skip to Main Content
Hoe Word Je Een Superster? Levenslessen Van Anita Elberse

Hoe word je een superster? Levenslessen van Anita Elberse

Wat is nu het verschil tussen jou en een superster als Beyonce? Welke dingen denkt en doet zij om zolang op het hoogste niveau te presteren? En wat kun jij hiervan opsteken? In dit blog deel ik het met je.

[phxoptin id=1470394246]

button-beluister itunes marksoons.nl

 

 

Samenvatting

Gisteravond ben ik naar een uniek evenement geweest, namelijk Inspiration360 en dat was in de Ziggo Dome en dat was een evenement waarin 4 sprekers kwamen.

En die gingen proberen om die 7500 mensen die daar aanwezig waren, wat veelal ondernemers waren, te inspireren. Om ze levenslessen mee te geven. Om ze proberen uit leggen wat nou het verschil is tussen de mensen die het goed doen en de mensen die het fantastisch doen.

In deze aflevering ga ik het hebben over de minst bekende spreker, Anita Elberse.

En dan vooral over de levenslessen die ze gisteren met ons heeft gedeeld. En de eerste levensles die ging over succesvolle mensen en wat maakt die mensen nou echt succesvol?

Wat zorgt er nou voor dat die mensen boven zichzelf uitstijgen? Boven andere mensen uitstijgen? En ook heel lang op dat hoge niveau blijven? Bekijk daarvoor de video of beluister hieronder de podcast of de volledige transcriptie.

Vond je deze aflevering leuk? Deel dan deze aflevering met vrienden en bekenden.

Beluister de Podcast

button-luister op itunes button-download mp3 

Volledige transcriptie van deze aflevering

Welkom terug bij weer een aflevering van leef je Momentum. Ik ben helemaal hyper. En ik zal je uitleggen waarom. Gisteravond ben ik naar een uniek evenement geweest, namelijk Inspiration360 en dat was in de Ziggo Dome en dat was een evenement waarin 4 sprekers kwamen.

En die gingen proberen om die 7500 mensen die daar aanwezig waren, wat veelal ondernemers waren, te inspireren. Om ze levenslessen mee te geven. Om ze proberen uit leggen wat nou het verschil is tussen de mensen die het goed doen en de mensen die het fantastisch doen.

En vandaag en de komende 3 weken zal ik die levenslessen met jullie gaan delen. En vandaag ga ik het hebben over de minst bekende spreker, in ieder geval voor de meeste is dat de minst bekende spreker. En daar ga ik echt de levenslessen uit destilleren en met jullie delen.

Super waardevol en ik zit echt vol met energie om dat met jullie te delen, omdat het echt een heel erg inspirerende avond was en ik heb zoveel dingen opgeschreven, zoveel dingen weer opgepakt, van oh ja! daar gaan we iets mee doen en ik hoop dat het voor jou net zo waardevol zal zijn.

Want als we het hebben over sprekers als Richard Branson, Al Gore, Bear Grylls en Anita Elberse, dan zeggen de eerste 2 namen je ongetwijfeld wel iets. Al Gore en Richard Branson kent bijna iedereen.

Bear Grylls is de man die Barack Obama meenam in de jungle. Hij heeft een serie op Discovery Channel en hij is iemand die de Mount Everest heeft beklommen. En tijdens zijn gesprek gisterenavond, of tijdens zijn presentatie, had hij het ook over die reis naar de Mount Everest en daar zal ik in een andere aflevering wat uitgebreider over vertellen, maar vandaag gaan we het hebben over de laatste die ik noemde, namelijk Anita Elberse.

Want dat was voor mij de meest onbekende, Anita Elberse is een Nederlandse vrouw die in Amerika les geeft op Harvard, een van de meest prestigieuze universiteiten van de wereld, Harvard University en wat zij doet is het volgende.

Zij heeft haar vak gemaakt van onderzoeken wat nou de meest succesvolle mensen op aarde, succesvol maakt. Wat hebben zij gemeen? Wat voor typeringen hebben zij in hun karakter? Welke dingen ondernemen ze om succesvol te zijn en succesvol te blijven op dat hoogste niveau?

En vandaag gaan we het over de levenslessen die ik gisteren heb geleerd hebben, die Anita Elberse heeft gedeeld. En de eerste levensles die ging over succesvolle mensen en wat maakt die mensen nou echt succesvol? Wat zorgt er nou voor dat die mensen boven zichzelf uitstijgen? Boven andere mensen uitstijgen? En ook heel lang op dat hoge niveau blijven?

Een van de dingen die daaruit naar voren kwam en dat vond ik een hele bijzondere, want wij zijn in Nederland altijd heel anders ingesteld, is dat je risico’s moet durven te nemen. Dat weet je, als je succesvol wilt zijn, als het gaan om ondernemen, als het gaat om het krijgen van een partner, zul je het risico moeten nemen dat iemand je afwijst.

Of zul je het risico moeten nemen het een keer misgaat. En wat Anita gisteren deelde was dat het nemen van hele grote risico’s, dat dat juist het verschil maakt tussen mensen die het goed doen in hun leven en mensen die het fantastisch doen.

Ze zei dan ook, het nemen van kleine, gecalculeerde risico’s is een mythe. De mensen die echt succesvol worden, dat zijn de mensen die echt hele grote risico’s durven te nemen. En ook het falen, het mogelijke falen, volledig omarmen.

Dus ze vinden het helemaal ok als het een keer niet lukt. Of als ze een keer compleet door de mand heen vallen. En dat maakt echt het verschil tussen mensen die op een middelmatig niveau blijven en de mensen die echt doorstijgen naar het allerhoogst haalbare. En dat was stap 1.

