skip to Main Content
Waarom Mensen Niet Van Je Kopen

Waarom mensen niet van je kopen

Vandaag 3 redenen waarom mensen niet van je willen kopen of een dienst van je willen afnemen.

De komende weken ga ik kleine stukjes delen van mijn nieuwe boek met de werktitel: “Verkopen volgens de coach-methode”.

Het boek is geschreven speciaal voor dienstverlenende ondernemers die moeite hebben met verkopen. Deze ondernemers merken dat in de omzet, in de groei van het bedrijf. Ik wil mensen daar heel graag bij helpen.

3 Onzin Excuses

Ik krijg van de ondernemers die ik help altijd dezelfde redenen te horen waarom mensen niet bij hun een product of een dienst gaan afnemen.

Er zijn 3 redenen, ik noem ze altijd onzin excuses, waardoor mensen bijvoorbeeld aangeven dat ze wel inzien waarom het goed voor hen is, maar er toch vanaf zien.

Bijvoorbeeld bij een fysiotherapeut geeft men aan: ik zie helemaal waarom jij mij kunt helpen om van mijn schouderblessure af te komen, maar ik ga het toch niet doen want…”

Reden 1 – Geen Geld

Deze excuus hoor je zo vaak, er zijn veel personal trainers, fysiotherapeuten en andere trainers die de klant helemaal toegewerkt hebben naar het punt dat de persoon met de trainer of therapeut in zee zal gaan, en uiteindelijk komt er dan dit excuus. “Ja, maar ik heb geen geld…”

Reden waarom dat een onzin excuus is, is omdat er een reden is waarom zij bij jou zijn gekomen. Er is een moment geweest waarop zij hebben besloten om naar jou toe te gaan met hun probleem.

Als mensen een probleem hebben en ze zijn op zoek gegaan naar een oplossing en jij bent de oplossing, dan weten ze dat dat geld gaat kosten.

Niemand zal denken dat ze een gratis oplossing krijgen voor hun probleem of blessure.

In 95% is dat een onzin excuus. Er is altijd een spaarpotje, een bank, of een familielid die er voor kan zorgen dat die persoon aan dat bedrag kan komen.

Als de reden of de pijn maar groot genoeg is, dan is er altijd wel een manier om aan het geld te komen.

Reden 2 – Geen Tijd

Iemand komt bij jou met een probleem, iemand wil bijvoorbeeld zijn/haar bedrijf naar het volgende niveau brengen, men is op zoek naar een business coach.

Die mensen hebben een probleem en zijn op zoek naar oplossing gegaan, dan hebben zij ook zeker wel tijd om tijd in te vullen voor de oplossing.

De werkelijke reden is iets totaal anders dan gebrek aan tijd.

Ieder mens heeft sowieso de beschikking over evenveel tijd, 24 uur per dag. Die 24 uur kun je zo invullen zoals jij dat zelf wilt.

Het gaat er niet om dat die mensen geen tijd hebben, het gaat er om dat ze geen prioriteit hebben. Ze vinden dus dat andere dingen belangrijker zijn om hun dag mee te vullen.

De taak aan jou om er dan achter te komen wat de echte reden is. Vraag dan na hoe de dag van de klant er uit ziet. Dan hoor je al gauw genoeg of het onzin is, of dat ze andere dingen belangrijker vinden.

Reden 3 – Er is teveel gedoe op dit moment

Persoon geeft bijvoorbeeld aan dat hij/zij in een reorganisatie zit, in een verhuizing of bijvoorbeeld in een scheiding. Allemaal gedoe waardoor ze op dit moment niet kunnen starten of gaan uitstellen.

De vraag is altijd, als mensen met een probleem bij jou komen dat nu aangepakt moet worden, maar door het gedoe gaan ze het uitstellen, stel ze dan vooral de vraag: “dus juist op het moment dat je het het hardste nodig hebt besluit je om het uit te stellen?. Straks als het rustig is en je het minder hard nodig hebt, dan ga je wel starten?”

Meestal blokkeer je mensen daarmee en zullen ze gaan inzien dat het wel raar is wat ze aangeven.

Als de persoon bijvoorbeeld aangeeft dat ze op zoek zijn naar relatietherapie omdat het niet goed gaat met hun relatie, partner wil gaan scheiden. Maar persoon geeft dan aan dat er nu zoveel gedoe is met de ruzies, dus ze willen het wel gaan doen als het wat rustiger is.

Dus op dat moment heeft iemand een probleem en is op zoek naar een oplossing, maar besluit toch niet om in te stappen omdat het teveel gedoe is.

De werkelijke reden is bijna altijd angst. Dus ze zijn bang om te starten, om de stap te nemen, bang om van je te kopen.

De andere reden waarom mensen niet in stappen dat is vertrouwen en daar gaan we het de volgende keer over hebben.

Wil jij meer meer omzet in je bedrijf en ook meer persoonlijke groei (betere gezondheid, liefde, plezier, geld)? Boek nu een overzichtsessie,

Ga naar 👉👉https://tibor.nl/life-business-consultancy-group/

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.