skip to Main Content

Het principe van de universele toepasbaarheid

Deze week gaat over een krachtig en simpel principe die overal in je leven kunt toepassen. Lees of bekijk nu deze aflevering en pas het direct toe, er zal een wereld voor je open gaan.

Deze week wil ik jullie graag iets meegeven over een van mijn principes, namelijk het principe van de universele toepasbaarheid.

Dit is een heel simpel principe dat ik eigenlijk al heel mijn leven, onbewust, gebruik. Ik heb ook andere principes in de loop van mijn leven ontwikkeld die zo krachtig zijn en het voordeel van dergelijke principes is dat het de kaders van je leven zijn.

Die principes zorgen er voor dat je weet welke richting je op moet gaan. Welke dingen je wel accepteert en welke dingen je niet accepteert.

Boven alles maakt het je leven gewoon een stuk makkelijker.

Dit principe van de universele toepasbaarheid is zo’n simpel idee, dat ik niet begrijp dat mensen het niet toepassen.

Ik zal het kort uitleggen en ik wil dat je er vervolgens mee aan de slag gaat en dat je mij laat weten hoe jij het ervaart. Dat vind ik altijd wel leuk om je feedback te horen.

Waar het echt om gaat is dat ik continu mensen bezig zie met 1 bepaald ding wat ze hebben geleerd. Ze hebben iets bijvoorbeeld geleerd op de kleuterschool, of bijvoorbeeld op een sportschool, of van hun ouders. Vervolgens komen ze in een nieuwe situatie en dan gaan ze het niet toepassen, ze doen dan alsof ze het nooit geleerd hebben.

Voorbeeld Universele Toepasbaarheid

Een heel simpel voorbeeld. Een van de dingen die je universeel kunt toepassen is doorzettingsvermogen.

Mensen hebben allemaal geleerd om te lopen, kruipen, te fietsen. Dat hebben ze allemaal geleerd met doorzettingsvermogen. Er is geen enkel kind dat na 100 keer proberen op zijn reet valt en die het dan gaat opgeven en dan roept dat hij het 100 keer geprobeerd heeft en er mee op gaat houden.

Toch is dit wat wij volwassen mensen continu zien doen. Die zijn bijvoorbeeld met een vijfde business idee bezig en het lukt niet en vervolgens geven ze aan dat ze er mee gaan stoppen omdat het niet lukt.

Als ik vervolgens door vraag zie ik dat ze wel dat ze het principe van doorzettingsvermogen gaan toepassen in hun relatie wat niet goed loopt en waar ze iets goeds van willen maken, of ze passen het bijvoorbeeld op hun werk wel goed toe.

Maar als die mensen vervolgens voor hun zelf willen beginnen en een nieuwe idee willen toepassen, dan doen ze het opeens niet.

Hoe pas je universele toepasbaarheid toe?

Ik wil dat je het principe van universele toepasbaarheid op alle fronten van je leven gaat toepassen.

Het lijkt heel veel werk, maar dat valt op zich wel mee. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is naar de volgende link te gaan:

https://marksoons.nl/levenswiel/

Daar vul je gewoon voor jezelf op de 8 gebieden waar dat levenswiel om draait, daar vul je een cijfer in.

De cijfers waar je het hoogste op scoort, daarvan ga je uitschrijven waarom je denkt welke eigenschappen jij bezit, of welke dingen je daar kunt of doet, die jij dat hoge cijfer geven.

Bijvoorbeeld als je cijfer voor liefde een 9 is, dan heb je bijvoorbeeld een fantastische relatie, of je voelt je heel erg geliefd. Daar is een reden voor. Wat doe jij op dat gebied, wat je zo goed maakt op dat gebied? Waardoor je zo’n hoog cijfer scoort?

Welke dingen doe je waardoor je zo succesvol bent op dat gebied? Schrijf die dingen uit.

Bekijk vervolgens wat je van die eigenschappen of principes kunt gebruiken, in een van die gebieden waar je slechtste op scoort. Deze manier van kijken opent in een keer een hele nieuwe wereld voor je, want die universele toepasbaarheid wordt altijd over het hoofd gezien.

Als jij bijvoorbeeld heel goed bent in geld verdienen, en je hebt voor liefde een hele lage score, kijk dan eens welke dingen je doet met geld verdienen die jij niet toepast op dit moment op het gebied van de liefde.

Zo kun je door heel het levenswiel heen wandelen en dan zul je dus zien hoe makkelijk het is om de dingen waar je nu goed in bent op hele andere gebieden in jouw leven te benutten.

Dan kun je dit principe toepassen en dan gaan je iets ervaren wat wij echt Momentum noemen. Ik doe dit iedere dag bij mensen en iedere keer zijn mensen weer verbaasd en zij zien dan in dat ze het daar wel toepasen, en op ander gebied niet.

Deel je ervaringen op Instagram of Facebook

Doe de opdrachten en laat mij weten wat je er van vindt. Laat mij iets weten op Instagram of op Facebook of stuur mij een mail. Laat mij gewoon eens weten of je dit daadwerkelijk gedaan hebt en of je daar nou iets nieuws uit heb gehaald.

Ga naar: https://www.instagram.com/marksoons_1/

Buitengewoon Leiderschap

Verdiep je meer in het leiderschap en woon ons volgende event bij: Buitengewoon Leiderschap

Meld je nu aan en ontvang 75 Euro korting!

Gebruik de kortingscode “mark2018”, ga naar:

👉👉https://tibor.nl/buitengewoon-leiderschap/

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.