skip to Main Content

In ontspanning bereik je meer

Bekijk deze aflevering en zie hoe je meer kunt bereiken vanuit ontspanning. Je zult zien dat je vanuit een ontspannen houding veel meer dingen gedaan krijgt.

Deze week wil ik een heel simpel principe met je delen, die niet altijd makkelijk is om uit te voeren. Het principe is opereer vanuit ontspanning, want vanuit ontspanning lukt veel meer. Vanuit ontspanning gaat alles makkelijker en beter.

Dit is een van die dingen die je vast wel vaker hebt gehoord, maar toch doe je het niet. Ik kan daar over mee praten, ik was jarenlang altijd gespannen.

Ik was altijd bezig met moeten, toen ik bijvoorbeeld nog vrijgezel was moest ik een vriendin vinden. Ik zie ook veel mensen die vrijgezel zijn, die moeten zoveel van zichzelf en de partner moet aan van alles voldoen.

Dwang

Dat moeten is allemaal een dwang en je merkt dat zo gauw jezelf dingen gaat opleggen, of je gaat andere mensen dingen opleggen, dat in die spanning daar ontstaat altijd weerstand. Die weerstand zorgt er voor dat je gewoon veel minder voor elkaar krijgt.

Voorbeeld

Een simpel voorbeeld. Als jij meer omzet wilt maken in je onderneming dan kun je 2 dingen doen. Of je kunt jezelf helemaal oppeppen en van jezelf verwachten dat je heel erg hard gaat werken en dat je bij ieder gesprek een verkoop bereikt. Dat is optie 1.

Optie 2 is dat je in volledige ontspanning bereid bent om uit ieder gesprek weg te lopen zonder dat er een verkoop plaats vindt. Met de voorwaarde dat iemand pas iets bij jou mag kopen op het moment dat jij vindt dat de persoon bij jouw bedrijf past, dat jij vindt dat je die persoon ook echt kunt helpen met jouw product of dienst.

Meer bereiken

Als je op die manier een gesprek in gaat, dan ben je volledig ontspannen en dat heeft als voordeel dat jij beter leert te luisteren.

Als je beter leert luisteren naar mensen, bijvoorbeeld mensen aan wie je iets wilt verkopen, of bijvoorbeeld dat je in een ontspannen houding met je partner omgaat, dan zul je merken dat je veel meer dingen gedaan krijgt.

Als je veel dingen gedaan krijgt, meer bereikt, dan gaan er veel mooie dingen ontstaan en dan zul je veel meer in de flow zitten.

Op die manier, dus in ontspanning, schoudertjes naar beneden, lekker luisteren, jezelf niet teveel opleggen dan kun je die flow ervaren. Dan kun je iets ervaren wat wij Momentum noemen en dat gun ik jou ook.

Dus probeer het maar eens en laat op mijn Instagram pagina weten wat je er van vond. Volg mij op Instagram voor meer tips voor persoonlijke ontwikkeling, ga naar: https://www.instagram.com/marksoons_1/

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.