skip to Main Content
Trap Niet In De Inspiratieval!

Trap niet in de inspiratieval!

Voorkom dat jij trapt in een van de meest voorkomende valkuilen van mensen, die graag verder willen komen in hun leven: De Inspiratieval.

[phxoptin id=1470394246]

button-beluister itunes marksoons.nl

 

 

Samenvatting

Hoi, welkom terug! Mark Soons hier en welkom bij een nieuwe aflevering van Leef je Momentum!

Deze week wil ik het met jou gaan hebben over iets waar ik zelf continu tegenaan loop, maar ook iets waar ik continu mijn coach klanten en mensen in mijn omgeving tegenaan zie lopen en dat is de inspiratieval.

Want als jij iemand bent en waarschijnlijk ben je dat wel als je dit kijkt of luistert, als jij iemand bent die verder wilt komen in zijn leven, die bepaalde doelen heeft en hoe dan ook verder wilt komen. Dus je zit in de put en je wilt er uit. Of je zit in een bepaalde worstelfase in je leven en je wil graag naar een comfortabele fase, of naar de Momentum fase.

Je wilt graag verder komen. Dat is hartstikke mooi en wat vaak gebeurt is dat je jezelf continu probeert op te peppen. Probeert te inspireren en dan ga je dingen doen zoals boeken lezen, je gaat cursussen volgen, video’s kijken, je gaat continu het internet afstruinen naar een oplossing voor jouw pijn of voor jouw probleem. En dat is natuurlijk super waardevol, super nuttig, als je daar ook daadwerkelijk iets mee doet.

En de inspiratieval is de val waarin mensen van alles aan het doen zijn om maar geïnspireerd te raken, dus die bezoeken talloze seminars, lezen super veel inspirerende boeken, maar vervolgens hebben ze geen tijd meer om het toe te passen.

En ik heb een systeem, dat ik vandaag met jou wil delen, waardoor je kunt voorkomen dat je in de inspiratieval gaat stappen.

Bekijk nu deze aflevering zodat jij ook kunt voorkomen dat je in die inspiratieval gaat stappen!

Leef iedere dag als de persoon die jij graag wilt worden!

[phxoptin id=1441925687].

Beluister de Podcast

button-luister op itunes button-download mp3

Volledige transcriptie van deze aflevering

Hoi, welkom terug! Mark Soons hier en welkom bij een nieuwe aflevering van Leef je Momentum!

Deze week wil ik het met jou gaan hebben over iets waar ik zelf continu tegenaan loop, maar ook iets waar ik continu mijn coach klanten en mensen in mijn omgeving tegenaan zie lopen en dat is de inspiratieval.

Want als jij iemand bent en waarschijnlijk ben je dat wel als je dit kijkt of luistert, als jij iemand bent die verder wilt komen in zijn leven, die bepaalde doelen heeft en hoe dan ook verder wilt komen.

Dus je zit in de put en je wilt er uit. Of je zit in een bepaalde worstelfase in je leven en je wil graag naar een comfortabele fase, of naar de Momentum fase.

Je wilt graag verder komen. Dat is hartstikke mooi en wat vaak gebeurt is dat je jezelf continu probeert op te peppen.

Probeert te inspireren en dan ga je dingen doen zoals boeken lezen, je gaat cursussen volgen, video’s kijken, je gaat continu het internet afstruinen naar een oplossing voor jouw pijn of voor jouw probleem. En dat is natuurlijk super waardevol, super nuttig, als je daar ook daadwerkelijk iets mee doet.

En de inspiratieval is de val waarin mensen van alles aan het doen zijn om maar geïnspireerd te raken, dus die bezoeken talloze seminars, lezen super veel inspirerende boeken, maar vervolgens hebben ze geen tijd meer om het toe te passen.

En ik heb een systeem, dat ik vandaag met jou wil delen, waardoor je kunt voorkomen dat je in de inspiratieval gaat stappen.

Laten we meteen beginnen, want ik vind dit echt een hele mooie en ik hoop dat je er zelf mee aan de slag kunt gaan. En dat je het ook zo mooi vindt als dat ik het vind.

Ontwerp je levensmissie

De eerste stap is het ontwerpen van je levensmissie. En in de vorige aflevering van deze Leef je Momentum serie, heb ik het gehad over hoe je dat doet. Dus hoe ontwerp je jouw levensmissie. Want het is zo ontzettend belangrijk om te weten wat jij nou het allerbelangrijkste vindt in jouw leven, op dit moment.

Als je dat niet weet dan heeft het eigenlijk geen nut om jezelf te inspireren, want dan ben je de verkeerde dingen aan het zoeken om jezelf te inspireren. Dus als je vorige aflevering niet hebt beluisterd, raad ik je aan om eerst deze aflevering te stoppen en die vorige aflevering te beluisteren en jouw eigen levensmissie te ontwerpen.

Dat is stap 1. Want zo gauw als je stap 1 hebt en je weet wat je op dit moment het allerbelangrijkste vindt, dan kun je naar stap 2 gaan.

