skip to Main Content

Hoe krijg je jouw sh*t op orde?

Hoe krijg je jouw shit op orde? Als jij het gevoel hebt dat je ergens op vast loopt, dat je te veel dingen in je hoofd hebt en je hebt niet het gevoel dat je echt een beetje in de flow zit en Momentum ervaart?

[phxoptin id=1470394246]

button-beluister itunes marksoons.nl

 

Samenvatting

Hoe krijg je jouw shit op orde? Dat is de vraag van vandaag.

Als jij het gevoel hebt dat je ergens op vast loopt, dat je te veel dingen in je hoofd hebt en je hebt niet het gevoel dat je echt een beetje in de flow zit en Momentum ervaart?

Dan wordt het hoog tijd om uit je hoofd te springen en op papier te gaan zetten waar je nou echt mee zit.

Bekijk deze aflevering nu om te leren hoe jij weer orde kunt brengen in je leven.

Beluister de Podcast

button-luister op itunes button-download mp3

[phxoptin id=1441925687]

Volledige transcriptie van deze aflevering

Hoe krijg je jouw shit op orde? Dat is de vraag van vandaag. Als jij het gevoel hebt dat je ergens op vast loopt, dat je te veel dingen in je hoofd hebt en je hebt niet het gevoel dat je echt een beetje in de flow zit en Momentum ervaart? Dan wordt het hoog tijd om uit je hoofd te springen en op papier te gaan zetten waar je nou echt mee zit.

De formule die daar het beste bij past, ik noem het maar even een formule, is om echt jezelf volledig af te sluiten van alles wat er om je heen gebeurd.

Als jij echt in paniek bent en je denkt van nou, het loopt allemaal door elkaar heen. Ik weet niet waar ik moet beginnen, ik loop compleet vast.

Agenda op wit

Dan is het heel nuttig om jouw agenda een witruimte te geven, een uurtje, of 2 uur, of 3uur te blokkeren, te gaan zitten in een ruimte zonder afleiding, zonder internet, zonder kinderen, zonder vrouw, zonder collega’s. Gewoon alleen jij en 4 witte muren, het liefst en een pen en papier. Ouderwets, geen laptop, geen computer, nee, geen telefoon, gewoon zitten op een stoel, of staan. Pen en papier pakken en beginnen. Gewoon schrijven.

Waar zit je allemaal mee in je hoofd? Welke dingen gaan er goed, welke dingen gaan er allemaal niet goed? Schrijf het allemaal op papier en blijf schrijven, blijf schrijven, blijf schrijven. En stop pas als je niet meer weet wat je moet schrijven.

Teruglezen

Als je dat hebt gedaan dan ga je teruglezen. Dan ga je teruglezen wat staat er nou allemaal? En vervolgens ga je de volgende vragen stellen aan jezelf.

Oefen Dankbaarheid

De eerste vraag die jij aan jezelf gaat stellen is de volgende: wat gaat er op dit moment goed in mijn leven? Dan maak je een checklist van alle dingen die op dit moment gaan zoals jij dat wilt in je leven.

Zie de blokkades

Vervolgens stel jij jezelf de vraag: wat gaat er niet zoals ik wil in mijn leven op dit moment? Dat zet je ook naast elkaar. En vervolgens ga je opschrijven van alle dingen die er niet goed gaan in mijn leven, welke wil ik nu veranderen? En welke vind ik minder belangrijk? En dan ga je cijfers geven. Dus je gaat het hoogste cijfer geven aan hetgene wat je het meeste wilt veranderen, wat je het liefste zo snel mogelijk wilt veranderen. En de dingen waarvan je denkt van nou, die vind ik wat minder belangrijk om acuut te veranderen, die geef je een lager cijfer. En doe dat net zo lang totdat je opvolgende cijfers hebt. En dat er geen gaten tussen de cijfers zitten.

Maak je Top 3×3

Vervolgens ga je kijken welke nou bovenaan staat en bij de top 3 ga je je belangrijkste actiepunten die je deze week en volgende week kunt nemen. Dus geen lange termijn planning, geen lange termijn doelen, nee, je gaat dingen verzinnen, dus acties of aanpassingen die je vandaag het liefste al kan toepassen. En als het niet vandaag kan, dan in ieder geval morgen, of deze week en op zijn allerruimst: volgende week. Dus schrijf dan 3 belangrijkste dingen, van je top 3, dus dan heb je in totaal 9 dingen die je op schrijft, die jij kunt gaan toepassen, zo snel mogelijk. Dus vandaag, morgen, deze week, of uiterlijk volgende week.

Relax!

Vervolgens ga je eventjes zitten en laat je het even rusten. En blijf je 5 minuten, laat je het allemaal even bezinken en laat je het allemaal even door je hoofd heen gaan.

Als je daarna die 9 dingen, die er moeten gebeuren, gaat teruglezen en voor de rest nergens meer mee bezig bent, dan zul je merken dat je veel lichter in je hoofd bent. En dat je een veel betere focus hebt van wat er deze week moet gaan gebeuren.

Hopelijk heb je hier iets aan. Bedankt voor het luisteren en graag tot de volgende keer.

Vond je deze aflevering leuk? Deel het dan met je vrienden en familie en mis geen aflevering meer door je te abonneren op de podcast en mijn youtubekanaal.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.