skip to Main Content

Hoe je minder emo wordt

Ontdek in deze aflevering hoe jij je emoties beter kunt managen.

Welkom bij een nieuwe aflevering van de Momentum podcast, ik deel dingen over sales, over ondernemerschap en hoe je gezonder kunt worden.

Vandaag gaan we het hebben over hoe jij je emoties beter kunt managen.

Deze podcast draait al jaren en in het begin had ik het vooral over emoties en ik merk dat ik de laatste tijd daar wat minder over heb gedeeld, dus daarom deze aflevering.

Het grote plaatje

Ik heb 1 belangrijk principe om je emoties te kunnen managen, dat is namelijk: kijk naar het grote plaatje.

Dit is zo belangrijk, omdat ik heel veel mensen zichzelf zien verliezen in details. Daardoor raken ze continu overweldigd en zijn ze bezig om continue allerlei gevechten aan te gaan die helemaal niet bijdragen aan het grote geheel.

Zoals een van mijn goeroe’s altijd zei: “probeer de oorlog te winnen, maar gun een ander het gevecht”.

Veel mensen zijn bezig te focussen op kleine gevechten, om die te kunnen winnen. Terwijl dat ten koste gaat van het grote plaatje. Een simpel voorbeeld: als jij nu in een relatie zit, dan kun jij wel proberen om altijd gelijk te hebben, of je kunt er voor zorgen dat je het grote plaatje blijft zien en dat je gewoon een hele goede relatie wilt hebben.

Ik zeg wel eens voor de grap, mijn vrouw heeft standaard gelijk. Daardoor blijft onze relatie ook gewoon goed. In iedere grap zit een kern van waarheid, het is zo belangrijk dat je beseft wat nou het grotere geheel is. Wat doet er nou echt toe voor je?

Op die manier kun je kijken naar alle facetten in je leven: wat is het grote doel en welke kleine rot gevechtjes ben ik nu proberen te winnen, terwijl dat ten koste gaat van het grotere geheel?

Ik garandeer jou dat je op die manier jouw emoties beter kunt leren te managen.

Dus win de oorlog, niet het gevecht. Succes.

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.