skip to Main Content
Steel Je Succes Van Anderen

Steel je succes van anderen

Wat is de beste manier om je doelen te bereiken en successen te behalen? Simpel: Steel het van anderen!

Gebruik deze 4 stappen om te leren van de ervaringen en fouten van anderen, zodat jij bergen tijd bespaart. 

Download gratis MP3/Podcast van deze aflevering op iTunes 

In het kort:

1. Bepaal jouw specifieke doel

Ben hier heel precies in. Ik heb het al eerder gehad over doelstellingen en wat het nut is van deze heel concreet en specifiek maken, maar ik kan dit niet vaak genoeg benoemen. Hoe specifieker jij bent, des te makkelijker wordt het om iemand te vinden, die dat specifieke doel al heeft bereikt.

2. Ga op zoek naar mensen die dit doel al bereikt hebben

Dit vereist vaak wat onderzoek, maar is zeker de moeite van je tijdsinvestering waard. Je zult het in tienvoud terug verdienen, wanneer je iemand hebt gevonden die jou de belangrijkste fouten en inzichten kan laten zien, zodat jij sneller doorstoomt naar jouw specifieke einddoel.

Wat hier belangrijk in is, is dat je niet meteen naar de topatleten of de beste mensen op zoek gaat, maar gaat kijken naar jouw eigen “belemmeringen” (leeftijd, tijd, ervaring) en naar overeenkomsten zoekt. Bijvoorbeeld: Als je wilt leren voetballen, dan kun je kijken naar de lessen van Lionel Messi, maar de kans is groot dat hij vanaf zijn 4e iedere dag heeft gevoetbald. Als je nu 35 jaar bent (of ouder), dan gaat je dat niet meer lukken. Veel beter is het om iemand te vinden die, net als jij, op latere leeftijd in korte tijd heel goed is geworden. Dat zijn de lessen waar je echt iets aan hebt en die je direct toe kunt passen met zelfvertrouwen.

3. Modelleer de stappen die jou tot dit doel brengen

Nu komt het mooiste: kopiëren en plakken. Neem de lessen van je rolmodel en pas ze toe. Stap voor stap ga je naar je einddoel toe. Je weet welke stappen je moet zetten, hoeveel en waar je bent op de ladder naar succes. Super waardevol en dit geeft je echt Momentum!

4. Voorkom dezelfde fouten

Een rolmodel kies je niet alleen voor zijn successen, maar zeker ook om tijd te besparen door niet dezelfde fouten te maken. Zodat jij nóg sneller dan hij/zij komt tot het bereiken van je doel.

Download gratis MP3/Podcast van deze aflevering op iTunes

Vond je dit waardevol of ken je iemand ? Deel het dan vooral en laat het me weten!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.