skip to Main Content

3 Niveaus van Weten

Voordat je ooit nog een keer zegt: “Dat heb ik al eens gehoord” of “Dat weet ik al”, raad ik je aan om deze video over de 3 niveaus van Weten te bekijken. 

Geen tijd? Beluister hier de Podcast/MP3 van deze aflevering via iTunes

In deze video legt Mark uit welke 3 niveaus van Weten er zijn en waarom alleen kennis onvoldoende is om je doelen te bereiken.

Niveau 1 van Weten: Brein

Kennis sla je natuurlijk in eerste instantie op in je brein. Zonder kennis weet je niet wat je moet doen en ook niet hoe. Kennis is belangrijk, maar met alleen kennis kom je niet ver. Je bent je bewust van de kennis, maar bent nog niet bekwaam in de uitvoering. Er is meer nodig dan alleen kennis in je hoofd. Daar komt dan het 2e niveau van Weten bij kijken…

Niveau 2 van Weten: Lijf

Je zult de kennis namelijk moeten toepassen. Dat kan alleen door je lijf in beweging te brengen. Beweging is de sleutel om tot resultaten te komen. Maar zelfs op dit niveau kun je tot de middenmoot behoren. Wil je echt Momentum ervaren en tot de top behoren, dan zul je moeten doorstijgen naar het 3e niveau van Weten.

Niveau 3 van Weten: Ziel

Je hebt misschien weleens gehoord dat je 10.000 uur ervaring moet hebben om een expert in een bepaald onderwerp te worden. Nu zit er wel degelijk een mooie kern van waarheid in die theorie, maar ik ben van mening dat die 10.000 uur pas het begin is. Wil je echt iets weten op het 3e niveau, het hoogst haalbare, dan moet iedere vezel in je lijf meedoen en moet de kennis helemaal doordrongen zijn en zo vaak ervaren zijn in de vorm van acties, dat je er niet meer over hoeft na te denken. Het is je 2e natuur geworden, als het ware. Dat is het niveau waarop je pas echt kunt zeggen: Dat weet ik al. (en geloof me: dan zeg je het niet meer!)

Geen tijd? Beluister hier de Podcast/MP3 van deze aflevering via iTunes

Vond je deze aflevering leuk? Deel het dan met een vriend of vriendin en laat het me hieronder weten.

 

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.