skip to Main Content

Het principe van de tegengestelde werking

De komende weken tijdens deze zomerperiode deel ik een aantal korte principes met jullie. Het eerste principe is die van de tegengestelde werking…

Veel mensen ervaren veel stress als ze het druk hebben en ze geven extra veel gas bij op die momenten. Wat gebeurd er als je het omdraait?

Een tegengestelde kracht.

Heel veel mensen zijn gestrest op het moment dat ze het druk hebben en harder werken op het moment dat ze een volle agenda hebben.
Of ze geven extra gas bij op het moment dat ze het druk hebben.

Op het moment dat ze het rustig hebben dan zie ik dat heel veel mensen de tijd nemen om te ontspannen.

Uitzoomen

Wat ik je vandaag wil meegeven is het idee van wat nou als je het omdraait? Als je het hele principe omdraait en dat je langzamer gaat werken op het moment dat je het heel erg druk hebt. Dus dat jij gaat uitzoomen. En dat je met een minder hoog energieniveau gaat storten op de hoeveelheid werk die je hebt. Dus meer gaat uitzoomen.

En wat nou als je agenda eigenlijk vrij leeg is, dat je dan gas bij gaat geven? Dus dat je dan extra dingen gaat doen.

Rust en overzicht

Ik weet van alle mensen die ik coach, van de ondernemers die ik spreek, als zij dit principe gaan omdraaien dan heeft dat enorme positieve gevolgen voor de manier waarop zij hun bedrijf runnen.

De reden is dat de mensen die gestrest zijn op het moment dat het druk is, die hebben niet de rust en het overzicht om even uit te zoomen en strategisch te gaan kijken hoe zij met al die hoeveelheid werk of die volle agenda moeten omgaan.

Deep work

De mensen die heel ontspannen zijn op het moment dat het heel rustig is, dat zijn de mensen die juist niet gefocust zijn op het werk aan hun bedrijf, op de lange termijn groei, op de dingen die zij in rust kunnen ontwikkelen, namelijk het creëren van nieuwe producten en diensten. Het creëren van verkooppagina’s, nieuwe klanten werven.

Je kunt allerlei dingen verzinnen die je op een rustig moment veel beter kunt uitvoeren, het zogenaamde ‘deep work’, het diepe werken, waar je op dat moment ruimte voor hebt, en dat heb je in drukke tijden juist niet.

Dus juist op die momenten dat het rustig is zou je niet teveel terug moeten schakelen, maar juist gas bij moeten geven.

Op de momenten dat je het heel druk hebt, dat je dan juist een beetje gas los laat en overzicht probeert te bewaren. Als je dat principe naleeft dan zul je merken dat je in een keer heel anders naar je agenda gaat kijken, dus hoe vol of hoe leeg een agenda is. Heel anders gaat nadenken over de dingen die je kunt doen met je tijd, hoe je efficiënter kunt omgaan met die tijd en effectiever kunt zijn met de dingen die je doet.

Op die manier kun je meer Momentum ervaren en de kans dat je op gaat branden, als je dit principe toepast is vele malen kleiner. Wat de mensen die gestrest zijn op drukke momenten en die heel erg ontspannen op rustige momenten, die worden vervolgens weer gestrest op drukke momenten omdat ze niet de dingen hebben gedaan die er op de lange termijn echt toe doen.

Volgende week gaan we het over een ander principe hebben, maar dit is alvast een principe wat ik je mee wilt geven.

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.