Ontdek je missie in 4 stappen

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ontdek je missie in 4 stappen

Deze week gaan we het hebben over hoe jij jouw missie gaat ontdekken. Pas daarbij een methode toe waarin je in 4 stappen naar jouw eigen missie toe kunt werken.

Iedereen die ik tegenkom, die Momentum ervaren en die continu in een flow zitten, dat zijn de mensen die weten wat hun missie is.

Ook als het even tegenzit dat je weet waarom je uit bed moet komen die dag.

Hier volgen de 4 stappen zodat je weet hoe je aan je missie kunt komen.

Stap 1. Schrijf je biografie

Je hoeft daarbij niet een heel boek te schrijven. Maar schrijf gewoon je levensverhaal op, dat hoeft niet per se een boekwerk te zijn, dat mag ook kort zijn.

Het gaat daarbij om de kwaliteit, dat je goed terugdenkt welke keuzes je hebt gemaakt in je leven. Welke dingen je hebt meegemaakt en wat je daarvan vond.

Ben je bijvoorbeeld op reis geweest, heb je een bepaalde opleiding gevolgd? Waarom heb je die opleiding gevolgd? Hoe was dat voor je? Wat ben je daar vervolgens mee gaan doen? Welke regels had je daarvoor opgesteld? Waar sta je voor?

Stap 2. Maak een breindump

Als je je biografie hebt geschreven heb je een levensloop en in die levensloop zitten een aantal patronen.

In deze tweede stap ga je een breindump maken van alle patronen die zich afspelen in je leven. De patronen van de dingen die je leuk vindt. De patronen van keuzes die je wel of niet maakt. Die patronen schrijf je allemaal op bij deze stap.

Stap 3. Ga de diepte in

Dit is eigenlijk de belangrijkste stap. Bij de patronen die je ziet en de keuzes die je wel of niet hebt gemaakt, daar ga je ‘waarom-vragen’ op stellen. Daar ga je diepte mee in.

Je gaat daarbij de diepte in door 5 keer aan jezelf te vragen:

  • Waarom je die keuzes wel of niet hebt gemaakt.
  • Waarom je bepaalde dingen belangrijk vindt.
  • Waarom je bepaalde dingen niet belangrijk vindt.
  • Waarom je ooit bent begonnen met jouw baan of opleiding.
  • Waarom je ooit bent begonnen met een bepaalde hobby.

Als die vragen hebt gesteld dan zul je zien dat er 1 gemeenschappelijke factor in zit.

Stap 4. Zet je missie neer

Schrijf nu in 1 zin jouw missie op, waarvoor ben jij op deze aardbol gekomen?

Dat kan heel specifiek zijn, het maakt niet zoveel uit, als het maar 100% jij is.

Die eerste zin zal dan niet perfect zijn, maar het gaat daarbij om dat je zaadje in je systeem hebt gepland en dat je er mee bezig bent met de vraag waarvoor je nu elke dag opstaat.

Je gaat dan bijschaven totdat die missie helemaal bij je past.

Feedback

Ik zou het heel leuk vinden als je mij wat feedback geeft over deze aflevering, wat jij er van vindt. Laat mij weten of je deze opdracht ook daadwerkelijk hebt gedaan en wat er uit is gekomen. Ik kan je dan eventueel helpen met het bijschaven, dat doe ik graag voor jullie, de kijkers en luisteraars.

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is om naar mijn Facebook pagina te gaan, ga daarvoor naar deze link: http://facebook.com/marksoons.nl

Of je kunt ook een reactie achterlaten bij mijn Instagram pagina, mijn Instagram pagina is te vinden bij deze link: https://www.instagram.com/marksoons.nl/

En laat daar een bericht achter wat je van de podcast vond en wat je uiteindelijke zin van de missie is geworden. En dan help ik je graag.

Beluister de podcast

 

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn