skip to Main Content

Het principe van in jezelf geloven

Hoe blijf je in jezelf geloven als het even tegenzit en je even door de bomen het bos niet meer ziet?

Vandaag een heel simpel principe, het is het principe hoe je in jezelf blijft geloven op het moment dat je even door de bomen het bos niet meer ziet.

Ik laat je zien hoe je het geloof in jezelf kunt versterken. Aan de hand van 3 stappen krijg je meer inzicht en zal het zelfvertrouwen groeien en het geloof in jezelf versterkt worden.

Je zult met het 3 staps proces inzicht krijgen hoe het in je hoofd werkt als je wel in jezelf gelooft, en hoe het in je hoofd werkt als je niet in jezelf gelooft.

1. Focus op de dingen die mogelijk zijn

Als je ergens op focust dan zie je alleen datgene wat op dat moment voor jou van belang is.

Stel dat je focus op rood, dan zie je weinig blauw.

Je krijgt een soort van vizier als je ergens op focust. De rest van de wereld bestaat dan niet.

Dat werkt zowel in positieve als in negatieve zin.

2. Positieve mogelijkheden zien

Wat er gebeurd is dat zodra je gaat focussen, dan ga je mogelijkheden zien. En als je mogelijkheden ziet, dan kan dat zowel positief als negatief zijn.

Als je bijvoorbeeld focust op alles wat er goed is in je leven, dan ga je ook mogelijkheden zien die je doelen of dromen gaan ondersteunen.

Als je focust op de dingen die er mis gaan in je leven, dan ga je ook de mogelijkheden zien waardoor er dingen mis kunnen gaan in je leven.

3. Meer geloof hebben in jezelf

Wat er vervolgens gaat gebeuren is dat als jij de mogelijkheden ziet, als ze positief of negatief zijn, dat doet iets met je geloof.

Dus als je focust op positieve dingen, dan ga je positieve mogelijkheden zien in je leven. Als je positieve mogelijkheden ziet in je leven dan ga je er in geloven. Dan gaat het geloof in jezelf gaan groeien.

Andersom, als je focust op de negatieve dingen in je leven, dan ga je ook de negatieve mogelijkheden in je leven zien. Dan zie je dat elke mogelijkheid is een kans tot mislukken.

Wat gebeurd er met jouw denken op het moment dat je continu focust op de mogelijkheden om te mislukken? Dan doet dat iets met het geloof in jezelf.

Als ik dan mensen spreek die niet meer geloven in het doel, dan is de enige reden dat ze er niet meer in geloven, is omdat ze focussen op de verkeerde dingen.

Zo gauw jij je focust verlegd, dan ga je dus kijken naar andere mogelijkheden, dan zie je meer mogelijkheden in de positieve zin, en dan komt het geloof in jezelf weer terug.

Dus als je dat loopje blijft doen van: focussen op dingen die mogelijk zijn, vervolgens positieve mogelijkheden zien, vervolgens meer geloof hebben in jezelf en dan ga je iets ervaren wat wij echt Momentum noemen.

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.