skip to Main Content
Stop Jouw Angst Of Ongezonde Gewoonte!

Stop jouw angst of ongezonde gewoonte!

Deze week wil ik met jou een hele krachtige oefening doen. En die oefening die kan er voor zorgen dat jouw ongezonde gewoontes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

[phxoptin id=1470394246]

button-beluister itunes marksoons.nl

 

Samenvatting

Deze week wil ik met jou een hele krachtige oefening doen. En die oefening die kan er voor zorgen dat jouw ongezonde gewoontes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Maar die kan er ook voor zorgen dat, als jij een fobie hebt of hoogtevrees of je bent bang voor katten of honden of wat dan ook. Dat jij daar vanaf komt en sneller dan je denkt.

Dat klinkt als een hele grote, dikke, vette claim, ik weet het. Maar talloze mensen hebben deze techniek toegepast, verspreid over de hele wereld en met succes.

Dus ik wil hem toch met je delen en hopelijk heb je er iets aan, want het is enorm krachtig en als je oefening doet en je gaat er echt voor, dan beloof ik je dat er hele goede resultaten uit zullen volgen.

  • Stap 1: Voorbereiding
  • Stap 2: Visualiseren
  • Stap 3: Patroon doorbreken
  • Stap 4: Conditioneren

Voor een uitgebreide uitleg van de stappen, kijk de video of beluister de podcast hieronder.

Vond je deze aflevering leuk? Deel dan deze aflevering met vrienden en bekenden.

Beluister de Podcast

button-luister op itunes button-download mp3

Volledige transcriptie van deze aflevering

Hoi, Mark Soons hier en welkom bij leef je Momentum. Deze week wil ik met jou een hele krachtige oefening doen. En die oefening die kan er voor zorgen dat jouw ongezonde gewoontes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Maar hij kan er ook voor zorgen dat, als jij een fobie hebt of hoogtevrees of je bent bang voor katten of honden of wat dan ook. Dat jij daar vanaf komt en sneller dan je denkt. Dat klinkt als een hele grote, dikke, vette claim, ik weet het.

Maar talloze mensen hebben deze techniek toegepast, verspreid over de hele wereld en met succes. Dus ik wil hem toch met je delen en hopelijk heb je er iets aan, want het is enorm krachtig en als je oefening doet en je gaat er echt voor, dan beloof ik je dat er hele goede resultaten uit zullen volgen.

Het is namelijk zo, het is een techniek die afstamt vanuit het neuro linguïstisch programmeren, het NLP, misschien heb je daar wel iets van gehoord. En hij is een beetje bijgeschaafd, want ik geloof niet zo in het programmeren van het brein.

Ook al is de titel van deze video zo. Maar, meer in het conditioneren van je brein. Het trainen. Net zoals al je spieren continu getraind moeten worden om flink gespierd te worden, of om sterk te worden, moet ook je brein continu die herhaling hebben. Continu getriggerd worden om hetzelfde te bereiken.

En dan wordt die spier een beetje opgerekt en dan wordt je brein getriggerd om die verandering door te voeren. Want als jij zegt van, ja, ik heb deze oefening gedaan, 1 keer en geen resultaat. Dan weet je dat je aan het programmeren was. En programmeren ? Daar geloof ik niet zo in. Dus ik wil vandaag een 5 stappen proces delen met je, waarmee je het beste deze oefening kunt uitvoeren.

En de eerste stap is heel simpel, want je moet iets in je hoofd nemen, of nog veel beter, opschrijven. Dus pak pen en papier, als je dat nog niet gedaan hebt. En schrijf eens even voor jezelf op, wat is nou de gewoonte of de fobie, die ik graag wil veranderen? Waar ik graag vanaf wil ? Dat kan zijn je eetgewoontes. Misschien wil je vaker gaan sporten ? Misschien wil je stoppen met roken ? Misschien wil je van je hoogtevrees af, of ben je bang voor bepaalde dieren ? Misschien ben je wel bang voor spinnen ? En als dat zo is ?

Schrijf een van die dingen op, of hou dat in gedachten, zeker als je aan het rijden of aan het sporten bent. Neem een van die dingen in je hoofd en hou die even goed vast. En bedenk dat even, wat dat nou betekent voor je ? Hoe negatief ervaar jij die gewoonte ? Of hoeveel angst heb je op het moment dat je die angst voelt voor wat dan ook, wat je dan ook hebt.

Probeer even in het gevoel te komen. Niet te lang, maar gewoon eventjes dat je weet van, oh ja, zo vervelend vind ik het. Als je dat hebt gedaan, dan gaan we door naar stap 2.

En stap 2 is het voorbereidende werk op het werkelijke proces wat je moet gaan doen om die negatieve gewoonte, of om die fobie te elimineren. En dat heeft een aantal dagen nodig, dus dat kun je niet nu meteen tijdens de video doen, maar ik raad je aan om dat voorbereidende werk goed en serieus toe te passen.

Want als je dat doet dan heb je een anker als het ware, om er voor te zorgen dat jij van die gewoonte of die fobie af gaat komen. En in neuro linguïstisch programmeren, dus in de NLP, hebben ze het vaak over dat verankering. Dus wij ankeren emoties aan bepaalde situaties of aan bepaalde gebeurtenissen.

En dat gegeven kun jij gebruiken voor jezelf in positieve zin. En dat gaat we in deze oefening, of in deze techniek doen. Dus wat ga je nou de komende 3 tot 5 dagen doen ? Jij gaat iedere keer op het moment dat jij iets ervaart, waar je echt heel erg blij van wordt, of waar je heel erg gelukkig van wordt, of waar je heel enthousiast over bent, dat je eventjes, tijdens dat moment, daarbij stil staat van, joh, ik voel mij fantastisch of ik voel mij blijf of gelukkig, of ik ben verliefd.

Dat je eventjes daarbij stil staat en in je vuist knijpt en Ja ! roept. Dus even in je vuist knijpen van goh en ja roepen. Heel simpel en ik weet voor nu klinkt het nog heel belachelijk als eerste stap, maar geloof me, je gaat het straks wanneer je het gebruikt, als heel waardevol ervaren en het gaat echt de sleutel zijn tot de oplossing van het elimineren van een negatieve gewoonte of fobie.

Als je dit 3 tot 5 keer op een dag doet en je doet dat 3 tot 5 dagen per week, in de komende week het liefst achter elkaar, dan zul je merken dat je iedere keer als je in vuist hebt geknepen en ja hebt gezegd, dat je merkt dat er iets gebeurd en datgene wat er gebeurd dat noemen ze verankeren. Dus je gaat die positieve gevoelens, ga je verankeren in het knijpen in je vuist en het roepen van ja. En dat gaan we daarna gebruiken.

Stap 3 is dat je na die 3 tot 5 dagen, even rustig in een stoel gaat zitten en in ruimte waar je geen afleiding hebt en dat jij gaat zitten. Dat je die negatieve gewoonte of die fobie weer in je gedachten neemt, dat jij jezelf in dat gevoel brengt van die gewoonte, dat negatieve gevoel als jij weer teveel gegeten hebt of weer niet bent gaan sporten of als er net een hond komt binnen lopen en jij bent er bang voor.

Dat gevoel, dat moet je eventjes oprekken, dat moet je echt tot in iedere vezel van je lijf ervaren. Niet te lang, maar gewoon even dat je dat negatieve gevoel hebt. En precies op dat gevoel, op dat moment dat je dat gevoel hebt, dan ga je naar stap 4 en dan ga je het goeie anker, het positieve anker, ga jij gebruiken. Dus als jij in dat negatieve gevoel zit, dan knijp je in je hand en dan roep je ja. Dat doe je een paar keer achter elkaar. Dus je gaat dan in het negatieve gevoel, vervolgens knijp je in je vuist en zeg je ja.

Dan ga je weer in het negatieve gevoel en zo doe je het een paar keer achter elkaar. En als je dit hebt gedaan, dan merk je in een keer dat er iets aan het gebeuren is in je lijf. Dat die negatieve gewoonte of die fobie, dat daar al iets in gebeurd. En als je dat gevoel hebt, dan weet je dat je op de juiste weg bent. En dan kun je stap 5 gaan doen.

Namelijk, herhalen, blijven herhalen. Dus je gaat het niet die ene keer doen, nee, je gaat het een paar keer per dag doen. 2 of 3 keer per dag en dat doe je gewoon een aantal weken achter elkaar. Als je dat doet, als je dat consequent doet en op de juiste manier, dan zul je merken dat er op een gegeven moment, scheurtjes komen in die negatieve gewoonte of in die fobie.

Dat je wat minder bang bent. Dat je die positieve ervaringen, die jij verankert hebt in je vuist, dat je daarmee gaat zorgen voor een afbrokkeling in je negatieve gewoonten. Dus dan zul je in een keer de dingen gaan doen, die je nodig hebt om wat positiever te kijken naar hoe krijg je nou een oplossing voor die gewoonte ?

Of dat je gewoon minder bang bent op het moment dat je uit het vliegtuig gaat springen. Of dat je bang bent voor een spin en dat er 2 spinnen op jouw muur zitten en dat je niet meer in de lucht springt, maar dat je gewoon heel nuchter er naar kijkt en veel minder bang bent en zelfs kom je op het punt dat je helemaal niet meer bang bent.

En dat is echt zo’n enorme waardevolle toevoeging in je leven, als je deze krachtige oefening blijft uitvoeren, dan kun je in principe een herhaling van iedere negatieve gewoonte, iedere angst die je hebt, al ben je bang voor het spreken voor een publiek, of je bent bang om salarisverhoging te vragen aan je baas.

Het maakt niet uit wat het nou is, je kunt het echt werkelijk voor alles gebruiken. En dat is natuurlijk heel krachtig en dat wil ik voor jou, want ik wil dat jij iets gaat ervaren wat wij echt Momentum noemen.

Vond je deze aflevering leuk? Deel het dan met je vrienden en familie en mis geen aflevering meer door je te abonneren op de podcast en mijn youtubekanaal.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.