skip to Main Content
Kwaliteit Vs Kwantiteit

Kwaliteit vs Kwantiteit

Deze week hebben we het niet over 4 tips of 4 inzichten die ik graag met je wil delen. Nee, vandaag hebben we het over 1 inzicht, wat 10 jaar geleden mijn leven echt compleet heeft veranderd.

[phxoptin id=1470394246]

button-beluister itunes marksoons.nl

 

 

Samenvatting

En wat de kwaliteit van mijn leven drastisch heeft verbeterd.

En dat is 1 inzicht en het is super simpel om uit te voeren, maar dat wil nog niet zeggen dat het makkelijk is, maar het is wel heel waardevol.

Namelijk de focus op kwaliteit in je leven in plaats van dat je altijd bezig bent met de kwantiteit.

Wil je weten wat ik daar precies mee bedoel? Bekijk dan de video of beluister de podcast. Ben je meer van het lezen? Scroll dan naar beneden om de volledige transcriptie te lezen.

Vond je deze aflevering leuk? Deel dan deze aflevering met vrienden en bekenden.

Beluister de Podcast


button-luister op itunes button-download mp3 

Volledige transcriptie van deze aflevering

Deze week hebben we het niet over 4 tips of 4 inzichten die ik graag met je wil delen. Nee, vandaag hebben we het over 1 inzicht, wat 10 jaar geleden mijn leven echt compleet heeft veranderd. En wat de kwaliteit van mijn leven drastisch heeft verbeterd. En dat is 1 inzicht en het is super simpel om uit te voeren, maar dat wil nog niet zeggen dat het makkelijk is, maar wel waardevol.

En dat inzicht is de focus verschuiven van de focus op kwantiteit, naar de focus op kwaliteit. En dit is iets wat echt enorm waardevol kan zijn voor je leven. Sterker nog, het is enorm waardevol voor je leven. En ik zal je uitleggen waarom.

Kijk, als jij gaat focussen op kwantiteit en meer is beter, de meer is beter filosofie, dan zul je merken dat je nooit echt voldoening gaat halen. En dat je jezelf heel veel op je nek haalt, maar dat de resultaten maar heel erg beperkt zullen zijn.

En 10 jaar geleden heb ik die “mindset shift” gemaakt. En wat hield het nou in? Voor mij in ieder geval?  Nou, ik werkte in die tijd in de horeca en ik was er altijd trots op om te vertellen tegen mensen: ja afgelopen week heb ik 60 of 80 uur gewerkt. En ik had ook echt het idee dat dat echt een prestatie was, want ik had zoveel uur gewerkt.

En dat was stoer en ik was een echte workaholic en dat was goed en dat was leuk, want ik had veel uren gewerkt en dat was knap dat je dat kon doen. En in die tijd sportte ik iedere dag. Ik deed toen heel fanatiek aan bodybuilding en ik vertelde ook altijd hoeveel kilo ik kon bankdrukken en hoeveel kilo ik kon “squaten” en meer was beter. En als ik op stap ging, dan vertelde ik de dag erna: ik had zoveel gedronken! Dat was allemaal gefocust op hoeveelheden, op meer is beter, op kwantiteit.

En op een gegeven moment kwamen daar een beetje wat scheurtjes in.  En ging ik beseffen dat ja, die vele kilo’s die ik had met sporten. Ja, dat bankdrukken, hartstikke stoer, dat squatten hartstikke stoer, maar ik kreeg daar wel last van blessures en het waren maar lichte pijntjes, maar ik voelde wel dat het eigenlijk niet zo heel goed voor mijn lijf was.

Vervolgens was ik ook altijd een beetje moe en dat had natuurlijk niks te maken met die 80 uur per week die ik werkte, want dat was stoer en dat was goed en knap, Maar goed, iedereen weet wel dat als je dat soort werkweken hebt, dat dat nooit echt goed is voor je nachtrust. Nooit echt goed is voor je energiepijl.

En je krijgt wel een soort van drive van, je hebt wel het gevoel dat je productief bent, dat je veel dingen doet, maar het is niet dat je echt het gevoel hebt dat je Momentum ervaart. Of dat je echt een voldaan leven hebt. Of dat je alles er uit haalt wat er in zit.

En dat is vaak het nadeel van het focussen op kwantiteit, dus dat je focust op korte termijn plezier. En korte termijn resultaten.

En focusses op kwaliteit dat zorgt er voor dat je lange termijn resultaten gaat krijgen en dat niet alleen, je gaat er ook nog eens jezelf continu beter door voelen. Dus in plaats van dat je gaat focusses op: ik heb 8 uur geslapen, kun je ook focussen op: ik heb een goede nachtrust gehad.

Ik ben zonder problemen ingeslapen, ik heb rustig, zonder iedere keer ’s nachts wakker te worden, heb ik geslapen en ik ben fris en fit, ben ik wakker geworden. En of dat nou na 6 uur is, of na 7 uur, of na 8 uur, of na 9 uur, dat maakt dan eigenlijk niet zoveel uit. Als die kwaliteit van je nachtrust maar goed was.

Dat geldt ook voor het werken. Want je kunt wel een baan hebben en zeggen van nou, ik heb 3000 euro verdient met 80 uur per week werken, hartstikke leuk, maar wat nou als je een baan hebt waarin je in de helft van de tijd hetzelfde bedrag kunt verdienen? Of misschien nog wel meer kunt verdienen in de helft van de tijd? En dat je dan iets doet wat je even leuk of misschien nog wel leuker vindt? En dat is de focus op kwaliteit.

Dus je gaat kijken van wat is nou de kwaliteit van mijn leven? Kwaliteit van mijn werk, kwaliteit van de sport of de beweging die ik doe. Kwaliteit van mijn eten, dus in plaats van dat je heel veel gaat eten, ga je kijken: nou, wat is nou de voedingswaarde? Wat is nou de kwaliteit van mijn voeding?

Ik heb veel liever tegenwoordig dat ik 1 lekker glas wijn drink op een hele avond, dan dat ik 40 glazen bier ga drinken. En dat een dag er na ga vertellen. Want die kwaliteit van mijn leven wordt ook daarna op de lange termijn verbeterd. Sowieso de dag er na als je 40 glazen bier hebt gedronken, ten opzichte van 1 glas wijn.

Dus dat zijn dingen, focus op kwaliteit heeft mij enorm veel gebracht en ik heb dan ook vandaag ook de uitdaging voor jou: kijk eens gewoon heel kritisch naar onderdelen van je leven, dus je gezondheid, je fitness strategie, je baan, of je carrière, of je onderneming, of je relaties. Welke dingen doe jij nou die gefocust zijn op kwantiteit?

En hoe zou jij jouw levensstijl en je gevoel van Momentum kunnen verbeteren door te focussen op kwaliteit ?

Door die kwantiteit gedachte te vervangen voor kwaliteitsgedachten. En ik weet zeker dat als je dat soort veranderingen gaat aanpassen in je leven dan pas ga je iets ervaren wat wij echt Momentum noemen.

Vond je deze aflevering leuk? Deel het dan met je vrienden en familie en mis geen aflevering meer door je te abonneren op de podcast en mijn youtubekanaal.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.