skip to Main Content
Maak Je Leven Simpel

Maak je leven simpel

Laten we eerlijk zijn: over het algemeen maken we ons leven een stuk lastiger, dan het eigenlijk hoeft te zijn. Maar hoe kun je nou in een paar stappen weer terug gaan naar een simpel leven?

[phxoptin id=1470394246]

button-beluister itunes marksoons.nl

Samenvatting

In de vorige blogpost heb ik jou het recept gegeven voor een succesvol leven. En vandaag wil ik een beetje specifieker gaan worden, want wat ik heel vaak tegenkom is dat mensen hun leven veel te ingewikkeld maken.

Dat heeft allerlei redenen en ik herken het ook wel dat je vaak heel veel dingen bij jouw leven gaat toevoegen, totdat je uiteindelijk op een punt komt dat je denkt van, jeetje! maar wat heb ik mij allemaal op mijn nek gehaald en wat is het leven toch ingewikkeld en moeilijk en zwaar.

Vandaag wil jou in 4 stappen laten zien hoe jij er voor kunt zorgen dat jij in ieder gebied van jouw leven een aantal vragen kunt stellen en er voor kunt zorgen dat je de juiste acties onderneemt, dat je vervolgens het leven een stuk makkelijker maakt.

Want wat ik keer op keer tegenkom is dat mensen, wanneer ze hun leven makkelijker maken, dat ze gewoon simpelweg een stuk gelukkiger zijn.

En moeilijkheid, of ingewikkeldheid staat echt gelijk aan pijn. En dat is iets wat je heel goed moet realiseren. Als je keer op keer tegen mensen zegt: ja, het is ingewikkeld, of het is lastig, of het is moeilijk, dan wordt het tijd om deze video af te kijken en de 4 stappen die ik vandaag ga delen, te gaan volgen.

Doe mee met de Momentum Succes Week en verbeter de kwaliteit van je leven!

Beluister de Podcast

button-luister op itunes button-download mp3 

Volledige transcriptie van deze aflevering

Hi, Mark Soons hier en welkom terug bij weer een aflevering van leef je Momentum. Iedere week deel ik met jou inzichten om jouw kwaliteit van het leven een stuk beter te maken.

En vorige week heb ik jou het recept gegeven voor een succesvol leven. En vandaag wil ik een beetje specifieker gaan worden, want wat ik heel vaak tegenkom is dat mensen hun leven veel te ingewikkeld maken.

Dat heeft allerlei redenen en ik herken het ook wel dat je vaak heel veel dingen bij jouw leven gaat toevoegen, totdat je uiteindelijk op een punt komt dat je denkt van, jeetje! maar wat heb ik mij allemaal op mijn nek gehaald en wat is het leven toch ingewikkeld en moeilijk en zwaar.

En vandaag wil jou in 4 stappen laten zien hoe jij er voor kunt zorgen dat jij in ieder gebied van jouw leven een aantal vragen kunt stellen en er voor kunt zorgen dat je de juiste acties onderneemt, dat je vervolgens het leven een stuk makkelijker maakt. En wat ik keer op keer tegenkom is ook dat mensen, als ze hun leven makkelijker maken, dat ze gewoon simpelweg een stuk gelukkiger zijn.

En moeilijkheid, of ingewikkeldheid staat echt gelijk aan pijn. En dat is iets wat je heel goed moet realiseren. Als je keer op keer tegen mensen zegt: ja, het is ingewikkeld, of het is lastig, of het is moeilijk, dan wordt het tijd om deze video af te kijken en de 4 stappen die ik vandaag ga delen, te gaan volgen.

Wat is jouw verhaal?

De allereerste stap is het identificeren van jouw verhaal. En daarvoor hoef je maar 1 vraag aan jezelf te stellen, namelijk: wat doe ik nou op dat gebied, bijvoorbeeld op het gebied van de gezondheid, of op het gebied van relaties, dat mijn leven zo ingewikkeld maakt op dat gebied?

Dus wat doe ik nou, welke verhalen vertel ik mijzelf, die er voor zorgen dat mijn leven op dat gebied van mijn leven ingewikkeld is?

En wanneer jij weet wat de dingen zijn die jou zo ingewikkeld maken, of die het leven dat jij leidt in dat gebied zo ingewikkeld maken, dan wordt het tijd voor de tweede stap.

Balast

En de tweede stap is het identificeren van alle balast in je leven. Dus je gaat bijvoorbeeld voor je gezondheid bekijken van wat zijn mijn verhalen?

Wat zijn mijn overtuigingen die er voor zorgen dat dat leven zo ingewikkeld is, als het gaat om mijn gezondheid? Wat zorgt er voor dat ik het leven van een gezond en energiek leven zo ingewikkeld maak?

En dan ga je bekijken van welke dingen maken dat nou zo ingewikkeld? Welke overtuigingen die ik heb maken het nou zo moeilijk voor mij om daar succes in te behalen op dat gebied van mijn leven?

