skip to Main Content

Hoe schrijf je een boek in 4 dagen?

In deze aflevering vertel ik je over mijn ervaringen, hoe ik binnen 4 dagen een boek heb geschreven. En ik laat je zien hoe jij dit ook kunt gaan toepassen en je productiviteit kunt gaan verhogen.

Een paar weken geleden heb ik een projectie gedaan, samen met Tibor Olgers. We hadden een vlucht geboekt naar Madrid, hebben ons opgesloten in een hotelkamer en we hebben 5 dingen gedaan die er voor gezorgd hebben dat ik mijn productiviteit kon verdubbelen.

Pas deze 5 dingen toe om je productiviteit te verhogen

Als je een boek wilt gaan schrijven dan kun je dat doen als je de volgende 5 dingen gaat toepassen.

Stap 1: Sluit jezelf op

Heel simpel, zorg dat je nul afleiding hebt. Sluit jezelf op in een hotelkamer, in een kantoorruimte.

Geen notificaties, geen telefoon, geen mail, geen afleiding.

Stap 2: Ritme

Mijn klanten noemen dit ook wel discipline. Ritme betekent dat jij een focusblok en een rustblok hebt.

Vervolgens moet je van te voren al besluiten wanneer je pauze of rust gaat nemen.

Wat heel goed werkt is de pomodoro techniek. Dus 25 minuten werken en 5 minuten pauze. Dat geeft je tijd om te strechen of om even water te drinken.

Ik ben een groot fan van een verdubbeling als ik een boek aan het schrijven ben. Dus ik ga 50 minuten werken en neem dan 10 minuten pauze.

Na 2 blokken van 50 minuten werken en 10 minuten pauze ga ik een grotere pauze nemen. In dit geval ging ik stap 3 doen.

Stap 3: Community

Ik wilde laten zien aan Tibor wat ik had afgerond en ik deelde wat ik daarna ging doen en vervolgens ging ik weer naar stap 1 en 2 namelijk focus en ritme.

Stap 4: Delen

Dit is heel belangrijk, ik deelde mijn resultaten niet alleen met Tibor, we deelden ook via Instagram wat we aan het doen waren en wat we van plan waren om op te leveren. Dat zorgde er voor dat er een beetje extra druk in je lijf zit, waardoor je harder gaat werken en beter gaat focussen en beter gaat presteren.

Dit zorgt er voor dat je veel meer bereikt dan als jij je in je eentje gaat opsluiten op een hotelkamer.

Je gaat veel productiever zijn als je iemand naast je hebt staan, of als je bijvoorbeeld om 10 uur met iemand afgesproken hebt, dan ga je niet 5 minuten langer rust nemen.

Er is 1 pijler die altijd ontbreekt bij mensen die hyper gefocust zijn of die graag heel veel output willen leveren. Die mensen denken namelijk dat meer beter is.

Zij denken dan dat 12 uur per dag dit gaan doen beter is dan wanneer ze dit 8 uur op een dag gaan doen.

Ik geloof dat wanneer je de vijfde pijler gaat benutten in je leven, dan gaat er echt iets gebeuren.

Stap 5: Ideale omstandigheden

Dit is heel simpel, wij werkten 8 uur per dag in ideale omstandigheden. Dus een goed hotel, lekker eten en drinken, diepe ontspanning, sporten en ’s avonds Madrid in. We zorgden er voor dat er een goede omgeving was.

Wat ook heel belangrijk was, was dat wij maar 8 uur per dag werkten, maar wel op een hyper gefocuste manier, waardoor mijn output 50% hoger was dan thuis.

Ik verwachte dat ik rond de 20.000 woorden zou typen in 4 dagen, uiteindelijk waren er meer dan 30.000 woorden.

Heel belangrijk om je te beseffen dat juist door die ontspanning, juist doordat je ging sporten, of dat je tussendoor even ging lunchen, dat zorgde voor Momentum en zorgde er voor dat je het langer kunt vol houden.

Ik weet zeker dat als je deze 5 dingen gaat toepassen in je dagelijkse principes, dan gaat jouw productiviteit en effectiviteit omhoog.

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.