Kies jouw inspiratie medium

En stap 2 dat is dat je op basis van jouw levensmissie ga jij jouw inspiratiemedia ontwikkelen of uitkiezen. En wat bedoel ik daarmee? Als jij bijvoorbeeld het voornemen hebt, of in jouw levensmissie hebt staan dat jij in de komende periode van een jaar of 2 jaar zoveel kilogram overtollig buikvet wilt verliezen en je wilt graag gezonder gaan leven. Dat is jouw levensmissie.

Op dat moment heeft het weinig nut om allerlei boeken te gaan lezen die te maken hebben over het verbeteren van je relatie. Het is leuk dat je dan geïnspireerd wordt van: ja, ik kan beter met mensen omgaan, allemaal hartstikke leuk, maar dan blijf je dik, snap je?

Dat is vaak de inspiratieval en misschien niet zo overduidelijk, maar ik ken genoeg ondernemers die het grootste probleem hebben in hun organisatie dat ze meer verkopen moeten realiseren en vervolgens zijn ze met allemaal webdesign cursussen bezig en ICT cursussen en social media cursussen, maar ze zijn niet bezig met daadwerkelijk meer sales behalen cursussen of boeken of seminars.

En dat is waar ze op dat moment het meeste behoefte aan hebben eigenlijk.

Maar dat is de inspiratieval. Dus dat je weliswaar geïnspireerd wordt, maar eigenlijk helemaal niet die informatie gaat toepassen.

Dus stap 2 is zorg er voor dat je precies gaat focussen op die dingen die in jouw levensmissie staan. Wat je op dit moment het allerbelangrijkste vindt.

Ben de student, niet de docent

Dan ga je naar stap 3, als jij een boek gaat lezen, als je naar een seminar toe gaat, als je een video gaat kijken. Het maakt niet uit welk medium je gebruikt. Of je nou een personal trainer in huurt, zorg er voor dat jij je altijd opstelt als een student. En niet als een docent. Want een docent is iemand die er vanuit gaat dat je alle kennis heeft en die gaat zitten en die luistert misschien wel, maar die filtert eigenlijk er uit wat hij al weet. Dan zegt hij: ja, dat weet ik al, dat weet ik al, dat weet ik al. En dan ontdekt hij misschien 1 of 2 nieuwe dingen. Die houding is niet de houding die je moet hebben in het leven.

Je moet altijd de houding hebben van een student. En een student is die persoon die met een notitieblokje en die pen heel nieuwsgierig is, alles wilt opzuigen, iedere informatie als een spons wilt opzuigen, alles opschrijft en geïnspireerd raakt en denkt van: oh, hier kan ik iets mee, dit ga ik toepassen, dit is interessant voor mij, dit kan ik nu nog niet maar later misschien wel.

 

Dus zorg dat je alle informatie die je tot je neemt behandelt als een student. Dus als je een boek leest, ga niet alleen maar een boek lezen. Maar schrijf dingen op, onderstreep ze, arceer ze, maak een database van inzichten, doe iets met dat boek als een student en niet als een lezer of als een docent. Want een docent of een lezer die kijkt alleen maar naar wat er staat. En die luistert alleen maar naar wat er gezegd wordt, die gaat niet alles opslurpen, alles distilleren, kijken naar welke lessen kan ik er uit halen, wat is belangrijk? Wat is minder belangrijk? Dat is belangrijk voor jou, dat is nuttig om te doen. En zo haal je veel meer uit dat ene boek, of die ene cursus, of die ene sessie met je coach.

Na inspiratie komt ….

Dan ben je echt bezig met die inspiratie te distilleren tot stap 4. Want stap 4 is: na inspiratie komt implementatie. En dit is waar ik het over had, die inspiratieval. Zonder implementatie geen nieuwe inspiratie.

Dus stap 4 is: alles wat je geleerd hebt tijdens jouw inspiratiesessie, of dat nu een boek is, of een training, of wat dan ook, ga je toepassen.

Vervolgens ga je dat helemaal implementeren en je gaat niet eerder beginnen aan een nieuwe inspiratiesessie voordat je daadwerkelijk het vorige geïmplementeerd hebt. Dus in plaats van dat je 4 boeken per week gaat lezen, ga je er eentje lezen en ga je de week er na, ga je alles implementeren.

Dan lees je weer een nieuw boek en dan ga je het implementeren. Of dan volg je een cursus en je gaat het toepassen. Je gaat geen 4 seminars in een week plannen of 4 seminars in een maand, dan heb je veel te weinig tijd om daadwerkelijk al het geleerde toe te passen.

Ik hoop dat je daar iets aan hebt, want ik heb er super veel aan namelijk. En ongetwijfeld als je deze stappen gaat doorlopen zul je merken dat je echt op een hele andere manier bezig bent met jezelf te inspireren en dat je veel sneller daar komt waar je graag wilt zijn.

Bedankt voor het kijken en hopelijk tot de volgende keer!

Vond je deze aflevering leuk? Deel het dan met je vrienden en familie en mis geen aflevering meer door je te abonneren op de podcast of mijn youtubekanaal.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.