skip to Main Content

Zoek de stilte op

Vandaag gaat het over een heel belangrijk principe over hoe je meer verbinding kunt maken met jezelf door de stilte op te zoeken.

Vandaag ga ik het hebben over een heel erg belangrijk principe. Heel vaak deel ik dingen met je die je kunt doen om meer Momentum te ervaren, om beter te leren kiezen en om meer te kunnen genieten van de dingen die je bereikt in je leven. Vandaag gaat het vooral over genieten en wat je moet laten om te kunnen genieten, namelijk alles.

Het gaat vandaag over een belangrijke principe met een duidelijke opdracht naar jezelf toe, namelijk zoek de stilte op.

Verbinding maken met jezelf

Ik zie dat mensen tegenwoordig zo druk en afgeleid zijn dat ze vergeten dat ze veel meer kracht kunnen putten uit zichzelf, door de stilte te gaan opzoeken. Door te luisteren naar stilte, door te luisteren naar zichzelf, door weer verbinding te maken met jezelf.

Ik heb dit geleerd van mijn coach. Hij gaf aan dat het aan de kennis lag, maar hij zei: ga er maar voor zorgen dat je iedere dag, 5 minuten even je mond dicht houdt, je ogen dicht doet en verbinding maakt met jezelf. Dus heel erg bewust, structureel, iedere dag de stilte opzoeken.

Al is het maar 5 minuten per dag, maar zorg er voor dat je die connectie met jezelf behoudt, want het is zo makkelijk om afgeleid te zijn en om maar door te gaan. Je wordt continu geleefd door bijvoorbeeld notificaties of e-mailtjes. Het is zo verademing als je dagelijks even de stilte en de rust opzoekt.

Iedereen kan het op zijn eigen manier doen door bijvoorbeeld te mediteren of door 5 minuten door het bos te gaan wandelen. Maar wat je ook doet, doe het dagelijks en doe het minimaal 5 minuten per dag.

Dat is de opdracht voor vandaag, het principe voor vandaag. Heel veel succes!

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.