skip to Main Content

Hoe jij jezelf wél met anderen kunt vergelijken

Een van de vaak gehoorde onzinverhaaltjes die ik vandaag wil behandelen, is dat je jezelf niet zou moeten vergelijken met anderen. Vreemd…aangezien iedereen dit de hele dag door doet.

[phxoptin id=1470394246]

button-beluister itunes marksoons.nl

 

 

Samenvatting

Deze week wil ik het met je hebben over het volgende onderwerp. Het is namelijk zo dat ik heel vaak in de wandelgangen hoor dat mensen zeggen: ja, je moet jezelf niet met andere mensen vergelijken.
Maar dat vind ik zo’n grootst mogelijke onzin, want iedereen vergelijkt zichzelf met anderen.

Het gaat er alleen om: hoe vergelijk jij jezelf met anderen?

En vandaag wil ik een aantal manieren en ideeën met je delen, die er voor gaan zorgen dat je op de juiste manier jezelf gaat vergelijken met die andere mensen. Zodat het voor je werkt en niet tegen je werkt.

Bekijk nu deze aflevering zodat jij ook op de juiste manier jezelf gaat vergelijken met andere mensen.

Beluister de Podcast


button-luister op itunes button-download mp3 

[phxoptin id=1441925687]

Volledige transcriptie van deze aflevering

Hoi, welkom bij weer een aflevering van Leef je Momentum. Ik ben Mark Soons en iedere week deel ik met jou een tip of een aantal ideeën over een bepaald onderwerp die jou verder gaan brengen in je leven. Die er voor gaan zorgen dat je lekkerder in je vel zit, dat je meer flow ervaart en iets ervaart wat wij echt Momentum noemen.

Deze week wil ik het met je hebben over het volgende onderwerp. Het is namelijk zo dat ik heel vaak in de wandelgangen hoor dat mensen zeggen: ja, je moet jezelf niet met andere mensen vergelijken.

Maar dat vind ik zo’n grootst mogelijke onzin, want iedereen vergelijkt zichzelf met anderen.

Het gaat er alleen om: hoe vergelijk jij jezelf met anderen?

En vandaag wil ik een aantal manieren en ideeën met je delen, die er voor gaan zorgen dat je op de juiste manier jezelf aan het vergelijken gaat met die andere mensen. Zodat het voor je werkt en niet tegen je werkt.

Mensen met dezelfde doelen

De eerste manier waarop je jezelf kunt vergelijken met andere mensen, is door jezelf te vergelijken met mensen die hetzelfde doel hebben als jij. Dus als jij gezonder wilt worden, dan ga jij jezelf vergelijken met mensen die ook gezonder willen worden. Of al gezond zijn en dan ga je kijken van hoe hebben zij dat gedaan en hoe werkt dat?

Zelfde niveau mensen

Een andere manier die heel goed werkt voor mij in ieder geval, is dat ik mijzelf ga vergelijken met mensen die op hetzelfde niveau zitten als ik.

En ik zie heel veel dingen mis gaan bij mensen die bijvoorbeeld een onderneming willen starten en zichzelf gaan vergelijken met mensen die al 15 jaar succesvol zijn met ondernemen. Die zeggen van ja, maar dat kan ik nooit en wat die mensen doen dat is zo ver weg van waar jij nu staat. Dat het heel lastig is om te ontdekken en te filteren welke dingen jij nu zou moeten doen om succesvol te zijn. Of nu zou moeten ondernemen om de volgende stap naar een groei in jouw onderneming te zetten.

En dat maakt niet zoveel uit of je een ondernemer bent of een werknemer, of dat je bezig bent met gezonder leven, maar zorg er voor dat als je bijvoorbeeld 30 kilo overgewicht hebt, dan ga jij jezelf niet vergelijken met iemand die 8 blokjes op zijn buik heeft, want die persoon heeft al een hele lange weg gehad voordat hij daar is gekomen.

En wat veel helpender is, is dat jij jezelf gaat vergelijken met mensen die net zo zijn als jij. Of die op hetzelfde niveau zitten als jij.

Zelfde +1

En dan kom je bij het volgende, dan kun je het derde doen en het derde is dat jij jezelf gaat vergelijken met mensen die net een stapje verder zijn dan jij. Dat werkt voor mij ook heel goed.

Dus als ik bijvoorbeeld aan het golfen ben, dan heb ik er heel weinig aan om te gaan golfen met mensen die 10 keer zo goed zijn als ik, want dan raak ik er alleen maar gefrustreerd door. Maar als ik met iemand ga golfen die net een paar slagen per hole beter is dan ik, dan merk ik dat ik mij daaraan ga optrekken. En dat ik daar ook niet door gedemotiveerd raak.

Vergelijken=Motiveren

En dat is een beetje de kunst, jezelf gaan vergelijken met mensen die jou niet gaan demotiveren, want dat is eigenlijk het belangrijkste van deze aflevering. Zorg er vooral voor dat de vergelijkingen die jij met andere mensen maakt, dat die helpend zijn voor je en dat je daar niet door gedemotiveerd raakt.

Als je merkt dat jij jezelf gaat vergelijken met andere mensen en jezelf daardoor slechter gaat voelen, dan wordt het tijd om te gaan kijken naar een van deze 3 manieren. Want dan zul je waarschijnlijk een te ver van mijn bed show mensen gaan vergelijken met jou.

Ik hoop dat jij hier iets aan hebt. Het is een korte aflevering, maar ik wilde daardoor ook de kans geven om jullie heel hartelijk te bedanken dat jullie iedere keer weer naar deze podcast luisteren, want iedere week probeer ik weer mensen te helpen, probeer ik mensen inzichten te geven en ik heb niet alle wijsheid en kennis in pacht. En er zijn talloze shows die jij ook zou kunnen kijken in deze tijd en ik waardeer het enorm dat jij de tijd neemt om deze te bekijken. En hopelijk wil je dat ook blijven doen.

Bedankt voor het kijken, of het luisteren en graag tot de volgende week.

Vond je deze aflevering leuk? Deel het dan met je vrienden en familie en mis geen aflevering meer door je te abonneren op de podcast en mijn youtubekanaal.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.