skip to Main Content

Met Wim Hof in een ijsbad

Lees in deze aflevering waarom ik een ijsbad met Wim Hof heb genomen en waarom je dagelijks dit soort dingen moet doen die weerstand geven.

In deze week wil ik het met jullie er over hebben over de oncomfortabele dingen die ik op dagelijkse basis doe en waarom ik ze doe. Ik geloof namelijk dat als jij het geheim van het leven wilt ontrafelen dat jij iedere dag een klein beetje beter moet gaan worden in het omgaan met weerstand in je hoofd.

Er is namelijk een klein stemmetje in je kop en dat zorgt er voor dat jij bijvoorbeeld gaat ‘snoozen’ of dat je heerlijk warm gaat douchen, in plaats van ijskoud douchen, terwijl dat veel gezonder voor je is. Of het zorgt er bijvoorbeeld dat je op kantoor YouTube filmpjes aan het kijken bent in plaats van dat je gewoon je werk gaat doen.

Dit zijn dingen die hebben enorm bijgedragen aan de kwaliteit van mijn leven, de kwaliteit van mijn gezondheid en mijn energiepeil. Dus dat zorgt er voor dat ik dagelijks op bovengemiddelde niveau kan blijven presteren.

Vroeg opstaan

Welke dingen zijn dat dan? Om te beginnen sta ik iedere ochtend vroeg op. Dat zorgt er voor dat je eerder op staat dan je omgeving. Ik wil je aanraden om minimaal 1 uur eerder op te staan dan je partner.

Als je een gezin hebt met kinderen wil ik je aanraden om minimaal 1 uur eerder op te staan dan de gemiddelde tijd waarop de kinderen wakker worden.

Mijn kinderen worden gemiddeld tussen half 7 en 7 uur wakker , dus ik zorg er voor dat ik tussen 5 en 6 wakker ben. Dan kan ik bijvoorbeeld mediteren of aan mijn journal werken, dus dan ik mijn planning doen of de intentie van de dag al invullen. Of de Wim Hof ademhaling gaan doen, daarover later meer.

Ijskoude douche

Vervolgens zorg ik daarnaast er ook voor dat ik onder een ijskoude douche ga. Dat doe ik al 3 jaar en dat doe ik dagelijks. Ijskoud betekent gewoon zo koud als het kan, dus bijvoorbeeld niet warm afdouchen of warm beginnen.

Mijn brain zegt dan iedere dag, al jarenlang: “vandaag slaan we een keertje over”. Iedere dag zeg ik tegen mijn brein dat we het toch doen.

Iedere ochtend als de wakker gaat dan zegt mijn brein bijvoorbeeld dat het veels te vroeg is, iedere keer zeg ik dan: Nee, we staan op, het is tijd om op te staan.

Al die dingetjes, apps bijvoorbeeld om mijn productiviteit te verhogen, of WhatsApp notificaties bijvoorbeeld, dat zorgt allemaal voor weerstand. Weerstand in mijn hoofd, weerstand van mijn omgeving, weerstand in mijzelf.

Een krachtige persoon worden

Het is heel makkelijk en heel comfortabel om al die dingen gewoon wel te doen. Om bijvoorbeeld wel warm te douchen of om wel WhatsApp op je telefoon te hebben.

Alleen ik wil dat je beter gaat leren omgaan met die weerstand, zodat je een krachtiger persoon wordt.

Ijsbad

Vorige week heb ik voor het eerst in mijn leven in een ijsbad gezeten bij Wim Hof. Ik was naar een presentatie van hem in Amsterdam en aan het einde van die presentatie kon je je zwembroek aandoen en in een heel groot plastic badje stappen gevuld met water, met tientallen kilo’s ijsblokjes. En daar mag je dan 1 minuut in zitten.

Ik vond koud douchen al erg en ik dacht dat dit behoorlijk pittig zou worden. Maar je merkt doordat je de hele middag geprimed wordt, voorbereid wordt met ademhalingsoefeningen of met bepaalde houdingen, dan word je zo goed voorbereid dat als je dat koude water in gaat, dat je dan eigenlijk redelijk ontspannen daar in gaat.

Ja, het is koud en je voelt dat het prikt aan je voeten en aan je handen, maar ik merkte dat mijn lijf zich aanpast. Dat was voor mij de ultieme ervaring van de afgelopen week in weerstand opbouwen.

Beter omgaan met weerstand

Ik gun jullie dat ook, jullie hoeven niet per se in een ijsbad, maar ga in ieder geval dingen doen die weerstand geven. Ga er voor zorgen dat je beter met weerstand leert om te gaan. Dan kun jij iets ervaren wat wij echt Momentum noemen.

Lanceringsaanbod

Het boek “Stop met verkopen, start met helpen” is verkrijgbaar bij bol.com, ga doorvoor naar: https://www.bol.com/nl/p/stop-met-verkopen-start-met-helpen/9200000103879974/

Klik hier voor tijdelijk lanceringsaanbod.

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.