Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

4 eigenschappen van succesvolle bedrijven

4 eigenschappen van succesvolle bedrijven

Wat maakt succesvolle bedrijven nou zo succesvol? Dat is een vraag die houdt mij heel erg veel bezig als business coach.

Mijn klanten willen natuurlijk altijd weten wat ze moeten doen om succesvoller te worden. Ik heb niet alle wijsheid in pacht, ik ben dan ook gaan onderzoeken en gaan praten met mensen die bedrijven hebben die echt heel erg goed gaan.

En ik heb gekeken naar miljarden bedrijven en wat nou de eigenschappen zijn van een succesvol bedrijf?

Uiteindelijk heb ik het terug kunnen brengen naar 4 belangrijke eigenschappen die eigenlijk ieder succesvol bedrijf bezit.

1. Leiderschap

Stap 1 is ieder succesvol bedrijf heeft flink geïnvesteerd op leiderschap. Bedrijf heeft heel veel investeringen gedaan aan de mensen die aan de leiding staan en ze zorgen dat er continu focus is op de kwaliteit van de leiders en het leiderschap wat wordt gegeven.

Dus heel vaak inzetten op leiderschap.

2. Iedereen op 1 lijn

Stap 2 is er voor zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Dus zorg dat alle mensen functioneren als 1 grote, goed functionerende machine. Dat heeft natuurlijk te maken met goed leiderschap.

Dus om te beginnen moet je een hele sterke missie hebben, en als je een hele sterke missie hebt en duidelijke kernwaarden als bedrijf, dan wordt het natuurlijk een stuk makkelijker voor mensen om dat te begrijpen, en om met alle neuzen dezelfde kant op te gaan.

3. Hoge mate van betrokkenheid

Als dat gebeurt dan zul je vrijwel automatisch merken dat het leuker wordt voor mensen om te werken voor jouw bedrijf. Dat is stap 3, een hele hoge mate van betrokkenheid zie je bij alle succesvolle bedrijven terug.

Als je terug kijkt naar het onderzoek van Gallup, Gallup heeft een heel groot onderzoek gedaan naar werkgeluk. In Amerika bleek dat meer dan 70% van de mensen op de werkvloer onverschillig of met tegenzin naar zijn werk gaat. Wereldwijd is dat cijfer nog hoger, boven de 80% zelfs.

Dat geeft maar eens aan hoe lastig het is voor een bedrijf om er voor te zorgen dat hun personeel betrokken is bij de missie en de visie van het bedrijf.

Daarom zie je bij succesvolle bedrijven dat zij dat wel voor elkaar krijgen.

Het mooie is dat als je die hoge mate van betrokkenheid hebt binnen je bedrijf, dan zul je merken dat je stap 4 ook hebt.

4. Uitmuntende uitvoering

Stap 4 is dat er een uitmuntende uitvoering is binnen het bedrijf. Je hebt een strategie die wordt uitmuntend uitgevoerd door het hele team.

Die uitmuntende uitvoering heeft natuurlijk te maken met goed leiderschap, heeft te maken met dat iedereen op 1 lijn zit, heeft te maken met een hoge mate van betrokkenheid.

Daarom kun je niet zeggen van hee, laat ik alleen maar focussen op uitmuntend uitvoeren van het werk, je moet niet vergeten dat er geen gebrek aan goed leiderschap mag zijn. Of dat niet iedereen in lijn is met de missie en de visie van het bedrijf en dat daardoor de betrokkenheid ook een stuk minder is.

Dus alle 4 deze stappen zijn radartjes in hetzelfde wiel, die er voor gaan zorgen dat mensen en bedrijven succesvoller worden.

Niet de losse componenten, maar het totaal pakketje dat er voor zorgt dat je veel meer successen gaat behalen in je bedrijf.

Beluister de podcast

 

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn