skip to Main Content

Jouw toolbox: De Magneet en het Touw

Zie hoe je dagelijks de magneet of het touw gebruikt als je met andere mensen omgaat en ontdek het inzicht van vandaag over deze 2 tools.

In deze aflevering wil ik met jou een heel simpel principe met je delen. Het gaat over de gereedschapskist die jij altijd bij je draagt en die iedereen bij zich draagt. Daarin zijn een aantal tools die jij kunt gebruiken als je met andere mensen omgaat.

Dus als jij je relatie wilt verbeteren dan heeft dat vaak te maken met het stuk gereedschap wat jij vaak gebruikt. Vandaag wil ik 2 stukken gereedschappen uitlichten en daar voeg ik nog een kleine realisatie aan toe, een inzicht.

2 Omgangsvormen

De tools zijn de magneet en het touw. Er zijn namelijk 2 manieren waarop jij in je relatie met andere mensen om kunt gaan.

Het touw

De eerste manier is het touw. Het touw is iets wat stevig is en wat je om iemand heen kunt doen en waarin je dingen naar je toe kunt trekken of dingen kunt afdwingen in een relatie.

Ik zie heel vaak mensen trekken in een relatie, dus dingen proberen voor elkaar te krijgen of bijvoorbeeld mensen proberen te veranderen, of als het ware mensen naar je toe te willen trekken.

Soms is dat effectief, soms wat minder, maar het is sowieso een beweging die moeite en inspanning kost.

De magneet

De andere manier is om een magneet te gebruiken als gereedschap. Als jij een magneet gebruikt als gereedschap dan trek je dingen aan, in plaats van naar je toe.

Dat is een beweging waarin mensen uit zichzelf naar je toe willen komen. Zij voelen zich aangetrokken tot hetgene wat jij biedt.

Dus als jij een magneet in je handen hebt, dan heb jij voldoende aantrekkingskracht in een relatie.

Minder moeten en moeite

Daar zit veel minder moeten en veel minder moeite in. Dat is natuurlijk veel prettiger in een relatie. Mensen hebben niet het gevoel dat ze ergens toe gedwongen worden, maar dat zij zelf een keuze hebben gemaakt om zich richting jou te gaan bewegen.

Of je nu moeder bent, of verkoper, of ondernemer, deze principes gelden voor alle mensen, in heel veel situaties waarin je met andere mensen omgaat.

Kijk nou eens even hoe je in relaties met andere mensen omgaat.

Ben ik nou bezig met een touw? Ben ik bezig dingen naar mij toe proberen te trekken?

Of ben ik die magneet die eigenlijk geen moeite hoeft te doen, maar toch de juiste mensen aan zich bind. Of in een relatie de juiste dingen doet waardoor je aantrekkelijk bent voor een ander.

Het inzicht van vandaag

Het inzicht van vandaag is heel simpel. Wat ik heel veel hoor is dat mensen denken dat ze maar 1 tool hebben, of dat zij het zijn. Dus ze zeggen bijvoorbeeld: ik ben nou eenmaal niet aantrekkelijk, of: ik weet niet hoe ik aantrekkelijk moet zijn.

Dit is een heel belangrijk inzicht wat ik je mee wil geven vandaag, je hebt de toolbox altijd bij de hand. Jij kunt er voor kiezen of jij het touw gaat gebruiken in een relatie, of dat je de magneet gaat gebruiken.

Dus je hebt allebei de tools, maar je kiest er vaak onbewust voor om het touw te gebruiken.

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.