skip to Main Content
Stop De Zoektocht Naar Geluk En Succes

Stop de zoektocht naar geluk en succes

Veel mensen zijn continu op zoek naar rijkdom, geluk en succes en zoeken op de verkeerde plek. Wat is nu de plek om te gaan zoeken naar geluk, rijkdom en succes?

Het tweede dat mij opvalt is dat mensen aan het zoeken zijn naar iets, als je even verder leest dan heb ik daar dadelijk een inzicht of take-away voor.

De plek om geluk, rijkdom en succes te vinden

De meeste mensen kijken naar buiten. Ze zijn bezig met kijken waar ze dat kunnen gaan halen. Terwijl je de ware rijkdom, het ware succes, het ware geluk niet buiten hoeft te zoeken.

Het komt van binnen uit

Het echte geheim daarvan is, is dat het een emotie is. En een emotie komt van binnen, die komt vanuit jou.

Ware rijkdom

Dus bij rijkdom zoeken mensen dat vaak in geld. Of ze zoeken het in spullen. Maar uiteindelijk zit de ware rijkdom in de emotie, om je rijk te voelen.

Als jij het idee hebt dat je een rijk leven leidt en je woont bijvoorbeeld in een hutje op de hei en je voelt je de rijkste persoon op aarde, dan heb je rijkdom gevonden.

Er zijn genoeg mensen die miljardair zijn en die alles hebben wat ze maar kunnen verzinnen en waarmee ze echt rijkdom zouden kunnen ervaren en zich arm en ongelukkig voelen.

Geluk vinden

Hetzelfde geldt voor geluk. De meeste mensen die op zoek zijn naar geluk geven namelijk al aan dat het niet in hun zit, maar dat ze het extern moeten gaan zoeken.

Dit terwijl geluk een interne emotie is.

Als je je niet succesvol voelt, kun je alles nastreven in de wereld dan ga je niet succesvol zijn.

Stop de zoektocht

De take-away is, als je op zoek gaat naar iets, dan wil dat per definitie zeggen dat je het nog niet hebt of nog niet beleefd, dat je het nog niet voelt.

Ik ben dus veel liever bezig met iets te zijn, dan iets te worden.

Het is veel beter om iets te beleven, in plaats van iets te gaan zoeken, of te vinden, of na te streven.

Ik vind succes, geluk en rijkdom nastreven net zo nutteloos als een auto pakken en naar de sportschool rijden. Je had dan net zo goed de fiets kunnen pakken zodat je op de heen- en terugweg ook gesport hebt.

Kijk even waar je mee bezig bent

Het kan toch heel anders, kijk nou waar je mee bezig bent.

Even een momentje stil staan en bedenken van: ben ik gelukkig? Voel ik mij rijk? Voel ik mijzelf succesvol?

En als je dat niet voelt, als je dat niet bent, als je dat niet ervaart, ga dan dingen verzinnen die jij vandaag kunt doen, zodat je een klein stapje dichterbij dat gevoel komt.

Dus in plaats van dat je op zoek gaat, dus extern, ga je kijken wat jij kunt doen, intern. Hoe jij dichterbij kunt komen.

Het is gewoon een kwestie van kiezen, vervolgens het doen, zodat je uiteindelijk kunt gaan genieten van de vruchten die je daarvan plukt.

Beluister de podcast

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.