Waarom eerlijk zijn zo belangrijk is voor jouw Momentum

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het belang van eerlijk zijn

We doen het allemaal, ook al geven we het liever niet toe: Liegen. Maar de gevolgen zijn niet altijd even goed te overzien en kunnen onze gezondheid en gevoel van welzijn negatief beïnvloeden. Ontdek hier hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Ontvang gratis de MP3 file/Podcast van deze aflevering via iTunes 

Waarom het belangrijk is om eerlijk te zijn

We doen het allemaal weleens: dat leugentje om bestwil. Even iets zeggen wat niet helemaal de waarheid is, om confrontaties of conflicten te voorkomen, of om je bedrijf, product of jezelf iets mooier voor te spiegelen dan de werkelijkheid.

De gevolgen kunnen echter vaak groot zijn op de lange termijn en je gevoel van Momentum en welbevinden behoorlijk in de weg zitten.

In deze aflevering deelt Mark de 3 gebieden waarin je leugens kunt vertellen en waarom de waarheid misschien niet altijd makkelijker, maar wel beter is voor jouw flow, energie en wat wij “Momentum” noemen.

Samenvatting

De meeste mensen die succesvol zijn, blijken eerlijkheid hoog in het vaandel te hebben staan. Ze hebben een korte, maar directe manier van communiceren en winden geen doekjes om wat zij vinden. Dat is niet altijd even prettig, maar zorgt er wel voor dat mensen precies weten wat ze aan je hebben.

Vandaag gaan we het hebben over de 3 groepen waar jij beter de waarheid tegen kunt spreken:

  1.  Jouw directe omgeving
    Je familie en je vrienden kennen je als geen ander, dus zij zijn de mensen waar je sowieso niet tegen zou moeten liegen. Maar hoe vaak gebruik je weleens niet een leugentje om bestwil, om het gezellig te houden.. of om mensen niet te beledigen.
  2. Vreemde mensen

    Of het nu een nieuwe klant is, een gast die bij jou op bezoek komt of die persoon die je op straat tegenkomt: zorg ervoor dat wat je vertelt, vanuit je hart komt en niet verzonnen is of op de automatische piloot gaat. Dit kan ontzettend makkelijk terug komen naar je in een negatieve veelvoud.

    Zo kwam ik op een webinar een verhaal tegen dat mensen die op een oneerlijke manier hun geld verdiend hadden, dat geld veel sneller willen uitgeven, omdat ze diep van binnen toch het gevoel hebben, dat ze er geen recht op hebben. Ik weet niet of dit ook daadwerkelijk onderzocht was, maar het heeft bij mij in ieder geval altijd een indruk achter gelaten.

  3. Jezelf

Als er één persoon is, waar je absoluut nooit tegen zou moeten liegen, dan is het wel tegen jezelf. En toch gebeurt dit vaker dan je misschien zou denken. Als jij naar de verjaardag van die tante gaat, maar daar eigenlijk geen zin in hebt, dan ben je niet eerlijk tegen jezelf. Net als wanneer je met een caravan in Zeeland gaat zitten, maar eigenlijk een wereldreis zou gaan maken, ben dan eerlijk tegen jezelf. Jij bent de makkelijkste persoon om voor de gek te houden, met de grootste gevolgen. Kijk kritisch naar de verhalen die je vertelt aan je omgeving en jezelf en je zult merken dat je steeds meer gaat ervaren wat wij écht Momentum noemen.

Ontvang gratis de MP3 file/Podcast van deze aflevering via iTunes 

Wat vond je van deze aflevering? Laat het me vooral weten. Dat kan hieronder, maar ook via twitter

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn