skip to Main Content
Leef Je Droom En Maak Tijd Vrij!

Hoe jij meer vrije tijd creëert

Druk, druk, druk! Hoeveel tijd heb je nog over om de dingen te doen, die je echt leuk vindt? Of voor dat nieuwe project…of je grote droom? Ontdek 4 manieren hoe jij meer vrije tijd kunt maken!

 

 

 

 

Geen tijd om te lezen? Beluister dan de podcast/MP3 via iTunes

Iedereen heeft dromen, doelen, bezigheden en taken die ze graag zouden willen doen, maar er steeds niet aan toe komen. Ze hebben het gevoel continue in een cirkeltje te lopen en geen tijd vrij te kunnen maken voor nieuwe projecten.

Gelukkig is er goed nieuws: IEDEREEN heeft evenveel tijd. Namelijk 24 uur in een dag. Wat je er vervolgens mee doet, bepaalt hoe druk dat je het hebt. In deze video/podcast deelt Mark vier ideeën met je om meer tijd vrij te kunnen maken.

1. Ga naar de essentie

Voordat je tijd vrij gaat maken, is het van ongekend belang dat je weet WAAROM je tijd vrij wilt maken. Hoe graag wil je iets? Als je iets niet belangrijk genoeg voor je is, dan zul ook geen tijd ervoor vrij gaan maken. Bedenk daarom 4-6 “Hell Yeah!” activiteiten/doelen. Als je niet meteen ervan overtuigd bent, dat het belangrijk voor je is, dan is het geen “Hell Yeah” activiteit.

2. Zeg vaker NEE

Een grote tijdopslokker (is dat een woord?) is iedereen tevreden willen stellen. Als je overal “ja” op zegt, dan zal dit bergen tijd kosten en je belangrijkere doelen in de weg staan.

3. Elimineer je bloedzuigers

Pak een pen en papier en schrijf op welke mensen/taken/gewoontes/bezigheden een enorme bloedzuiger zijn. Met andere woorden: welke negatieve of weinig toevoegende zaken in je leven slokken tijd op, maar voegen weinig toe? Schrijf deze op en ga meedogenloos snijden in deze bloedzuigers. Behandel ze als een bloedzuiger: zo snel mogelijk verwijderen om erger te voorkomen.

4. Blokkeer de tijd in je agenda

De enige succesvolle manier om daadwerkelijk tijd te vinden om de dingen te doen die je belangrijk vindt, is door het in je agenda te zetten. Zo kun je er niet omheen en staat het zwart-op-wit dat je dan iets belangrijks te doen hebt. Of dit nu spelen met je kinderen is, een partijtje tennis of het opstarten van je nieuwe onderneming.

Geen tijd om te lezen? Beluister dan de podcast/MP3 via iTunes

Vond je dit leuk? Deel het dan direct met een vriend of vriendin. Zo kun je het Momentum delen en kan ik deze wekelijkse podcasts/youtube video’s gratis blijven doen.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.