skip to Main Content

Manage je Zelfpraat

Pas het krachtige principe toe van deze aflevering om je zelfpraat te managen en je leven zal een stuk beter worden en bij tegenslagen zul je jezelf veel sneller herpakken.

Als er een ding is wat je iedere dag kunt doen om de kwaliteit van bijvoorbeeld je leven, je relaties, je banksaldo drastisch wilt verbeteren, hoef je maar een ding iedere dag te doen. Namelijk een belangrijk besluit nemen dat je zelfpraat positief gericht is op groei, gericht is op vooruitgang, gericht is op wat jij kunt bijdragen.

Dit is best lastig omdat ons brein standaard niet gemaakt is om ons gelukkig te maken. Als je niet iedere ochtend, vanaf de eerste seconde dat je je ogen open doet al begint met denken, dan moet je je bewust zijn van het feit dat je standaard bezig bent met het oerbrein, en die oergedachten zijn vooral geënt op het vermijden van pijn.

Dat zijn per definitie angstgedachten, negatieve gedachten. Als je wakker wordt en je eerste gedacht is: ‘het is te vroeg’, dan moet je daar continu bewust van zijn, waardoor je er iets tegenover kunt zetten. Namelijk een gedachte die je in beweging kunt brengen. Een gedachte die gefocust is op groei, met de reden waarom jij in beweging moet komen.

Als jij focust op beweging, op groei, dan zul je merken dat je hele andere dingen gaat denken.

Uit bed springen

Simpel voorbeeld, iets wat ik iedere ochtend doe, ik sta iedere ochtend op door uit mijn bed te springen. Reden dat ik dat iedere dag doe, is dat ik op het moment dat ik het besluit neem om op te staan, dan doe ik dat krachtig. Dan geef ik meteen een tegensignaal aan alle negativiteit die er al standaard in je systeem zit.

Koud douchen

Tweede wat ik doe is dat ik iedere ochtend koud ga douchen. Ik doe dat omdat het gezondheidsvoordelen heeft en vooral om deze reden, namelijk dat iedere ochtend als ik voor die kraan sta en ik weet dat er een plens koud water over mijn lijf heen komt, dan schreeuwt heel mijn lijf ‘Nee’ tegen mij.

Toch doe ik iedere ochtend opnieuw weer die koude kraan open, omdat ik dan communiceer naar mijn systeem toe dat ik besluit. Niet die negativiteit die standaard aan staat. Ik ben degene die besluit. Ik zorg er voor dat ik focus op groei, dat ik bezig ben met beweging, met vooruitgang.

De sleutel tot succes

Als ik dat doe, dan ben ik mijn zelfpraat aan het managen. Die zelfpraat managen dat is de sleutel tot succes, de sleutel tot een mooie dag, de sleutel tot een goede gezondheid, de sleutel tot een beter gesprek, een betere relatie, een beter bedrijf, een betere bankrekening.

Zonder dat valt alles als een kaartenhuis in elkaar. Als je je zelfpraat niet goed kunt managen, dan gaat het vroeg of laat een keer mis.

Als je je zelfpraat niet onder controle hebt dan stort jezelf gewoon in een negatieve spiraal waar je heel lastig uit kunt komen.

Hoe manage je zelfpraat?

Manage die zelfpraat en verzin iedere ochtend iets wat jij kunt doen om die zelfpraat te managen.

Maak er een gewoonte van. Zorg er voor dat het dagelijks terug komt, dat je iedere dag bewust bent van wat je tegen jezelf zegt en wat je er tegenover gaat zetten.

Als je dat gaat doen, dan zul je merken dat je vandaag al verbeterde kwaliteit in je basisemoties gaat ervaren. Je zult op een hele andere manier door je dag heen gaan.

Als je een dag hebt die niet loopt zoals je graag wilt, dan zul je jezelf veel sneller herpakken, dat je veel sneller weer in beweging komt en de boel hersteld, in plaats van de dag als verloren gaan beschouwen.

Pas het toe!

In plaats van dat je alleen luistert naar deze podcast, wil ik je echt op het hart drukken om gewoon eens de keuze te maken om iedere ochtend de zelfpraat te gaan managen vandaag.

Ga dat vanaf vandaag iedere dag doen en als bonus kun je aan het einde van de dag terug kijken en dan bedenken van wat je vandaag gemanaged hebt, wat je dagen er voor niet hebt gemanaged.

Dan zul je succeservaringen zien zoals ze zijn, namelijk kleine, groeiende succeservaringen, waardoor je iedere dag uitgroeit tot een beter mens dat focust op groei en dat focust op beweging.

Buitengewoon Leiderschap

Verdiep je meer in het leiderschap en woon ons volgende event bij: Buitengewoon Leiderschap

Meld je nu aan en ontvang 75 Euro korting!

Gebruik de kortingscode “mark2018”, ga naar:

👉👉https://tibor.nl/buitengewoon-leiderschap/

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.