skip to Main Content
2 Dingen Die Vrouwen Gelukkig Maken

2 dingen die vrouwen gelukkig maken

In deze aflevering speciaal voor de dames, 2 dingen die hun echt op en top vrouw gaan laten voelen.

Vorige week liet ik zien wat de 2 dingen zijn waarmee mannen, echte mannen van worden. Vandaag is het tijd voor de dames en ook dames hebben 2 dingen waarmee ze zich echt op en top vrouw laten voelen.

Ik zie de laatste jaren dat er steeds minder echte mannelijke mannen in deze wereld zijn. De mannen passen zich steeds meer aan, aan de feminine maatschappij. Dat zorgt er voor dat zij minder man zijn.

Wat ook zorgwekkend is, is dat vrouwen een aantal taken zijn gaan overnemen van de mannen en daardoor een soort aangeleerde mannelijke energie aan het ontwikkelen zijn. En dat past eigenlijk helemaal niet bij de vrouwen en je ziet daarin dat heel veel vrouwen zich af gaan staan van de natuur.

De vrouwen zijn dan iets te ver verwijderd van de dingen waar ze nu echt blij van worden. Hier volgen die 2 dingen.

Kwetsbaarheid

Het woord kwetsbaarheid wordt zo verkeerd begrepen als een zwakte. Vrouwelijke kwetsbaarheid is echter dat een vrouw haar vrouwelijkheid laat zien.

Vrouwen willen stromen, vrouwen zijn als de zee en ze willen alle kanten op stromen. Mannen willen richting, dus mannen willen een missie, een doel, willen een richting.

Dus echte mannelijke energie zorgt voor richting.

Echte vrouwelijke energie stroomt alle kanten op. Het mooie is dat iets wat alle kanten op stroomt, dat is per definitie niet stabiel. Het is per definitie met hoogtes en laagtes, met positieve momenten en negatieve momenten.

Vrouwen kennen dit ongetwijfeld dat ze opeens emotioneel worden, in een keer blij zijn, of in een keer opeens verdrietig zijn. Dat komt doordat vrouwen een cyclus hebben. Vrouwen hebben een hormoon cycli. Mannen zijn wat betreft de hormoonhuishouding een stuk stabieler. Zo zit de natuur in elkaar.

Toon je kwetsbaarheid

Als jij als vrouw geen kwetsbaarheid wilt tonen, maar net als mannen heel stabiel wilt overkomen, dan sta je ver van je vrouwelijke natuur.

Kwetsbaarheid is gewoon dat als je je een keer emotioneel voelt, uit het dan of deel het. Dat is super belangrijk voor een vrouw.

Kwetsbaarheid tonen is ook gewoon toegeven dat je iets niet weet, of dat je iets niet kunt, of iets niet begrijpt. Of dat je steun zoekt, of dat je om hulp vraagt.

Ik zie zoveel vrouwelijke ondernemers die niet om hulp vragen. Ze proberen dan heel stabiel en direct en streng over te komen, terwijl ze dat van nature niet zijn.

Zoek verbinding

Vrouwen hebben verbinding nodig. Vanuit de oorsprong hield de vrouw de groep bij elkaar. Zij zorgde voor de groep, zorgde voor conflictbeheersing, ze zorgde voor rust in de stam.

Vrouwen hebben er zoveel baat bij als ze kunnen delen wat ze hebben meegemaakt. Het liefst met andere vrouwen.

Dus zoek die verbinding op als vrouw. Zorg er voor dat jij een vriendinnen groep waar jij regelmatig mee afspreekt.

Ik zie heel veel bij jonge moeders is dat zij zich volledig op het gezin storten. Ze hebben dan vrijwel geen fysiek contact meer onderhouden met hun vriendinnen, met andere vrouwen. Dat is zo enorm belangrijk.

Zeker bij vrouwelijke ondernemers die een jong gezin hebben, dan zie je helemaal dat zij problemen hebben met een gebrek aan vrouwelijke connectie, een gebrek aan verbinding.

Vrouwen zijn voor de verbinding, vrouwen zijn er om te stromen. Vrouwen zijn er om hun kwetsbaarheid te tonen. Mannen zijn er om richting te geven.
Waarbij ik met vrouwen en mannen natuurlijk bedoel: mannelijke en vrouwelijke energie. Je hebt altijd vrouwen die van nature een mannelijke kern hebben. Vaak is het aangeleerd gedrag, dat moet je proberen te ontdekken.

Deze 2 dingen, kwetsbaarheid en verbinding, gaan vrouwen in ieder geval helpen om meer zichzelf op en top vrouw te voelen.

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.