skip to Main Content
De Momentum JA Methode

De Momentum JA Methode

Wat is de Momentum JA Methode? En hoe kun jij ervoor zorgen dat jij niet in de valkuil trapt, waar zoveel prestatiegerichte mensen intrappen?

[phxoptin id=1470394246]

button-beluister itunes marksoons.nl

 

 

 

 

Samenvatting

Hi, Mark Soons hier, welkom bij weer een aflevering van leef je Momentum.
Ik ga jou vandaag een nieuw inzicht geven, net zoals alle andere weken. Want vandaag ga ik het hebben over de Momentum Ja Methode.

En de Momentum Ja Methode is een methode die ik iedere dag toepas in mijn leven.

Want iedereen heeft het druk, iedereen zegt dat hij/zij het druk heeft. Maar als ik heel erg succesvolle mensen spreek, of mensen die een heleboel dingen in 1 dag doen en heel veel ballen in de lucht houden, zoals ze dat zo vreselijk kunnen zeggen, dan vraag ik die mensen wel eens: ‘heb je nou het gevoel dat je het druk hebt?’

En meestal zeggen die mensen dat ze het helemaal niet druk hebben. Of dat ze het niet als druk ervaren. En dat komt omdat die mensen over het algemeen een methode toepassen die ik de Momentum Ja Methode noem, maar in Amerika noemen ze het de “Hell yeah methode”, iedereen heeft daar zijn eigen benaming voor.

Het is ook echt niet iets wat alleen maar door mij is verzonnen, het is helemaal niet origineel, maar het is wel enorm krachtig om in je dagelijkse leven toe te passen. Omdat je daarmee meer flow in je leven kunt behalen.

En echt het gevoel kunt krijgen dat je iedere dag je Momentum beleeft.

Bekijk nu deze aflevering om meer over deze methode te weten te komen.

[phxoptin id=1441925687]

Beluister de Podcast

button-luister op itunes button-download mp3 

Volledige transcriptie van deze aflevering

Hi, Mark Soons hier, welkom bij weer een aflevering van leef je Momentum.

Ik ga jou vandaag een nieuw inzicht geven, net zoals alle andere weken.

Want vandaag ga ik het hebben over de Momentum Ja Methode. En de Momentum Ja Methode is een methode die ik iedere dag toepas in mijn leven.

Want iedereen heeft het druk, iedereen zegt dat hij/zij het druk heeft. Maar als ik heel erg succesvolle mensen spreek, of mensen die een heleboel dingen in 1 dag doen en heel veel ballen in de lucht houden, zoals ze dat zo vreselijk kunnen zeggen, dan vraag ik die mensen wel eens: ‘heb je nou het gevoel dat je het druk hebt?’

En meestal zeggen die mensen dat ze het helemaal niet druk hebben. Of dat ze het niet als druk ervaren.

En dat komt omdat die mensen over het algemeen een methode toepassen die ik de Momentum Ja Methode noem, maar in Amerika noemen ze het de “Hell yeah methode”, iedereen heeft daar zijn eigen benaming voor.

Het is ook echt niet iets wat alleen maar door mij is verzonnen, het is helemaal niet origineel, maar het is wel enorm krachtig om in je dagelijkse leven toe te passen.

Omdat je daarmee meer flow in je leven kunt behalen. En echt het gevoel kunt krijgen dat je iedere dag je Momentum beleeft.

Dus de Momentum Ja Methode, wat is dat nou? Eigenlijk is het gewoon een hele simpele overweging die je moet maken bij ieder project dat je wel of niet gaat aannemen.

Er komt natuurlijk van alles op je af, er zijn altijd mensen die iets van je willen of moeten, of die noodgevallen hebben die niet jouw noodgevallen zijn.

En daarom is het zo ontzettend belangrijk om altijd even stil te staan voordat je ergens ja tegen zegt. Dus als iemand jou een project voorstelt, of jou een taak wilt opleggen, of jouw agenda wilt beheersen op welke manier dan ook, of een claim of een afspraak met je wilt maken, bedenk je dan voordat je ja of nee zegt de volgende vragen.

Allereerst, is dit iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen? Word ik hier enthousiast van? Word ik hier echt super enthousiast van?

Is dit iets waar ik eigenlijk helemaal niet over na hoef te denken? Is dit iets waar ik ook aan mee zou doen als ik er niet voor betaald zou krijgen?

Mocht het iets zijn waar je wel betaald voor krijgt. Is het iets wat je ook zou doen als ze het niet zouden vragen? Dus iets wat als je tegen zou komen op je pad, dat je het alsnog ging doen? Zonder dat mensen jou moesten vragen of je mee wilt doen.

Dat zijn allemaal indicatoren die er voor gaan zorgen dat jij weet of je een Momentum Ja zegt of een: ‘Ja’ zegt. En dat is echt wel een heel groot verschil, want alle kleine ‘ja’s’ waar je eigenlijk niet 100% achter staat, die zorgen voor dat gevoel van onrust in je lijf.

Die zorgen voor stress gevoelens.

Die zorgen dat het allemaal een beetje overweldigend wordt in de maand December, of het maakt eigenlijk niet uit wanneer.

Maar die dingen zorgen er echt voor dat je leven zich kan opstapelen en dat je opeens gaat zeggen dat je het druk hebt.

En als iets vreselijk is, is het natuurlijk vertellen dat je het druk hebt, want je kunt er altijd voor kiezen om het minder druk te hebben.

Dus zorg er nou gewoon voor dat je de Momentum Ja Methode toepast en je zult merken dat je veel meer in het moment leeft en veel meer plezier beleeft aan de dingen die je wel doet, waar je wel een ‘ja’ tegen zegt.

En dan heb je ook een veel betere focus, kun je ook veel meer van jezelf er in stoppen en veel meer passie en inlevingsvermogen en energie. En dan kun je pas iets ervaren wat wij echt Momentum noemen.

Vond je deze aflevering leuk? Deel het dan met je vrienden en familie en mis geen aflevering meer door je te abonneren op de podcast en mijn youtubekanaal.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.