Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wat is jouw verhaal?

Herken jij dit: je hebt een droom of een doel. Je weet zeker dat je dit heel graag wilt, maar toch kom je niet verder. Je hebt het gevoel dat iets of iemand je continue tegenhoudt. En je hebt nog gelijk ook.

Wat jou tegenhoudt, ben jij zelf. Om precies te zijn: de verhalen die je onbewust tegen jezelf vertelt.

[phxoptin id=1470394246]

button-beluister itunes marksoons.nl

 

In deze aflevering van de Momentum Podcast gaan we in actie modus om de onbewuste verhalen die we onszelf vertellen te verbeteren.

We gaan dit doen in 3 stappen:

1. Schrijf je doelen op.

Schrijf op welke doelen voor jou het allerbelangrijkst zijn op dit moment. Wat wil je precies bereiken? Bedenk hierbij welke verhalen je belemmeren om dit doel te bereiken. Ga diep. Bedenk dus ook welke verhalen je mogelijkerwijs onbewust tegen jezelf zou kunnen vertellen.

2. Bedenk een beter verhaal.

Dit is meestal het tegenovergestelde van de verhalen in stap 1. Maar het kan ook een “gepimpte” versie ervan zijn. Of een compleet nieuw verhaal. Schrijf deze op.

3. Ram het slechte verhaal uit je systeem.

Hier is waar het vaak misgaat. Mensen ervaren momentum op het moment dat ze een beter verhaal hebben verzonnen en laten het daarbij. Deze oefening wordt regelmatig op seminars en workshops gebruikt en op dat moment zijn mensen altijd enthousiast.

Als we later navraag doen over de behaalde resultaten, dan blijkt dat veel mensen geen of weinig actie hebben ondernomen en dat ze niet de gewenste resultaten hebben gehaald. Daarom zie ik dit als de belangrijkste stap. Want als je hier halfslachtig mee omgaat, dan zul je geen succes hebben.

De meeste “guru’s” gebruiken maar 1 losse strategie om het nieuwe, helpende verhaal te conditioneren in hun onderbewuste. Ofwel door incantaties (herhaaldelijk opzeggen van het nieuwe verhaal) ofwel door visualisaties (je het gewenste resultaat voorstellen met je ogen gesloten) of ten derde journaliseren, ofwel iedere dag in een boekje schrijven wat je gewenste verhaal is.

Wij doen het vandaag anders. We gaan je onderbewuste brein op alle fronten het nieuwe verhaal erin rammen, zodat het niets anders kan dan het niet helpende oude verhaal eruit te gooien. Als je dit iedere dag met volle overgave doet, is succes onvermijdelijk en zul je iets ervaren wat wij echt Momentum noemen.

Luister de Podcast

button-luister op itunes button-download mp3

Vond je deze aflevering leuk of inspirerend? Deel het dan met een vriend of vriendin en laat een review achter op iTunes.

 

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn