skip to Main Content

4 Manieren om in het moment te leven

Je hebt het weleens vaker gehoord: Probeer meer in het moment te leven! Maar makkelijker gezegd dan gedaan:
Ga jij maar eens met een flesje aan je oor een telefoon maken voor de kleine, terwijl je kind in zijn laptop poept en jij op de luier de laatste mails aan het checken bent. 

Ja, ik snap em: We hebben het allemaal druk, druk, druk! Maar goed: als je tijd hebt om 3 keer het woord “druk” te zeggen, vind ik het nog best wel meevallen.

Het is zo ontzettend belangrijk om minder bezig te zijn met je verleden of de toekomst en meer in “het moment” te leven (al is het alleen maar voor je gezondheid), dat ik je in deze video 4 inzichten wil geven om dit beter en vaker te kunnen doen.  Enjoy! (en niet stiekem tussendoor andere dingen gaan doen, hè! )

Geen tijd? Beluister hier de podcast van deze aflevering op iTunes

 

 

 

Als jij nooit echt mentaal aanwezig bent, maar altijd met wat er is geweest of wat er komen gaat, dan is deze aflevering echt voor jou bedoeld.

Want deze aflevering deel ik 4 manieren om echt in het moment te leven en naast fysiek ook mentaal aanwezig te zijn bij de mooie gebeurtenissen in je leven.

1. Praat!

Een van de grootste manieren om niet met het moment bezig te zijn, maar je druk te maken om het verleden of de toekomst is eenzaamheid of een gebrek aan communicatie. Als je praat met anderen, is het namelijk lastiger om je druk te maken over andere dingen, dan het gesprek dat je aan het voeren bent. Mits je natuurlijk ook daadwerkelijk met het gesprek bezig bent.

2. Geniet van het proces

Ik leer mensen graag om beter te focussen op hun doelen en tegelijkertijd te genieten van het proces. Want als je alleen maar bezig bent met je doel of je dromen, leef je altijd in de toekomst en vergeet je te genieten van wat er op dit moment om je heen gebeurt.

3. Blok afleiding

Te weinig mensen staan stil bij de daadwerkelijke dingen die ze aan het doen zijn. Ga maar eens voor de grap tijdens een etentje met familie of collega’s rondkijken naar de tafel (of andere tafels) en bekijk hoeveel mensen met andere dingen bezig zijn, dat het etentje en de mensen om zich heen. Je staat er versteld van hoeveel mensen bezig zijn met hun telefoon of andere zaken die er niet toe doen.

4. Sla mooie momenten op

Vaak gebeuren er prachtige dingen in ons leven, maar vergeten we die makkelijker dan de negatieve ervaringen. Daarom is het van levensbelang om die mooie momenten vast te leggen. Ofwel door ze dagelijks op te schrijven in een (dag-) boek. Als dat niet je ding is, dan kun je ook een foto of video maken, om die ervaringen vast te leggen, zodat je echt een verzameling mooie momenten kunt maken.

Vond je deze aflevering leuk? Laat het me dan weten! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of op mijn facebookpagina.
Delen met je vrienden mag altijd, dus ben niet te bang om anderen te vertellen over deze wekelijkse dosis inspiratie!

Leef iedere dag als de persoon, die jij graag wilt worden.

– Mark

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.