonde, want het kan zo maar zijn dat je iemand jarenlang niet spreekt, en dat je vervolgens een enorme betekenisvolle dag met die persoon hebt. Je denkt dan dat je dat wel vaker zou willen meemaken, maar het komt er helaas nooit meer van.

Als het goed voelt, iedere keer als je met iemand afspreekt, doe het dan ook. Luister naar je gevoel en doe er iets mee.

Stap 4: Evalueer je betekenisvolle relaties

Evalueer van tijd tot tijd, bijvoorbeeld 1 keer per maand, hoe het staat met je betekenisvolle relaties, hoe het staat met jouw vriendschappen. Ben je er blij mee, ben je er tevreden mee?

Als je deze 4 stappen gaat doen en die dingen heel helder gaat krijgen omtrent je relaties, dan zul je merken dat je het veel makkelijker gaat vinden om betekenisvolle relaties op te bouwen.
Dan zal het veel makkelijker gaan om je te omringen met mensen waar je blij van wordt.

Laat mij weten of je hier iets aan hebt en als je tips hebt hierover, of als je vragen hebt, stuur mij gewoon een berichtje op Facebook of op mijn Instagram pagina.

Mijn Facebook pagina kan je vinden bij deze link: http://facebook.com/marksoons.nl

En mijn Instagram pagina is te vinden bij: https://www.instagram.com/marksoons.nl

Of je kunt mij mailen op: hoi@marksoons.nl

Ik zie uit naar jullie reacties en feedback!

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.