skip to Main Content

Negeer deze 4 vormen van advies

Maak vandaag een einde aan deze 4 vormen van advies en zie naar welke adviezen je wel moet gaan luisteren.

Vandaag ga je eens en voor altijd een einde maken aan alle goed bedoelde adviezen die ik continu gegeven zie worden, en die er voor zorgen dat mensen jaren van hun leven verspillen door te gaan twijfelen of door de verkeerde adviezen op te gaan volgen.

Er zijn namelijk 4 soorten die je sowieso al niet meer zou moeten opvolgen.

Adviezen van je ouders

Nummertje 1 zijn de adviezen van je ouders. Ouders willen namelijk maar 2 dingen voor hun kinderen. Een daarvan is dat ze veilig zijn en dat ze zo weinig mogelijk risico’s nemen. De andere is dat ze gelukkig zijn. Dat zijn 2 totaal onverenigbare wensen.

Ouders willen dat hun kinderen zo weinig mogelijk risico’s nemen, maar aan de andere kant willen ouders wel dat ze gelukkig zijn. Dat conflict is continu gaande bij ouders en dat is ook precies de reden waarom je nooit naar je ouders zou moeten luisteren, maar je hart zou moeten volgen.

Advies van je ego

Advies nummer 2 is het advies van je ego, want je ego is eigenlijk niks meer dan een ouder in je kop. Die wil niks meer dan bijvoorbeeld pijn of gevaar vermijden, veilig zijn en vooral zo weinig mogelijk nieuwe, spannende dingen gaan doen in je leven.

Dus dat is een advies waar je sowieso niet naar moet gaan luisteren. Het is zo belangrijk dat je gaat erkennen wanneer de dingen die je denkt afkomstig zijn vanuit je ego en niet vanuit je bewustzijn.

Gratis advies

Het derde advies waar ik van mening van ben dat je daar het beste nooit naar moet gaan luisteren is gratis advies.

Daarmee gooi ik meteen deze podcast de prullenbak in, want dit is ook gratis advies. Maar besef dat als jij iets wil bereiken in je leven, dat de snelste manier om ergens te komen over het algemeen geen gratis advies inhoudt.

Je doel sneller bereiken

Meestal heb je bepaalde producten of diensten nodig die nou eenmaal geld kosten. Die gaan je sneller ergens brengen dan de gratis alternatieven.

Dus voordat jij gaat kijken naar de prijs van het advies, of als je bijvoorbeeld al een coaching traject volgt waar je voor hebt betaald en je gaat dat aanvullen met gratis nieuwsbrieven of bijvoorbeeld gratis trainingen. Besef dan dat het betaalde product je het snelst gaat brengen bij hetgeen waar je wilt komen. En niet al die gratis meuk.

Dus het consumeren van gratis content is prima voor inspiratie. Maar vervolgens heb je implementatie nodig en die implementatie daar draait het uiteindelijk om. Vaak heeft dat te maken met iemand die jou ondersteunt, een coach of bijvoorbeeld trainer.

Advies van incompetente mensen

Advies nummer 4 is advies van incompetente mensen. Dus mensen die niet competent genoeg zijn om jou te adviseren over een bepaald onderwerp.

Dus bijvoorbeeld een business coach die zelf geen goede business kan draaien of bijvoorbeeld een life coach die bezig is met zijn derde scheiding. Allerlei mensen die duidelijk laten zien dat zij incompetent zijn in dat specifieke gebied.

Ik wil gewoon dat jij gaat leren van mensen waar je voor betaald, want dan let je op. Leer van mensen die niet je ouders zijn en die competent zijn.

Betaal nou gewoon voor mensen die heel veel meer weten over een bepaald onderwerp en jou heel snel dichterbij jouw doel kunnen gaan brengen.

Als je op die manier gaat kijken naar adviezen dan weet ik zeker dat de stap van waar je nu bent en waar je graag wilt zijn heel snel kleiner gaat worden. Succes en ga er voor!

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.