skip to Main Content

Leef vanuit je hart?

Mensen hebben het ongetwijfeld al een keer tegen je gezegd: Leef vanuit je hart! En dat is natuurlijk hartstikke mooi, leven vanuit je hart, maar ik vind het eigenlijk niet de beste manier om te leven.

[phxoptin id=1470394246]

button-beluister itunes marksoons.nl

 

 

Samenvatting

Mensen hebben het ongetwijfeld al een keer tegen je gezegd: Leef vanuit je hart! En dat is natuurlijk hartstikke mooi, leven vanuit je hart, maar ik vind het eigenlijk niet de beste manier om te leven.

Ik hoor het heel vaak: “Je moet doen wat je hart je ingeeft en leef vanuit je hart” en ik vind het altijd zo jammer om te zien dat mensen die vanuit hun hart leven nog steeds ongelukkig zijn.

Ik zal proberen uit te leggen waarom dat zo is en wat jij daar aan kunt gaan doen.

Bekijk nu deze aflevering om er meer over te weten te komen.

[phxoptin id=1441925687].

Beluister de Podcast

button-luister op itunes button-download mp3 

Volledige transcriptie van deze aflevering

Mensen hebben het ongetwijfeld al een keer tegen je gezegd: Leef vanuit je hart! En dat is natuurlijk hartstikke mooi, leven vanuit je hart, maar ik vind het eigenlijk niet de beste manier om te leven.

En Ik hoor het heel vaak van: “ja, je moet doen wat je hart je ingeeft en leef vanuit je hart” en ik vind het altijd zo jammer om te zien dat mensen die vanuit hun hart leven nog steeds ongelukkig zijn.

En ik zal proberen uit te leggen waarom dat zo is en wat jij daar aan kunt gaan doen.

Level 1: Leven in je hoofd

Want wat ik het meeste tegen kom bij de mensen die bij mij in de praktijk komen is dat ze zeggen van: “Mark, ik heb zo’n volle hoofd. Ik heb hoofdpijn”. Of: “ik heb een propvol hoofd”. Of: “Ik loop vast in mijn hoofd”. Dus dat zijn mensen die in hun hoofd leven.

En mensen die in hun hoofd leven, die zijn per definitie niet gelukkig. Die hebben per definitie een leven dat vol zit met worstelingen. En nu zijn worstelingen op zich prima, maar als ze vol zitten met worstelingen en je zit continu in je hoofd, dan is de kwaliteit van je leven over het algemeen niet goed. Want dat zorgt er voor dat je heel veel stress gaat ervaren, dat zorgt er voor dat je niet lekker in je vel zit, dat je het vaak druk hebt in je hoofd.

Level 2: Leef vanuit je hart

En voor die mensen klopt het inderdaad dat ze wat meer vanuit hun hart moeten leven. Dus wat meer moeten doen waar ze van houden, wat meer keuzes moeten maken die hun hart hun ingeeft. Alleen dat is pas een tweede laag.

Level 3: Leven vanuit je Buik

En als je echt Momentum wilt ervaren, echt een goed leven wilt hebben en een krachtiger levensgenieter wilt gaan worden, dan zit er maar één ding op en dat is meer gaan luisteren naar je buik. En mensen noemen het wel eens het onderbuik gevoel en andere mensen noemen het intuïtie. Maar als je dat gaat doen, je gaat vanuit je buik leven, vanuit je ondergevoel, dan pas ga je echt Momentum ervaren. Dan ga je echt het gevoel krijgen dat je in de flow zit.

Waarom is dat? Nou, vaak kunnen mensen wel hun hart volgen, maar ze hoeven er niet per definitie goed in te zijn.

Leven vanuit je hart en toch ongelukkig

En een voorbeeld is, één van mijn coaching klanten, die was super gepassioneerd over haar onderneming. Ze verkocht namelijk handwerkjes. Ze zat dag en nacht, zat ze thuis op haar kamer allerlei handwerkjes te maken. En dat was echt haar passie, ze hield er ontzettend veel van. Maar ze had 2 problemen.

Probleem één was dat het geen knoop opleverde. Het leverde echt helemaal niks op, want die handwerkjes daar was ze uren mee bezig en ze verkocht ze voor 5 euro per stuk. Dus niet schaalbaar en het leverde heel weinig op.

Tweede probleem was, dat ze er ook nog eens niet heel erg goed in was. Ze vond het super leuk, maar ze was er helemaal niet goed in.

Dat is natuurlijk super confronterend, want ze leeft wel vanuit haar hart, ze deed echt waar ze blij van wordt, maar dat betekent niet dat ze er goed in was. En ze bleek er ook niet beter in te worden naarmate ze er veel meer tijd in stak en veel meer energie in stak.

Gebruik je intuïtie

In dat geval, op dat moment is het zo fijn als je gewoon naar je onderbuik gevoel, naar je buik gevoel gaat luisteren, want zij wist diep van binnen wel dat dat niet hetgeen was ze heel haar leven aan moest gaan spenderen. Ook al vond ze het nog zo leuk om te doen. Maar haar onderbuik gevoel zei haar al dat er iets niet helemaal klopte. Dus ze ervaarde ook best wel stress van die tegenstrijd in zichzelf, van die worsteling in zichzelf, want ze ging iedere keer van haar hoofd terug naar haar hart, hoofd-hart, hoofd-hart.

En op die manier ging ze iedere keer er voor zorgen dat ze in conflict kwam met zichzelf. En door haar inzicht te geven in het feit dat ze te weinig vanuit haar buik leefde, kon ze de stap maken die ze moest maken. Namelijk: dat ze het ging zien als een hobby en niet als een bedrijf en dan kon ze met veel plezier dat gaan doen en kon ze iets anders gaan doen waar ze er geld mee kon verdienen.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt gehad. Hopelijk kun je het ook voor jouw leven gebruiken en gaan kijken van: waar leef ik nou teveel in mijn hoofd? Waar leef ik vanuit mijn hart, maar te weinig vanuit mijn buik? En hoe kan ik er voor zorgen dat ik meer flow kan ervaren in mijn leven, zodat ik ook iets kan ervaren wat wij echt Momentum noemen.

Vond je deze aflevering leuk? Deel het dan met je vrienden en familie en mis geen aflevering meer door je te abonneren op de podcast en mijn youtubekanaal.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.