Lezen? Haal meer uit jouw boeken met deze 4 stappen!

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Waarom jij boeken zou moeten lezen

Hoeveel boeken lees jij per jaar?

10-20-50 of meer dan honderd? Of geen?

Dan wordt het hoog tijd om dit te veranderen!

Ontvang de mp3/podcast aflevering

In deze video deel ik waarom lezen zo ontzettend belangrijk is en met welke 4 stappen jij ervoor kunt zorgen dat jij het meeste rendement haalt uit de boeken die je leest.

Samenvatting

Wat zou er met jouw kennis en jouw succes gebeuren als jij vanaf nu iedere week minimaal 1 boek zou lezen? En dan bedoel ik boeken die gericht zijn op een doel of vaardigheid die jij graag wilt ontwikkelen.

Ja, echte boeken. Van papier. Met bladzijden enzo.

De gevolgen van een dergelijke keuze kan enorm krachtig zijn voor je ontwikkeling. Met name als je onderstaande vier stappen gebruikt bij het lezen van deze boeken.

Stap 1: Bepaal jouw specifieke doelen

Bepaal voordat je begint met het lezen van boeken, welke specifieke doelen je graag wilt bereiken.

Welke dingen moet je hiervoor weten? Welke vaardigheden zul je daarvoor moeten ontwikkelen? En is het lezen van een boek een goede manier om dit aan te leren? (hint: vaak wel)

Stap 2: Ga op zoek naar je voorganger

Ga vervolgens op zoek naar mensen die jouw doel al bereikt hebben en die daar exact in uitleggen wat de kortste weg is naar jouw doel. Iemand die vertelt over zijn belevenissen is interessant, maar het is niet de bedoeling om “leuke” boeken te lezen. Het is de bedoeling om je leercurve te verkorten en je leerproces te versnellen.

Stap 3: Haal eruit wat erin zit

Als je een boek leest, neem dan iedere letter op, alsof je leven ervan af hangt. Als dit betekent dat je langzamer moet gaan lezen of het boek vaker moet lezen, dan is dat wat je zou moeten doen.

Stap 4: Neem meteen actie!

Als jij na het lezen van het boek, niets onderneemt, dan zal de waan van de dag je inhalen en zal er niets veranderen. Dit is de meest gemaakte fout van fervente lezers:

Ze raken geïnspireerd door alle tips en technieken en gaan vervolgens verder met het lezen van het volgende boek. Dit zijn een soort “inspiratie-junkies” en mensen die heel veel lezen, maar niets bereiken.

De beste manier is om aantekeningen te maken van het boek, een stappenplan voor jouw doelstelling maken en vervolgens een hele grote berg ACTIE te ondernemen.

Zodat jij iets kunt ervaren wat wij écht Momentum noemen.

Ontvang de mp3/podcast aflevering

Vond je dit leuk? Laat het ons dan gerust weten. We horen graag van je 🙂

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn