Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het recept voor een leven vol Momentum

Iedere week heb ik het met je over hoe je er nou voor kunt zorgen dat je Momentum kunt ervaren. Hoe kun je er nou voor zorgen dat je van een goed leven naar een fantastisch leven gaat ?

[phxoptin id=1470394246]

 

 

Samenvatting

En deze week wil ik met jou het ultieme recept delen van een leven vol Momentum.

  1. Neem Verantwoordelijkheid
  2. Manage je emoties
  3. Investeer in jezelf
  4. Groei

Vond je deze aflevering leuk? Deel het dan met een vriend of vriendin.

Beluister de Podcast

 

Volledige transcriptie van deze aflevering

Iedere week heb ik het met je over hoe je er nou voor kunt zorgen dat je Momentum kunt ervaren. Hoe kun je er nou voor zorgen dat je van een goed leven naar een fantastisch leven gaat ? En deze week wil ik met jou het ultieme recept delen van een leven vol Momentum.

Want hoe ga er nou voor zorgen dat je iedere dag opnieuw dat fantastische leven gaat bereiken ? Je dat prachtige gevoel gaat ervaren van Momentum. Dat jij precies weet dat de dingen die in jouw leven gebeuren, ook de dingen zijn die jij graag wilt hebben en dat je iedere dag leeft als de persoon die jij graag wilt worden.

Sterker nog, dat je al de persoon bent die je graag wilt worden en dat je misschien nog wel een visie hebt voor een groter persoon of een beter persoon of een beter leven.

Maar dat je echt dat gevoel al hebt van nou, ik zit volledig in mijn flow, alles gaat zoals ik dit dat wil. Ik heb echt de controle en op die manier kun jij gewoon de kwaliteit van je leven gigantisch verhogen.

En vandaag wil ik een 4-staps recept met jou delen, zodat je weet van waar moet ik nou precies aan voldoen ? Welke dingen ontbreken er nog in mijn leven ? Welke dingen doe ik niet consequent ? Waardoor ik niet continue dat gevoel van Momentum ervaar ?

Want zoals er een recept is voor een leven vol Momentum, is er ook recept voor een leven vol frustratie en verdriet en tegenslagen. En dat recept, daar gaan we het vandaag niet over hebben, maar het is heel simpel. Je kunt zelf wel bedenken dat het tegenovergestelde waar we het vandaag over gaan hebben, dat dat het recept van falen is.

Nou, stap 1, dus het eerste wat je doet in je recept voor een leven vol Momentum is verantwoordelijkheid nemen. Het is zo ontzettend makkelijk om externe factoren de schuld te geven van de dingen die mis gaan in jouw leven.

Van het feit dat je niet de relatie hebt die jij wilt. Je kunt dan makkelijk je partner daarvan de schuld geven, van ja want zij is egoïstisch, of hij is egoïstisch. Of hij kijkt de hele dag televisie. Je kunt altijd een ander de schuld geven.

Je kunt je baas de schuld geven dat je het te druk hebt. Je kunt je kinderen de schuld geven dat je te weinig slaap krijgt. Maar uiteindelijk draait het er om dat jij de persoon bent die de keuzes maakt in jouw leven. Jij bent degene die de verantwoordelijkheid moet nemen in zijn of haar leven, want zonder verantwoordelijkheid te nemen, zul je nooit de keuzes maken die jou verder zullen brengen. Zul je nooit echt iets ervaren wat wij Momentum noemen.

Want Momentum ervaren dat is iets wat alleen maar kan op het moment dat jij met beide voeten op de grond staat, dat jij controle neemt over wat jij kunt doen aan het verbeteren van je leven, verbeteren van de situatie waarin je nu in zit. En dat kan niet als je altijd andere mensen de schuld geeft.

Begrijp me niet verkeerd, het is natuurlijk zo dat het best wel waar kan zijn dat andere mensen schuldig zijn ergens aan. Maar je kunt andere mensen niet sturen. Je kunt andere mensen misschien wel enigszins beïnvloeden, maar je kunt niet er voor zorgen, het is in ieder geval veel lastiger, om er voor te zorgen dat andere mensen gaan veranderen. Kijk, de makkelijkste persoon die jij kunt veranderen, dat ben jezelf. En dat doe je door verantwoordelijkheid te nemen. Nou, dat is stap 1.

Stap 2 is het managen van je emoties. Als er iets jou verder gaat brengen in je leven, dan is het wel dat jij meester wordt over je eigen emoties. Zoveel mensen ervaren positieve en negatieve emoties door de dag heen en als jij zelf zou gaan bekijken hoe dat bij jou zit, dan zul je merken dat als je daar niet iedere dag opnieuw bewust mee bezig bent en bewust bezig bent met te kijken van hoe voel ik me nu, hoe sta ik nu in het leven ? Hoe is mijn lichaamshouding ? Hoe is mijn energieniveau ? Wat is mijn emotie op dit moment ? Je doet daar niks aan ?

Dan zul je gegarandeerd niet succesvol worden in je leven. Want iedereen die ik heb gesproken, die echt succesvol is geworden in 1 onderdeel, het hoeft niet eens alle onderdelen van hun leven, maar iemand die succesvol sporter is, of iemand die succesvol zakenman is, of een succesvolle moeder, of een succesvolle muzikant. Al die mensen hebben 1 ding gemeen, namelijk dat ze op het moment dat ze moeten presteren, dat ze hun emoties volledig onder controle hebben.

Zij bepalen op dat moment hoe zij zich voelen. En niet een externe factor. Dus zij zorgen er voor dat zij zich goed voorbereiden, dat ze er voor zorgen dat hun lichaam in beweging komt op de juiste manier. Want je emotie wordt bepaald door de manier waarop je beweegt en je hoeft mij daarvoor niet te geloven, dat kun je zelf ook proberen.

Bedenk maar eens hoe jij bent op het moment dat je heel verdrietig bent. Hoe is je lichaamshouding dan ? Is hij rechtop ? Of is hij een beetje naar voren ? Hoe is je stemgeluid ? Is dat heel hoog ? Of is dat heel laag ? Waarschijnlijk heel laag. En hoe is je zithouding, als je dan gaat zitten ? Zit je dan heel erg rechtop ? Of zit je een beetje voorover gebogen ? Zou je snel lopen of zou je langzaam lopen ? Als je verdrietig bent ?

En dat zijn simpele aanwijzingen, als jij vrolijk bent of je bent energiek of je bent heel enthousiast. Als je heel enthousiast bent, zit je niet met je schouders naar voren. Dan sta je rechtop, dan is je gezichtsuitdrukking anders. Dan is je tempo van spreken anders. Dan is je energieniveau anders en dat zijn allerlei dingen, die een signaal zijn van hoe jouw emoties zijn op dat moment.

Dus dat kan je sturen en als je dat niet stuurt, dan zul je nooit een leven vol Momentum ervaren. Want zo gauw als jij jouw onderbewuste brein laat controleren welke emoties jij hebt, dan kom je echt gegarandeerd in de problemen.

Ik zeg nog wel eens, neem het roer over van de depressieve copiloot, die jouw onderbewuste brein is. En dat is echt iets wat je moet doen, want ons brein is vooral geprogrammeerd om gevaar te vermijden, om pijn te vermijden. Om onszelf in veiligheid te houden en als jij verder wilt komen en groei en vooruitgang en Momentum ervaren, dat zijn dingen die door jouw onderbewuste brein toch als een obstakel gezien worden.

Een obstakel staat gelijk aan pijn, dus het zal altijd er alles aan doen om een beetje tegengas te geven. En dat is ook waarom je verantwoordelijkheid moet nemen en die emoties zelf moet controleren en echt het managen van die emoties is enorm krachtig en waardevol.

Stap 3 is dat je actie gaat ondernemen om te investeren in jezelf. En dat investeren in jezelf, dat doe je door tijd te investeren in jezelf. Maar niet alleen tijd, maar ook geld te investeren in jezelf. Kijk, als jij het druk hebt en je bent alleen maar bezig met het ‘pleasen’ van andere mensen en je neemt geen tijd voor jezelf, dan is het heel lastig om een leven vol Momentum te ervaren.

