skip to Main Content

4 lessen uit 2018

Terugblik met 4 lessen uit 2018 en een vooruitblik op 2019, met nieuwe dingen voor de Momentum Podcast.

In deze speciale aflevering bespreek ik de mijlpalen van 2018, wat ik er van heb geleerd in 2018 en wat je daarvan kunt meenemen. Dan een vooruitblik op 2019 met een aantal dingen die belangrijk zijn voor jou als luisteraar of als kijker.  De Momentum podcast zal een kleine transformatie doorgaan maken. Er zal meer waarde voor jou gaan komen.

Ik ga de komende tijd een aantal dingen doen die er voor gaan zorgen dat de podcast iets gevarieerder en interessanter gaat worden voor jullie.

Terugblik 2018

2018 was voor mij een enorm wervelend jaar. Ik heb in 2018 voor het eerst een volledig jaar als ondernemer gewerkt. Daarvoor werkte ik parttime en werkte ik nog in loondienst, in het onderwijs.

Het is goed om er even bij stil te staan hoe snel zo’n switch normaal kan worden voor jou. En wat voor mijlpalen er voor gezorgd hebben dat ik dat überhaupt waar heb kunnen maken.

De beslissing

Allereerst heb ik een beslissing genomen en die was heel belangrijk. Ik had in 2017 al besloten om te stoppen in het onderwijs. 2 dingen hadden daarmee te maken.

De wil om als ondernemer iets neer te zetten was groter dan mijn angst om een stukje zekerheid los te laten, of mijn angst om niet meer bij een team te horen.

Daar stond ook tegenover dat ik voldoende zelfvertrouwen had in het feit dat ik het kon. Los van het feit of er bijvoorbeeld voldoende klanten zijn, had ik het besluit genomen dat ik het kon.

Het vertrouwen

Dit is zo belangrijk. Als jij nu niet het besluit neemt wat jij wilt nemen, dus bijvoorbeeld de stap maken van werknemer naar ondernemer, wat voor een grote beslissing je ook moet nemen, het heeft bijna altijd te maken met het feit dat je te weinig vertrouwen hebt dat je het kunt of dat je het bijvoorbeeld wel zal overleven.

Dat punt heeft mij zoveel gebracht in het afgelopen jaar. Dat gevoel dat je het kunt, het komt altijd goed, dat zorgt er voor dat ik heel ontspannen ben geworden. Dat heeft er voor gezorgd dat ik veel makkelijker verkoopgesprekken voer, en zo makkelijk zelfs dat ik er een boek over heb geschreven.

Andere mensen die ik dingen gingen uitleggen over verkopen gaven aan dat ik het echt moest delen met de wereld. Dit is waar verkopen eigenlijk om draait en wat mensen zoveel gaat opleveren met heel weinig moeite. Lees daar hier meer over, ga naar marksoons.nl/boek

Samenwerking met Tibor.nl

Dus ik was zowel fulltime ondernemer en ik had een boek geschreven. Dat boek had ik ook nog eens in 3 dagen geschreven, vervolgens heel veel leuke nieuwe klanten gekregen.

Daarnaast was de samenwerking met Tibor intensiever gemaakt, ik heb veel meer voor Tibor.nl gedaan. Zoveel dat we uiteindelijk hebben besloten dat ik vanaf 2019 als COO, als operationeel directeur bij Tibor.nl officieel in dienst te gaan. De samenwerking is zo fantastisch,  bijvoorbeeld de coaching die we doen, de retreats, de nieuwe projecten die er aan komen, het team wat we aan het bouwen zijn. Dus dat was voor mij een flinke mijlpaal.

Ik heb geleerd dat samenwerkingen zo ontzettend veel meer opleveren.

Ondernemen

Tegelijkertijd heb ik ook geleerd dat ondernemen ook moeilijk kan zijn, niet alleen voor mij, maar ook voor bijna iedereen die ik spreek. Hoe lastig het is om consistent te zijn. Om iedere keer te blijven delen. Om jezelf kwetsbaar op te stellen. Om bepaalde zaken aan te pakken, en alle andere randzaken of niet te doen of uit te besteden, of te automatiseren.

