skip to Main Content

Word sterker

In deze aflevering leer je hoe je beter om kunt gaan met weerstand en beter leert denken door sterker te worden.

Vandaag gaan we het hebben over het principe sterker worden. Ik zie over het algemeen dat er een trend aan de gang is dat mensen veiligheid kiezen over weerbaarheid. Dat betekent dus dat ze veel bezig zijn om zichzelf veiliger te maken, en om hun omgeving veiliger te maken, in plaats van veerkrachtiger te worden.

Ik moet altijd aan het verhaal denken van Tibor, die bij een speciale eenheid teamleider was. Als jij een hoog geplaatste persoon bent dan krijg je beveiliging, dan wordt er letterlijk op je geschoten en dan wordt er een team van beveiligers om je heen gezet, maar wat die beveiligers over het algemeen zoveel mogelijk proberen te vermijden is om je in een bunker te stoppen. Zij willen dat je gewoon vrij kunt blijven bewegen en dat je sterker wordt in het omgaan met weerstand.

Ik zie dat veel te weinig, ik zie bijvoorbeeld ouders in speeltuinen als een vangnet om kinderen staan, bang dat ze gaan vallen.

Omgaan met tegenslagen

Ik geef er de voorkeur aan dat mensen binnen bepaalde kaders leren om te vallen, leren om weer op te staan, leren om sterker te worden.

Ook in hun hoofd, mensen moeten leren omgaan met tegenslagen. Als je partners iets vervelend mee maakt dan hoef je niet met oplossingen te komen, maar praat met je partner mee hoe ze daar beter mee om zou kunnen gaan, of je luistert alleen even naar hem of haar.

Sta sterker in het leven

Voor jezelf is het heel erg belangrijk om te beseffen dat als jij niet dagelijks je lijf en je kop traint, dat het dan heel lastig voor jou gaat worden om weerbaar te worden, om sterker in het leven te staan.

Als je altijd de veiligheid en de zekerheid blijft opzoeken dan ga je nooit echt de groei en nooit echt de vrijheid ervaren.

De meeste mensen zitten of in hun kop gevangen, of in hun lijf en je hebt ook nog een groep die zowel in hun lijf als in hun kop gevangen zitten.

Krachttraining

Wat ik je gun is dat je sterker gaat worden. Dus iedere dag zware dingen optillen. Dat doe je door krachttraining te gaan doen, of door bijvoorbeeld CrossFit of om te powerliften te gaan doen.

Het maakt niet uit of je man of vrouw bent, ga zware dingen optillen, je wordt er sterker van en je lijf kan gewoon beter met weerstand om gaan.

Train je brein

Train je brein en zorg dat er positieve dingen in komen. Zorg dat er kennis in komt die jou sterker maakt, die je beter om leert gaan met weerstand. Kennis die jou beter leert denken.

Alleen dan kun je gaan groeien. Alleen dan kun je echte successen en echte vrijheid ervaren en dan kun je iets ervaren wat wij Momentum noemen en dat gun ik je.

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.