Elimineren

Nou, als je die 2 dingen hebt gedaan, dan wordt het tijd voor de derde stap en dat is meedogenloos snijden in die overtuigingen en in die balast. Want als jij denkt van, oh, dat is zo ingewikkeld om gezond te leven! Ja, dan weet je eigenlijk van jezelf wel als je gewoon neutraal op een stoeltje gaat zitten en je gaat bedenken van wat zijn de dingen die belangrijk zijn voor een gezond en energiek leven, dan ben ik er van overtuigd dat jij 10 dingen kunt opschrijven die belangrijk zijn om gezond en energiek te leven.

Iedereen weet dat groenten bijvoorbeeld gezond zijn. En dat je meer groenten moet eten om gezonder te zijn, want de meeste mensen eten nu eenmaal te weinig groenten. Je weet dat je meer moet bewegen. Je weet dat bepaalde voedingsmiddelen niet zo gezond zijn.

En je hoeft geen expert te zijn om van een aantal specifieke dingen te weten dat ze beter voor je zijn als je gezonder wilt worden. En zo kun je dat voor ieder gebied, kun je daar dingen voor verzinnen die een beetje logisch zijn en die eigenlijk ieder mens wel weet die belangrijk zijn om gezonder te leven, of om een betere relatie te krijgen.

Of om meer geld te verdienen. Of om een betere baan te krijgen. Of om meer vrijheid te creëren, meer tijd te krijgen.

Al die dingen, dat zijn allemaal levensgebieden waar je echt wel 1 of 2 of 3 dingen van zou kunnen bedenken, die jouw leven makkelijker zouden kunnen maken. Of die jouw succes op dat gebied beter zouden kunnen maken.

En je kunt ook bedenken welke dingen dagelijks voor zorgen dat je niet verder komt. Dat je iedere keer tegen zo’n muur aanloopt. En die dingen, die moet je meedogenloos wegsnijden.

Dus als jij zegt: “Ik wil gezonder leven, ik wil graag meer energie in mijn leven.”… Dan weet je dat die zak chips iedere avond, dat die moet verdwijnen. Dan weet je dat het bankzitten iedere avond, in ieder geval het aantal dagen dat je dat doet, gehalveerd moet worden.

En dat je die andere dagen in beweging komt en je lichaam gaat activeren. Dat zijn gewoon simpele dingen die jij gewoon kunt doen als jij meedogenloos bent in het elimineren van de negatieve dingen die jou weerhouden om jouw doelen te bereiken.

En dat zijn dingen die je keer op keer op alle gebieden van jouw leven kunt doen. En je zult merken dat als jij meedogenloos bent in het snijden van jouw overtuigingen en het snijden van alle balast die er is, dan ben jij al heel goed op weg.

Vergroot je aanwezigheid

En als je dan ook nog eens stap 4 gaat doen, kijk, dan zijn we goed op weg! Want stap 4 is dat je echt aanwezig moet zijn.

Wat betekent dat nou? Aanwezig zijn? In het Amerikaans hebben ze het altijd over: “Be present”. En present, aanwezig zijn, dat betekent dat je echt in het moment leeft.

En daar heb ik al een keer een podcast over uitgeweid. Echt in het moment leven is zo enorm waardevol, om de krachten naar succes te vertienvoudigen.

Want als jij echt in het moment bent en iedere keer volledig gefocust bent op die taak, die ene taak die voor je neus ligt, dan zul je merken dat je pas echt iets gaat ervaren wat wij Momentum noemen.

En wat is dat nou?

Nou, als jij een betere relatie wilt en je merkt dat de communicatie onderling niet zo goed loopt en je hebt meedogenloos gesneden in alle afleiding die er om je heen is, op het moment dat jij samen met je partner bent en je bent er dan ook nog eens echt aanwezig voor die persoon, dus je luistert echt naar wat die persoon zegt, je deelt mee in de conversatie.

Dus je deelt je gevoelens, je uit jezelf, je zegt wat je dwars zit, je zegt ook wat je goed vindt gaan, dan zul je merken dat je echt een connectie gaat maken.

En als jij gezonder wilt leven en je gaat meer bewegen, maar je gaat je volledig afsluiten tijdens dat sporten en dat zie ik heel veel, dat mensen met oordopjes in en met koptelefoons op aan het sporten zijn, of televisie aan het kijken zijn terwijl ze aan het lopen zijn.

Ik ben persoonlijk van mening als jij echt aanwezig bent tijdens het sporten, dat je veel minder lang hoeft te sporten, dat je veel intensiever bent in je focus en in jouw concentratie op wat jouw lichaam daadwerkelijk moet gaan opnemen van die workout, dan ga je veel meer resultaten halen.

Als jij een video’tje aan het bekijken bent terwijl je je mail aan het lezen bent, of radio aan het luisten bent terwijl je aan het werk bent, geloof me, dan ben je niet volledig aanwezig bij datgene wat recht voor jouw neus als taak voor je ligt. En dat is enorm waardevol.

Als jij zorgt dat je alle afleiding elimineert en daarnaast ook nog eens meedogenloos bent in het snijden van alle balast, dan zul je echt Momentum gaan ervaren en dan zul je je leven een stuk makkelijker maken.

Vond je deze aflevering leuk? Deel het dan met je vrienden en familie en mis geen aflevering meer door je te abonneren op de podcast en mijn youtubekanaal.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.