En stap 2 is dat je ook moet durven om op jezelf te wedden. Want als je op jezelf durft te wedden en vertrouwen hebt in jezelf, dan kan je echt doorgroeien naar het volgende en het hogere niveau. En daar bedoelde ze vooral mee dat iedereen, ieder mens heeft iets unieks.

[tweetquote]Er is geen ander persoon op deze aardbol zoals jij[/tweetquote].

En dat zorgt er voor dat jij jouw unieke star power, zoals we dat noemden, iedereen heeft dat. Iedereen heeft die eigen krachten. Die eigen mogelijkheden. En als jij vertrouwd en bouwt op die eigen kracht, dan kun je echt verder gaan komen.

En dan kun je er ook andere mensen mee gaan helpen. En dan zorg je er ook voor dat je met die eigen kracht ook vertrouwen hebt in jezelf en als je vertrouwen hebt in jezelf dan kom je ook veel verder. Dus bouw op die eigen kracht.

De derde levensles die heel erg veel waarde kan toevoegen in je leven, is dat je er voor gaat zorgen dat jij nog meer gaat bedenken van, wat zou ik nog meer kunnen in mijn leven? Dus dat je multi talent wordt.

En gisteren werd ook gezegd,[tweetquote] “succes is geen lineaire weg naar de top”[/tweetquote].

Dus je gaat niet zo naar boven, maar het is zo dat mensen die de weg naar succes volgen, dat zijn de mensen die 2 stappen vooruit gaan, 3 stappen terug. Of 3 stappen vooruit en 2 stappen terug. 3 stappen vooruit en 2 stappen terug.

Dus mensen zijn gewend om een leercurve te hebben, dan fouten te maken en vervolgens weer door te gaan. En wat ook opviel is dat mensen vaak heel veel verschillende kwaliteiten zichzelf eigen gaan maken.

Dus als jij iemand bent die graag wat meer vrijheid wil in zijn of haar leven, dan kan het zo zijn dat je zegt van, nou, ik ga een eigen onderneming starten. En misschien is jouw grote talent, dus jouw unieke talent, jouw “star power”, is dat jij goed boeken kunt schrijven.

Maar dat betekent niet dat je alleen maar zou moeten focussen op het schrijven van boeken. Want die boeken moeten natuurlijk ook aan de man gebracht worden. Dus je zult ook iets moeten kunnen doen qua promotie. Je moet iets weten van marketing, je moet interviews af kunnen gaan, zonder dat je de hele tijd maar “huh” zegt, of helemaal niet uit je woorden komt. Kortom, je zult altijd een aantal skills moeten ontwikkelen.

[tweetquote]

“De mensen die echt bovenaan de top zijn, vinden zichzelf continu opnieuw uit” [/tweetquote]

En die zorgen dus er voor dat ze heel veel verschillende dingen kunnen. Dus dat ze niet alleen maar zeggen van, nou, ik ben een acteur of ik ben een schrijver. Nee, ze hebben heel veel titels achter hun eigen naam staan. En je zult altijd zien, als je bijvoorbeeld kijkt naar de rijke top sporters in Amerika, je hebt daar basketballers die 100 miljoen verdienen, die mensen die blijven niet alleen maar bij het basketballen.

Die gaan hun eigen modelijn opzetten, die gaan een eigen platenmaatschappij  opzetten, die gaan acteren. Een mooi voorbeeld vond ik gisteren “The Rock”. The Rock is een worstelaar van oorsprong en die doet het nou heel goed in de bioscoop, want die is acteur geworden en verdient daar zo’n 20 miljoen per film mee.

Nou, die heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en daar blijft het niet bij, hij is ook aan het produceren van films, hij heeft zijn eigen productie maatschappij en dat is iemand waar je heel veel van gaat horen in de film wereld. Terwijl hij begonnen is als worstelaar. Dus hij heeft altijd zichzelf proberen nieuwe dingen aan te leren en zichzelf opnieuw uit te vinden.

En dat is iets wat er voor zorgt dat je op meerdere vlakken kans hebt om succesvol te zijn en succesvol te blijven.

De vierde stap die gisteren werd genoemd en dat vind ik een hele mooie en dat is een vraag die succesvolle mensen zich altijd stellen, namelijk, waarom zou ik niet….. kunnen doen?

Waarom zou ik niet als docent voor mijzelf kunnen beginnen? Waarom zou ik niet een spreker kunnen worden? Waarom zou ik niet boeken kunnen gaan schrijven? Waarom zou ik niet de wereld rond kunnen reizen terwijl ik 2 jonge kinderen heb? Waarom zou ik niet in 2 dagen mijn werk kunnen doen, in plaats van in 5 dagen?

En dat soort vragen zorgen er voor dat je buiten je comfort zone gaat denken. Dat je gaat kijken wat er mogelijk is. En dat je ook niet het spel gaat spelen, maar dat je de regels van het spel aanpast naar jezelf en dat je niet zomaar de regels van het spel volgt, maar gewoon de regels verandert of de regels ombuigt en dat jij degene bent, die de touwtjes in handen heeft en iets gaat ervaren wat je echt Momentum noemt.

[tweetquote]”Winnaars spelen niet het spel volgens de regels, maar veranderen de regels van het spel”[/tweetquote]

Volgende week gaan we het hebben over de lessen die Richard Branson mij gisteren heeft gegeven en ik hoop dat je daar ook heel veel waarde uit zult halen. Tot dan en tot de volgende keer.

Vond je deze aflevering leuk? Deel het dan met je vrienden en familie en mis geen aflevering meer door je te abonneren op de podcast en mijn youtubekanaal.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.