skip to Main Content
5 Momentum Tips Voor Op Vakantie

5 Momentum Tips voor op vakantie

Vandaag een aflevering vanuit mijn vakantieadres. Ik geef 5 tips hoe je Momentum kunt behouden tijdens je vakantie. Hiermee kun je veel meer voldoening uit je vakanties halen.

Ik zie het vaak terug bij mijn coach klanten dat als ze op vakantie gaan dat ze niet weten wat ze moeten doen, dat ze een dubbel gevoel hebben. Het liefst zou men gewoon door willen gaan met werken.

Maar om voor te zorgen dat er geen scheidingen komen en dat jij ook zelf lekker blijft draaien raad ik je aan om de hierna volgende 5 tips te gaan volgen. Hierdoor zal je Momentum blijven behouden tijdens je vakantie.

Tip 1 – Een ochtendroutine

Eerste tip is om een ochtendroutine te behouden. Je gaat er voor zorgen dat je die routine al hebt voordat je op vakantie gaat.

Het liefst lijkt die routine zoveel mogelijk op de routine die je thuis hebt, waarbij het nog beter zou zijn als het de ochtendroutine is van je ideale dag. Bij mij is dat bijvoorbeeld ’s ochtends na het ontwaken meteen 3 glazen water drinken en flink zwemmen.

Die ochtendroutine mag 3 dingen omvatten:

  1. Je lichaam voeden.
  2. Beweging.
  3. Je ‘one thing’, het allerbelangrijkste voor die dag wat meteen afgerond kan zijn.

Tip 2 – Eet zoals je thuis eet

Je hoeft niet per se je manier van eten helemaal te veranderen als je op vakantie gaat.

Probeer minimaal 80% van je eetgewoontes hetzelfde te laten zijn als thuis.

Dan voorkom je dat je niet aankomt en dat je lekkerder in je vel zit en geen maagklachten krijgt.

Tip 3 Werk een beetje door

Zeker als je een ondernemer bent is de vraag hoe het nou zit met je werk als je met vakantie gaat.

Ik ben er voorstander van om ook tijdens je vakantie een beetje te gaan werken.

Zeker als je ondernemer bent en niets zal gaan verdienen als je niets doet tijdens je vakantie.

Dus werk door, maar dan niet volgens dezelfde frequentie zoals je normaal doet. Check bijvoorbeeld je email niet iedere dag, maar check die nu 2 keer per week.

Zorg er voor dat je ’s ochtends de werkzaamheden hebt gedaan en ’s avonds aan het einde van de avond. Kies die momenten uit zodat degenen met wie je op vakantie gaat er zo weinig mogelijk last van zullen gaan hebben, dat jij je er lekker bij voelt en dat je lekker door blijft draaien.

Tip 4 Chunken

Chunken is dat je het in blokken verdeelt. Je checkt dus niet elke dag je email, maar op woensdag en vrijdag. Pak je telefoon alleen ’s ochtends om 9uur en ’s avonds om 9 uur. Dan werk je alles even bij en dan ben je weer helemaal up to date.

Ik heb tijdens mijn vakantie nog steeds contact met mijn klanten, maar ik ga bijvoorbeeld geen acquisitie plegen. Maar ik chunk wel het contact met mijn klanten, in de ochtend en in de avond.

Op die manier heb ik de hele dag het vakantiegevoel en kun je genieten.

Tip 5 Genieten

Het lijkt een open deur, je bent op vakantie en je moet genieten. Maar achteraf is het vaak zo dat als je thuis kwam en eigenlijk tot de conclusie kwam dat je er helemaal niet bewust van hebt genoten.

Om dat te voorkomen schrijf je iedere dag 3 dingen in je logboek op, waarvan minimaal 1 klein ding is, en je schrijft op waar je die dag van hebt genoten.

Dan zul je merken dat je veel meer uit je vakanties haalt en veel meer voldoening uit je vakanties haalt en dat je ook minder snel opbrandt na je vakantie.

Zodat je dol bent op de momenten dat er vakantie is, maar dat je ook weet dat je zonder die vakanties ook aan het genieten bent.

Beluister de podcast

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.