Goede voornemens bereik je met dit 4 stappenplan

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Goede voornemens zijn super nuttig!

Hoewel ik in 2015 het jaar ben geëindigd met de levensles dat goede voornemens waardeloos zijn, wil ik vandaag iedereen die desondanks toch goede voornemens heeft gemaakt, een hart onder de riem steken. 

Ontvang de MP3/Podcast van deze aflevering via iTunes 

In het kort:

Want goede voornemens zijn namelijk eigenlijk super nuttig en waardevol. Mits je ze natuurlijk op de juiste manier opzet en onderbouwt.

In deze video wil ik hier verder op ingaan en uitleggen waarom goede voornemens zo super nuttig kunnen zijn en welke stappen je hiervoor het beste kunt gaan nemen.

1. Maak je voornemens heel specifiek.

De voornaamste reden waarom de meeste goede voornemens waardeloos zijn, is omdat ze geen specifiek doel dienen. “Ik wil graag meer bewegen” is geen specifiek doel. Als je 1 keer vaker naar de koelkast loopt om een biertje te pakken, heb je al meer bewogen dan vorig jaar. Goede voornemen behaald, dus.

Veel beter is het om “Ik wil graag voor 1 april 9 kilo afvallen en 3% minder vetpercentage hebben”

2. Zorg voor een goed stappenplan

Een goede voornemen is stap 1, maar vaak blijft het bij het voornemen alleen. En dat is een recept voor falen. Zonder stappenplan ga je waarschijnlijk niet echt in actie komen en als je al in actie komt, dan zul je niet precies weten WAT je wilt doen, WANNEER je het moet doen en HOE VAAK. Een voornemen met een gedegen stappenplan vergroot de kans op succes met een veelvoud.

3. Plan dit plan in met een deadline

Als je dan toch al zover bent gekomen, zorg er dan meteen voor dat je het in je agenda zet en maak de deadline in HOOFDLETTERS en in het ROOD. Zo weet je precies waar je naartoe aan het werken bent, of je op schema loopt en wat er nog moet gebeuren.

4. Zorg voor een stok achter de deur.

De laatste stap is eentje die je net dat zetje geeft dat je nodig hebt, als het tegenzit. Of dit nu een coach, een personal trainer is of een vriend of familielid is, die je aan jouw doelstellingen houdt, die stok achter de deur is enorm waardevol en zorgt ervoor dat je ook doorzet, wanneer je geen zin hebt, moe bent of een andere “reden” hebt om er niet voor de volle 100% voor te gaan.

Wat ook goed helpt: WEDDENSCHAPPEN

  • Zet er een geldbedrag tegenover wanneer je jouw doel niet haalt
  • Maak naaktfoto’s of minder flatteuze foto’s in zwemkleding en geef ze aan een betrouwbaar persoon. Geef toestemming om deze foto’s op social media te delen, wanneer het goede voornemen niet bereikt wordt binnen de gestelde deadline. (Wedden dat het je gaat lukken?)
  • Zet een (voor jou groot) geldbedrag opzij en geef je partner of familielid opdracht om dit te storten op jouw minst favoriete “goede doel” naar keuze als je faalt. Stichting Martijn of een rivaliserende voetbalclub doet het altijd goed.

Op deze manier vergroot je jouw motivatie om echt actie te ondernemen, zodat jij jouw doelen gaat bereiken en je iets gaat ervaren wat wij écht Momentum noemen.

Ontvang de MP3/Podcast van deze aflevering via iTunes

Vond je dit waardevol? Deel het dan met een paar vrienden en laat het me weten!

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn