skip to Main Content

Hoe start je je dag sterk?

Hoe start je je dag sterk? Bekijk deze aflevering om daar achter te komen. Jij kunt je dag ook sterk starten, wat er dan ook gaat gebeuren die dag.

Hemera

Ik heb samen met Tibor Olgers een productiviteitstool ontwikkeld. Dat is een soort ‘5 minute journal’, maar dan echt gericht op productiviteit, of op ondernemerschap, op gezondheid. En die journal heet Hemera. Je kunt op tibor.nl naar onze webshop gaan en dan kun je lid worden van het Hemera abonnement. Dan ontvang je een boekje waarin je 3 maanden lang aan een mooie dag kunt werken.

De Start Sterk Routine

Vandaag in de eerste aflevering wil ik je uitleggen hoe dat principe nou werkt. Ik begin natuurlijk met het begin van de dag, met de start sterk routine. Ik zal uitleggen hoe ik mijn dag sterk begin.

In het boekje wordt er ’s ochtends meteen bekeken:

 • Waar ben ik dankbaar voor?
 • Wat is mijn intentie van de dag?

En dan gaan we een aantal dingen afchecken:

 • Heb ik voldoende geslapen?
 • Heb ik 3 glazen water gedronken?
 • Heb ik een Hart-meditatie gedaan?

De dankbaarheid kun je opwekken door 1 minuut gewoon je beide handen op je hart te leggen, je ogen dicht te doen en dan 1 of 2 dingen te bedenken waar je intens dankbaar voor bent. Dus wees dankbaar voor de dag die je hebt gekregen van je hart.

Dat is de basis waarmee je kunt beginnen.

Vervolgens checken we ook nog even of je je lichaam in beweging hebt gebracht. Wij zijn een groot voorstander van mobiliteitsoefeningen.

Mijn ochtendroutine

Ik zal kort uitleggen hoe mijn ochtendroutine er uit ziet. Ik sta om te beginnen ’s ochtends met een sprong uit mijn bed op. Ik wil gewoon explosief mijn bed uit gaan. Ik geef meteen een boodschap aan mijn brein en aan mijn lijf: dit is de dag en hij gaat nu beginnen en hij gaat explosief beginnen.

Vervolgens ga ik naar beneden en dan pak ik in de keuken 3 grote glazen water, dan heb ik meteen een liter water.

Daarna open ik mijn laptop en dan kijk ik wat de WOD is, dat is de ‘Workout of the Day’ van de CrossFit. Iedere ochtend vanaf 7 uur kan je kijken wat de workout of the day is. Dan kan ik alvast gaan nadenken over die workout.

Dan snel de laptop weer dicht en ondertussen ga ik een minuut of 3 mobiliteitsoefeningen doen. Dus allerlei bewegingen die mijn lichaam flexibeler maken en er voor zorgen dat de mobiliteit verbeterd wordt. We zitten nogal veel en dat zorgt er voor dat je minder flexibel bent, dus het is heel belangrijk om daar iedere ochtend mee te beginnen.

Daarna lees ik iedere ochtend 10 minuurtjes iets nieuws. Ik heb over het algemeen allemaal management boeken en daar lees ik een paragraaf of een hoofdstuk wat ik nog niet eerder had gelezen.

The One Thing

Vervolgens doe ik mijn eerste ding van de dag, ook wel ‘The One Thing’ genoemd. En dat is het allerbelangrijkste voor die dag, wat ik eigenlijk al gedaan wil hebben voordat mijn kinderen wakker zijn, zodat ik mij al succesvol kan voelen, ook al gebeurd er daarna van alles, dan voel ik mij in ieder geval voldaan aan het einde van de dag, omdat ik mijn ‘One Thing’ heb gedaan.

Dat is een blokje van 25 minuten, dus ik wil gewoon 25 minuten aan iets gewerkt hebben dat mij op de lange termijn verder gaat brengen. Meestal heb ik die ‘One Thing’ niet afgerond binnen die 25 minuten. Maar ik heb dan wel iets gecreëerd waar ik trots op kan zijn, het hoeft dan niet af te zijn. Je bent dan succesvol als je er de tijd in hebt gestoken, als je het proces heb gedaan.

Vervolgens is het ongeveer 7uur en dan fiets ik naar de sportschool en daar doe ik mijn ‘workout of the day’. En daarna ga ik terug naar huis en dan zijn mijn kinderen meestal al wakker en dan breng ik de kinderen naar school.

De grote 3

Vervolgens ga ik naar kantoor en op kantoor doe ik mijn grote 3. Dat zijn de 3 dingen die mij op de lange termijn verder gaan brengen. Na mijn ‘One Thing’ zijn dat de 3 belangrijkste taken of processen die ik die dag moet gaan doen, waar ik van weet dat die mij op de lange termijn meer groei en bijvoorbeeld meer succes geven.

Meestal zijn dan blokjes van 10 tot 25 minuten, als ik die heb gedaan dan kan ik er een vinkje bij zetten en dan heb ik mijn dag sterk gestart.

Dan kan er van alles gebeuren in de wereld, maar dan heb ik in ieder geval het gevoel dat deze dag in de pocket zit.

Dat gun ik jullie ook, dus begin met de dag sterk te starten en dan weet je: dit wordt een mooie dag!

Masterclass Verkopen

We hebben binnenkort weer een bijzonder event over Verkopen, de Masterclass Verkopen.

Mis het niet en woon Masterclass Verkopen bij, ga naar:

👉👉 https://tibor.nl/masterclass-verkopen/

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Beste Mark,

  Hartelijk dank voor de inspirerende vlog. Hierbij ***** (vijf sterren). Ik ga aan de slag met . Veel succes met Hemera!

  Hartelijke groet,

  Nic Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.