Wijze lessen uit 2018

Dat zijn de dingen die ik in 2018 heb meegemaakt en echt wijze lessen heb uitgehaald. Namelijk dat samenwerken zo belangrijk is.

Social media

Consistent delen op social media. Sinds wij naar Gary Vee zijn geweest het afgelopen jaar hebben we het besluit genomen om actief dagelijks te gaan delen op Instagram en op Facebook. Dagelijks maak ik nieuwe post en deel ik heel veel met mensen en deel ik veel waarde. Dus geen foto’s of video’s die geen waarde toevoegen, nee, echt waarde delen met mensen, waardoor ze een verbinding met je willen aan gaan, waardoor er interactie is en een leuke connectie kunt maken.

Volg mij ook op Instagram om die dagelijkse post’s en video’s te kunnen zien, ga naar: https://www.instagram.com/marksoons_1/

Vooruitblik op 2019

Als ik nou vooruitkijk op 2019. Mijn boek is nu eindelijk in de boekhandel, dus je kunt vandaag naar Bol.com gaan, naar de hierna volgende link en het boek bestellen, ga naar: https://www.bol.com/nl/p/stop-met-verkopen-start-met-helpen/9200000103879974/

Krijg mijn nieuwe boek gratis

Als je naar marksoons.nl/boek gaat, dan vind je daar een link waarin ik je instructies geef om het boek gratis te kunnen krijgen.

Het is maar een beperkte voorraad, die gratis lancering, maar je bent er waarschijnlijk nog op tijd bij als je nu snel naar de link gaat, ga dus nu naar deze link en dan heb je de kans om het boek gratis te krijgen: https://marksoons.nl/boek/

En help mij svp even om een best seller van mijn nieuwe boek te maken en met jullie hulp dan gaat het boek pas echt leven!

Momentum podcast in 2019

Verder heb ik een aantal beslissingen genomen voor 2019. Een daarvan heeft te maken met deze Momentum podcast. Ik wil namelijk wat meer persoonlijkheid in mijn podcast gaan gooien. Dus ik wil wat meer vertellen over mij, wat er achter de schermen gebeurd, of hoe een dag bijvoorbeeld van mij er uit ziet.

Daarnaast wil ik meer verhalen, dus ik wil ook mensen gaan interviewen. Dit jaar ga ik meer structureel mensen interviewen die een goed verhaal hebben. En dat zullen mensen zijn waarvan ik hoop dat jij die interessant gaat vinden voor de onderwerpen die ik altijd deel in deze podcast.

Als je dingen wilt weten van mij, als je suggesties hebt, als jij een onderwerp hebt dat je graag behandeld wilt zien, deel dat gewoon met mij.

Overigens heeft dankzij jullie de podcast 4x meer luisteraard gekregen in 2018, wat ik echt super gaaf vind.

Het is nooit mijn insteek geweest om deze podcast tot een top 10 podcast te maken. De reden dat ik deze podcast ooit ben begonnen is omdat ik beter voor een camera en op geluid wilde leren spreken, omdat ik onder andere een beetje camera vrees had. Die vrees is na vele podcast afleveringen wel weg, alleen nu word het tijd om de podcast naar een hoger niveau te gaan tillen, dat jullie daar steeds blijer van gaan worden en dat jullie ook willen blijven luisteren.

Dus dat is mijn besluit voor 2019, meer eigenheid, meer persoonlijkheid. Meer verhalen en een betere kwaliteit. Dus je zult een kleine professionalisering slag gaan meemaken dit jaar. Ik hoop dat dat er ook voor gaat zorgen dat jullie ook blijven luisteren en dat jullie met mij op reis blijven gaan naar een leven waar jullie heel veel flow ervaren, waar je meer Momentum ervaart en meer ondernemerschap en leiderschap zult ervaren en algeheel gewoon beter in je vel zult gaan zitten.

Dit was een iets langere aflevering dan je van mij gewend bent, wen daar aan, want de verhalen en de interviews die zullen ook wat langer zijn. Dus ik zal je wat langer proberen te binden aan mij, maar wel met nut, met waarde en met een toevoeging die de kwaliteit van je leven beter gaat maken.

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.