skip to Main Content

5 dingen die je moet weten van je partner

5 essentiële dingen die je moet weten van je partner. Als je een goede relatie wilt met je partner, bekijk dan nu deze aflevering om achter die 5 dingen te komen.

Ik ben een life en business coach en ik help mensen, naast het schalen van hun business en het lekkerder in hun vel zitten, ook met het beter communiceren.

Je zult merken dat de 5 principes, met de 5 dingen die jij zou moeten weten over je partner, dat die net zo goed toepasbaar zijn in je bedrijf.

1. Taal van de Liefde

Het allereerste wat je zou moeten weten over je partner, is zijn of haar specifieke taal van de liefde.

In het boek van Gary Chapman ‘5 talen van de liefde’ wordt omschreven dat er 5 talen zijn, of 5 voorkeuren van mensen, waarin ze zich geliefd voelen.

Er is een heel groot verschil tussen mensen die complimenten willen krijgen en mensen die zich heel geliefd voelen als andere mensen dingen voor ze doen. Weer andere mensen voelen zich heel erg geliefd als ze cadeau’s krijgen.

Het is zo krachtig als jij van je partner weet wat nou zijn of haar specifieke voorkeur, wat zijn of haar taal van de liefde is.

Het is ook erg handig om dit van jezelf te weten. De meeste mensen communiceren vooral naar hun partner met hun eigen taal van de liefde.

Terwijl hun relatie 100 keer beter zou zijn op het moment dat ze de taal van de ander zouden gaan communiceren in hun relatie.

Echt een aanrader om je daar meer in te verdiepen, in het boek ‘5 talen van de liefde’.

2. Meta voorkeuren

Het tweede ding wat je zou moeten weten is zijn of haar meta voorkeuren. En meta voorkeuren zijn natuurlijke voorkeuren die mensen hebben als het gaat om communicatie, alls het gaat om omgang met andere mensen.

Je kent vast wel mensen die heel erg snel praten en heel erg in plaatjes praten. Dat zijn mensen die primair visueel zijn ingesteld.

Die praten anders dan mensen die primair auditief op het gehoor zijn ingesteld. Die mensen zijn wat langzamer met praten, dat zijn mensen die heel erg op het gehoor zitten.

Dan heb je mensen die kinesthetisch zijn, die zijn vooral bezig met het gevoel. En je hebt nog digitale mensen die overal alle ins en outs van willen weten.

Het is heel handig om dit van je partner te weten wat zijn of haar primaire voorkeur is.

Wat ook handig is om te weten of iemand van nature introvert of extravert is. Als je partner bijvoorbeeld heel erg introvert is, dan raakt die helemaal overprikkeld van sociale situaties of grote menigten.

3. Het ritme

Het derde wat heel belangrijk is om van je partner te weten is het ritme van je partner. Mensen hebben allemaal een eigen dag- of nachtritme.

Sommige mensen zijn ’s ochtends heel goed in het creëren of schrijven van dingen. En andere mensen zijn dat ’s avonds. Die leven ’s avonds om half 10 op.

Een groot deel daarvan is aangeleerd, maar je hebt natuurlijk in je DNA primaire voorkeuren zitten.

Het is heel handig om dat van je partner te weten en van jezelf. Als jij en je partner een verschillend ritme hebben, dan moet je niet je partner dwingen om langer op te blijven als jij bijvoorbeeld pas om 1 uur ’s nachts gaat slapen.

4. De dromen van je partner

Ken de dromen van je partner. Dit is zo waardevol als je dit op regelmatige basis doet.

Plan bijvoorbeeld in wat jij en je partner het komende jaar willen gaan doen. Zodat je van elkaar weet wat je graag een keer gezien wilt hebben, of wat jij of je partner graag een keer gedaan wilt hebben.

Ik heb de gewoonte om op iedere eerste dag van de maand iets van mijn Bucket list af te strepen. Iedere maand ga ik iets plannen of iets doen wat te maken heeft met mijn bucket list of mijn jaardoelstellingen. En die dingen doe ik iedere maand.

Als mijn vrouw het bijvoorbeeld leuk vindt om een keer te gaan snorkelen, dan plan ik dat gewoon in.

Dit is zo krachtig als je dat doet, want dat maakt je relatie gewoon exponentieel beter en dan kom je veel minder snel in de sleur als je continu elkaar’s dromen gaat waarmaken.

5. De pijn van je partner

Dit kan zowel fysieke als mentale pijn zijn van je partner. Het is zo krachtig en belangrijk om te weten onder welke dingen je partner lijdt.

Als je bijvoorbeeld weet dat ze last heeft van chronische hoofdpijn, of dat ze heel graag een eigen onderneming zou willen beginnen maar het niet durft. Het is zo belangrijk om dat te weten van je partner, want dan kun je de pijn verzachten.

Je bent met je partner samen om elkaar’s leven makkelijker en leuker en minder pijnlijk te maken.

Als jij de pijn van een ander op een structurele basis probeert te ontdekken, dan ga je gewoon een veel leuker leven tegemoet.

Dan zal je een betere relatie hebben, veel meer kracht, plezier en liefde, veel meer passie en dan ga je echt iets ervaren wat wij Momentum noemen in een relatie.

Stop met verkopen, Start met helpen

Mijn nieuwe boek “Stop met verkopen, Start met helpen“ is bijna klaar!

👉👉Krijg meer klanten dankzij de coach methode, ga naar: https://marksoons.nl/boek

Masterclass Verkopen

We hebben binnenkort weer een bijzonder event over Verkopen, de Masterclass Verkopen.

Mis het niet en woon Masterclass Verkopen bij, ga naar:

👉👉 https://tibor.nl/masterclass-verkopen/

Beluister de podcast

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.