skip to Main Content

Waarom 10X jij niet?

Waarom pas je 10x niet toe? Pas het principe direct toe in je leven! Je zult veel sneller groei ervaren door op een andere manier te gaan denken.

Vandaag wil ik je een kort principe uitleggen. Het is een heel simpel principe, maar voor veel mensen is het heel lastig te bevatten en het wordt daarom niet gebruikt in hun denken of in hun organisatie.

Heel veel ondernemers zitten een beetje vast in de wijze waarop ze naar hun bedrijf kijken. Hier kwamen we een paar weken geleden wederom achter tijdens onze Mankracht Retreat in Spanje. Wij zagen toen dat mensen vooral bezig zijn met 10% of 20% groei. Ron Emmink was ook bij die retreat aanwezig en het enige wat Ron doet is mensen continu hun denken vergroten, hun visie of reikwijdte verbreden.

De 10x Aanpak

Als je een strategie opstelt, of als je plannen maakt voor het komende jaar, moet je de volgende dingen doen.

Eerst ga je een plan opstellen, vervolgens ga je bedenken welke dingen je gaan tegenhouden om die plannen te verwezenlijken. Dus welke obstakels verwacht je? Welke tegenslagen verwacht je? Daar maak je een hele lijst van.

Vervolgens ga je bedenken wat jij kunt doen om die tegenslagen te elimineren. Alle obstakels moet je doorbreken.

Als je dat hebt gedaan kun je de grote vraag stellen: wat maakt het nu dat je er een jaar voor nodig hebt? Waarom kan het niet in een maand?

Waarom kan je je doelen 10 keer zo snel bereiken? Waarom kun je niet 10 keer meer bereiken in een jaar?

Waarom kun je in plaats van 10 nieuwe klanten, 100 nieuwe klanten krijgen in een jaar?

Welke acties moet je ondernemen om er voor te zorgen dat je resultaten met wel 1000% omhoog gaan?

10X denken

Deze manier van kijken en denken over je doelstellingen die is zo krachtig. Waarschijnlijk ga je niet 10 keer je resultaten halen, maar al zou je 3 keer je resultaten halen, dan heb je een groei van 300%, in plaats van bijvoorbeeld 10%.

Dus je gaat in een keer, door op een andere manier te kijken naar je doelstellingen en op een andere manier te denken, ga je met een factor 4 groeien ten opzichte van wat je oorspronkelijke plan is, door 10 keer te denken.

De enige manier om hier echt iets aan te hebben is om het te gaan proberen en toe te passen. Dus pak een pen en papier, kijk eens naar je doelstellingen voor het komende kwartaal, of voor het komende jaar en ga jezelf deze 3 vragen stellen:

  1. Wat zijn mijn obstakels?
  2. Hoe kan ik ze doorbreken?
  3. Waarom kan het niet 10 keer zo snel? Hoe kan ik het 10 keer zo snel doen?

Stop met verkopen, Start met helpen

Mijn nieuwe boek “Stop met verkopen, Start met helpen“ is bijna klaar!

👉👉Krijg meer klanten dankzij de coach methode, ga naar: https://marksoons.nl/boek

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.