Je zult altijd een beetje het gevoel hebben van nou, wanneer komt mijn tijd nou ? Wanneer kan ik nou echt die dingen doen waar ik echt heel gelukkig van word ? En die tijd zul je altijd moeten reserveren voor jezelf. En daar heb je soms geld voor nodig, afhankelijk van wat je wilt gaan doen. Als je een hobby hebt die je graag wilt uitvoeren, dan heb je daar tijd voor nodig. Als je een droom hebt die geld kost, dan heb je daar geld voor nodig. Die dingen moet je altijd reserveren voor jezelf.

Ik zeg wel eens dat je jezelf als eerste moet betalen, dus als je een agenda hebt en je gaat daar allerlei afspraken in invullen, moet je eigenlijk een afspraak met jezelf maken. Al is het maar 1 keer per week, of 1 keer per maand, maar reserveer tijd voor jezelf. Waarin jij jouw hobby’s kunt uitoefenen. Waarin jij even tijd hebt om na te denken of de dingen te doen die jij belangrijk vindt, die jij leuk vindt, die jou gelukkig maken.

Net zo goed wanneer jij een salaris hebt of je hebt een inkomen vanuit een onderneming, betaal jij jezelf eerst. En dat is iets wat ik heel veel mensen hoor zeggen en terecht ook, want bijna niemand doet het en het is zo ontzettend belangrijk om het wel te doen, want de meeste mensen die ik ken, die krijgen geld en gaan dan eerst de hypotheek betalen. Of de huur, dan de auto’s, dan de vaste lasten, dan de boodschappen en gaan dan daarna pas kijken of er geld over is om zichzelf te betalen.

Nou, 1 garantie is er in het leven, als jij jezelf als laatste betaald, dan kom je op een gegeven moment in de problemen, omdat jij jezelf een beetje op de achtergrond plaatst. Qua tijd, qua financiën, qua emoties, dat is gewoon enorm belangrijk dat jij jezelf voorop stelt. En natuurlijk zijn er mensen die zeggen van, ja, maar dat is toch helemaal niet sociaal en ik ben heel erg zorgzaam en ik ben mantelzorger, of ik werk in de zorg en ik hou van de zorg van andere mensen, daar word ik gelukkig van. Ja en nee.

Het is zo dat de reden dat je voor andere mensen zorgt, is dat je er zelf beter van gaat voelen. En de drijfveer die jou daartoe drijft, is dat jij graag iets wilt bijdragen. Dat is omdat je graag van belang wilt zijn en dat is een hele belangrijke drijfveer en dat zijn wel drijfveren vanuit jou. Dus je investeert wel in jezelf op dat moment. Nou, dat is stap 3 en daar kan ik heel erg veel over uitweiden, maar daar is de ruimte in de podcast niet echt voor. Dus we gaan snel door naar stap 4.

En stap 4, het laatste punt van het recept van een leven vol Momentum is dat jij zorgt voor continu en nooit stoppende groei in je leven. Want zonder groei zul je altijd worstelen in je leven, zul je altijd een comfortabel leven hebben, of je zult net niet een comfortabel leven hebben, maar je zult nooit dat fantastische leven hebben vol Momentum.

Ik zeg altijd dat de grootste vijand van een fantastisch leven is een goed leven. Want een goed leven zorg er eigenlijk voor dat iedere vorm van groei en vooruitgang, wordt ervaren als pijn en als meer pijn dan het comfort waarin je nu zit en dat zorgt er voor dat vaak mensen die een goed leven leiden, het wel prima vinden en niet verder gaan en doorstoten naar een fantastisch leven. En ik gun iedereen een fantastisch leven en ook jou.

En daarom is het zo belangrijk om continu op zoek te zijn naar gebieden in jouw leven, waarin je groei kunt voortbrengen en waarin je verder kunt komen, waarin je net dat stapje verder kunt doen en iedere dag iets kunt ervaren, wat wij echt Momentum noemen.

Vond je deze aflevering leuk? Deel het dan met je vrienden en familie en mis geen aflevering meer door je te abonneren op de podcast en mijn youtubekanaal.

 

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn