skip to Main Content
4 Gebieden Om In Jezelf Te Investeren

Investeer in jezelf!

Deze week wil ik het met je hebben over een van de meest belangrijke en vaak onderschatte dingen die je kunt doen om je leven te verbeteren: in jezelf investeren. 

We zijn vaak zoveel bezig met dingen zoeken buiten onszelf om onze dagen mee te vullen, dat we vergeten dat we uitgeblust raken, omdat we te weinig aandacht besteden aan de meest belangrijke persoon op deze aardbol: jijzelf.

Zonder een goede investering in jezelf kun je veel minder voor anderen betekenen, dus in dat opzicht is niet investeren in jezelf egoïstisch te noemen.

Daarom deel ik in deze aflevering 4 manieren om meer in jezelf te investeren en meer waarde toe te voegen aan jouw leven en dat van anderen.

1. Gezondheid

Wie niet dagelijks investeert in zijn gezondheid, verliest altijd de wedstrijd, of dit nu gaat om het zijn van een goede werknemer, een slank en fit persoon, een leuke partner of ouder. Jouw dagelijkse rituelen bepalen jouw energieniveau en de hoeveelheid ziektes en kwaaltjes die je hebt. Allereerste gebied om in te investeren is daarom ook je gezondheid.

2. Financieel

Als jij niet maandelijks een vast bedrag of percentage van je inkomen investeert in jezelf, dan is er te weinig ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling als mens en sterven jouw dromen een vroege dood. De beste investering is immers een investering in jezelf, ook financieel gezien.

3. Tijd

Als jij je iedere dag opnieuw laat leiden door iedereen die een stukje van jouw dag opeist, dan zul je vroeg of laat opbranden. Dit kun je voorkomen door iedere dag een stukje tijd te reserveren voor jezelf. Voor je hobby, passie, voor een meditatie moment of hersendood tv kijken. Als jij er maar een beetje gelukkiger van wordt.

4. Missie

Iedereen vraagt zich weleens af waarom ze hier op aarde zijn (en anders wordt het hoog tijd!) We weten niet hoelang ons verblijf hier zal zijn, daarom is het des te belangrijker om dagelijks bezig te zijn met dingen die onze passie zijn of ons helpen bij onze grotere doelen/missie op aarde. Of simpelweg het uitoefenen van onze favoriete hobby’s en bezigheden. Of het nu groot of klein is, doe waar je gelukkig van wordt en wat je in je flow houdt, zodat je iets kunt ervaren wat wij écht Momentum noemen.

Vond je dit artikel leuk? Laat het me hieronder weten. Delen mag natuurlijk ook altijd 🙂

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.