hoe mensen beter over je gaan praten

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hoe mensen beter over je gaan praten

Lees in deze aflevering hoe jij er voor kunt zorgen dat mensen beter over jou gaan praten.

Iedere dinsdag krijg je van mij een wekelijkse update hoe jij je leven een tandje beter kunt maken. Hoe jij beter kunt presteren in je bedrijf of in je privé leven.

Vandaag gaan we het hebben over hoe jij er voor kunt zorgen dat mensen beter over jou gaan praten.

Beter praten over jezelf

Er is 1 manier waarop jij andere mensen beter over kunt laten praten, namelijk dat jij beter gaat praten over jezelf.

Ik zie dit heel erg vaak gebeuren dat veel mensen de neiging hebben om grappen te maken. Iedereen vindt bij iedere grap een kern van waarheid.

Besef als jij een grapje maakt over jezelf, dus je maakt bijvoorbeeld een loser grapje maakt over jezelf dat je niets kunt. Dan is dat het raamwerk, het kader waarin andere mensen jou gaan zien.

Als jij voor de grap hebt gezegd dat jij  bijvoorbeeld heel erg slecht bent in rekenen, hoe gaat iemand jou dan zien?

Duidelijk als iemand die slecht is in rekenen. Mensen hebben 0 verbeelding en gaan er heel weinig dingen bij verzinnen voor jou.

Zij kopiëren namelijk simpelweg de informatie die ze van jou hebben gekregen. Zeker als zij aanwijzingen hebben gezien dat het enigszins klopt.

Het is dus niet alleen beter voor je zelfvertrouwen om beter over jezelf te gaan praten, en ook beter tegen jezelf te gaan praten, maar vooral voor je omgeving.

Je omgeving gaat ook beter over jou praten op het moment dat jij beter over jezelf praat. Dit is de tip van vandaag, hij simpel en effectief. Maar oefen het dagelijks.

3 niveau’s van weten

Met zoveel dingen die ik met jou deel in deze podcast, ze zijn soms open deuren als je ze hoort. Maar ik geloof in 3 niveau’s van weten, waarbij het eerste niveau is: het weten in je hoofd. Dat is heel erg fijn dat je kennis hebt. Maar kennis is geen macht. Kennis waardeloos, kennis is alleen maar potentiële macht.

Zo gauw als jij de kennis gaat toepassen en dagelijks kleine beetjes gaat oefenen, dan ga je het doen en dan zit in je niveau 2 van het weten, van kennis.

Ik wil dat je uiteindelijk komt in niveau 3 van weten, namelijk dat jij het bent. Dat je het zo vaak doet, dat je het onbewust doet. Dat je eigenlijk niets anders kan dan positief over jezelf praten, en dat heeft tot gevolg dat jouw omgeving beter over jou gaat praten. Succes.

Beluister de podcast

 

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn