skip to Main Content
Slimheid VS Wijsheid

Slimheid VS Wijsheid

Weet jij wat het meest belangrijke verschil is tussen slimheid VS wijsheid? Ontdek het in deze video van Mark. 

 

 

 

Vroeger vond ik het altijd belangrijk om slim te zijn en slim over te komen bij andere mensen. Dit deed ik door anderen te verbeteren en te wijzen op hun fouten. Daar voelde ik me goed bij, maar al snel bleek dat dit voor anderen totaal niet gewaardeerd werd (duh!).

Het heeft toch nog een hele tijd geduurd, voordat ik ontdekte dat het vele malen nuttiger en waardevoller is om wijsheid na te streven, in plaats van slimheid.

Het belangrijkste verschil hierin zit hem in de wijze waarop slimme mensen tegen fouten aankijken en hoe wijze mensen naar fouten aankijken. Slimme mensen leren over het algemeen namelijk van hun eigen fouten, terwijl wijze mensen vooral leren van andermans fouten.

Voordeel? Nou, simpel: je hoeft ze dan zelf niet te maken en dat bespaart je enorm veel tijd en frustratie.

Dus de volgende keer dat jij heel graag een bepaald doel wilt bereiken (afvallen, een onderneming starten, de partner van je dromen veroveren), kijk dan eerst hoe andere mensen hier succesvol in zijn geworden en welke fouten zij hebben gemaakt, die jij niet hoeft te maken.

Zo zul je zien dat je sneller en makkelijker naar je einddoel komt en nog belangrijker: je gezien zult worden als een wijs mens.

Vond je deze video/blog leuk? Deel het dan met anderen, zodat ook zij deze inzichten kunnen ervaren.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.