lees minder, maar denk meer na !

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lees minder, denk meer!

Eerder heb ik het gehad over de 2 boeken die ik gemiddeld per week lees en wat dit voor mijn productiviteit en kennis heeft gedaan de afgelopen jaren. Maar nu zie ik dit anders en ben ik (tijdelijk) gestopt met lezen.

Ontvang de mp3 file/podcast van deze aflevering via iTunes 

Samenvatting

In deze video leg ik uit waarom het belangrijk is om niet teveel te lezen, maar vooral ook na te denken over de dingen die je hebt geleerd.

En deze vervolgens in praktijk te brengen. Het is simpelweg nutteloos om talloze motivatie- en managementboeken te lezen en er vervolgens niets mee te doen.

Daarom is het stappenplan in deze video zo waardevol voor alle mensen die graag verder willen komen.

1. Focus op Kwaliteit

Je kunt drie boeken per week lezen, maar als je er niets mee doet, is het lezen een nutteloze bezigheid geweest en had je net zo goed een roman kunnen lezen. Het doel van het lezen van boeken over persoonlijke ontwikkeling is nou juist dat je een ontwikkeling gaat doormaken. Dus liever 10 boeken per jaar mét resultaat, dan 100 boeken per jaar, zonder actie en dus zonder resultaat. Focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit dus.

2. Evalueer ieder boek

Stel jezelf aan het einde van ieder boek de volgende vraag: “Wat heb ik geleerd?”

Bedenk welke nieuwe inzichten je uit het boek hebt meegenomen en hoe en wanneer je dit gaat toepassen.

Geef jezelf hiervoor een strakke planning en deadline.

3. Geef jezelf een reminder

Een planning en deadlines zijn natuurlijk een goede eerste stap. Maar automatische reminders (bijvoorbeeld een alarm op je telefoon) zijn ontzettend krachtig om je aan deze deadlines te houden en de focus weer terug te krijgen op de dingen waar het echt om gaat.

Zodat jij iets kunt gaan ervaren wat wij écht Momentum noemen.

Ontvang de mp3 file/podcast van deze aflevering via iTunes 

Vond je deze video inspirerend? Laat het dan weten aan je vrienden en bekenden. Zodat ook zij productiever en vooral gelukkiger worden.

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn