skip to Main Content

Hoe krijg je inspiratie?

Lees in deze aflevering hoe je meer inspiratie kunt krijgen.

Vandaag gaan we hebben over inspiratie. In deze zomerperiode willen veel ondernemers en mensen in het algemeen, nieuwe dingen creëren. In deze periode is het vaak wat rustiger zodat ze tijd hebben om nieuwe dingen te creëren of om bijvoorbeeld nieuwe producten te lanceren.

Een van de vragen die ik heel veel terug krijg is: hoe krijg ik meer inspiratie? Het is bijvoorbeeld lastig om te verzinnen welke social media post je moet delen met mensen.

Waar bij mij de schoen altijd wringt met deze vraag is het idee dat je inspiratie ergens uit moet halen. Terwijl je waarschijnlijk de hele dag al op onbewust niveau geïnspireerd bent om iets te creëren.

De creatie

Uiteindelijk gaat het niet zo zeer om de inspiratie maar om de creatie, specifieker om de productie.

Ga aan de slag

Dus mijn belangrijkste antwoord op de vraag hoe je meer inspiratie kunt krijgen is: Ga zitten. Zet een timer. En ga aan de slag.

Je zult merken dat je niet geïnspireerd hoeft te raken om dingen te creëren. Het is niet zo ingewikkeld als jij denkt.

Start en geef je zelf richting, maar ga je tijd blokken, zet een timer en zorg ervoor dat je begint.

Als je daarna merkt dat je vastloopt dan kun je een rondje gaan wandelen. Dan looptje met 1 bepaalde opdracht voor je zelf of 1 bepaalde gedachte even een rondje voor bijvoorbeeld 15 minuten en praat je even niet met mensen.

Zo herhaal je het iedere keer. Als het echt in een protocol zou gaan gieten, dan zou ik zeggen: blok een vast omlijnde tijd, dus bijvoorbeeld 1 uur. Ga er voor zitten en dwing jezelf om gewoon te beginnen.

Als je dat hebt gedaan en je merkt dat je vastloopt of als je merkt dat je tijd voorbij is, dan ga je inspiratie zoeken door naar buiten te gaan en jezelf 1 vraag te stellen of 1 onderwerp in je hoofd te houden. Succes.

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.