skip to Main Content

Waarom netwerken niks voor mij is

Waarom netwerken niks voor mij is en mij niets oplevert en wat je daarvoor in de plaats veel beter kunt doen.

Een van de redenen waarom ik deze podcast wekelijks doe is om jouw leven leuker en minder complex te maken. Ik zie namelijk continu dat mensen dingen die heel simpel kunnen zijn, super ingewikkeld maken. Ondernemers zijn daar grote sterren in.

Waarom netwerken niks voor mij is

Kijk maar eens bijvoorbeeld naar netwerken. Netwerken is iets waar ik een enorme hekel aan heb. Daarom doe ik het bijna nooit.

Tegenwoordig heb je ook het digitale netwerk LinkedIn en daar zie ik ook hele gekke dingen gebeuren en hoe mensen allerlei dingen uithalen in de hoop om klanten te krijgen.

Echte connectie

Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden om met mensen in contact te komen. Er zijn zoveel mogelijkheden om een connectie met iemand aan te gaan. Ik geloof dat netwerken geen manier is om een echte connectie met mensen aan te gaan.

Je zit met een berg visitekaartjes zit je in de aanslag om mensen te vertellen over wie je bent en wat je doet.

Ik geloof dat als je juist echte verbinding maakt met mensen, en je weet wederzijdse erkenning en wederzijdse betrokkenheid te creëren, dan kun je echt een band opbouwen met iemand, waar het voor de lange termijn werkt. Daar komen de echte samenwerkingsverbanden uit.

Er zijn talloze mensen die heel goed zijn in netwerken en voor hen werkt het prima, maar ik weet dat onder mijn luisteraars en kijkers, misschien ben jij er een van, daar zitten mensen die iedere keer zichzelf dwingen om naar een netwerk event te gaan, in de hoop om daar samenwerkingen te vinden, terwijl ze daar niet voor gemaakt zijn.

Die mensen hebben niet de bedrading om goed te floreren op een netwerk event. Ik ben een van die mensen. Ik ga veel beter op een-op-een connectie, zonder dat er 500 man in mijn linkeroor aan het brallen zijn.

Uitzoomen

Dus kijk eens heel goed naar welke mogelijke manieren jij beter kunt benutten om met mensen in contact te komen, dan de dingen die jouw energie kosten. Dat zou zo’n netwerk borrel kunnen zijn.

In deze podcast wil ik echt benadrukken dat je even moet uitzoomen, even kijken welke dingen ben ik nou aan het doen waar ik eigenlijk helemaal niet blij van word, die mij veel energie kosten, of wat niet bij mij past. In plaats van dat je gaat zorgen dat je er beter in wordt, kun je er veel beter voor zorgen dat de dingen waar je al goed in bent, dat je daar nog beter in wordt, zodat je op die manier iets kunt bouwen.

Dan kun je lekker in de flow blijven en dan kun je ook echt iets ervaren wat ik altijd Momentum noem.

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.