Hoe krijg je een fantastische relatie?

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hoe krijg jij een fantastische relatie?

Heb jij weleens relatieproblemen of is het probleem dat je geen relatie hebt, dan is dit artikel speciaal voor jou gemaakt. We gaan kijken hoe je nu van geen of een slechte relatie kunt gaan naar een fantastische relatie. 

Download MP3/podcast van deze aflevering gratis via iTunes

In deze aflevering legt Mark uit welke 4 factoren jouw relatie een nieuwe dimensie kan geven en hoe jij van een goede relatie, een fantastische relatie kunt maken. Deze 4 factoren zijn ook toe te passen voor mensen die relatieproblemen hebben, of op zoek zijn naar een relatie.

1. Goed luisteren

Tegenwoordig zijn we zo vaak afgeleid, dat daadwerkelijk volledig mentaal aanwezig zijn in uitzondering is geworden. Dit maakt het lastig om echt te luisteren naar wat een ander zegt, of probeert te zeggen. Door te focussen op daadwerkelijk alle afleiding opzij te schuiven en elkaar in de ogen te kijken en werkelijk te horen en volledig te begrijpen wat de ander zegt, kun je een enorm shift in de kwaliteit van je relatie brengen.

2. Investeer in elkaar

Tijd vliegt en voor je het door hebt, is er weer een week/maand voorbij. Zorg er daarom voor dat je minimaal een keer per week echt exclusieve tijd in elkaar investeert, door samen iets te doen wat jullie samen echt een goed gevoel geeft. Geld, cadeaus en andere dingen zijn leuk, maar exclusieve aandacht de beste vorm van investeren in je relatie. En liever iedere dag, dan minder dan 1 keer per week.

3. Zorg voor balans in je relatie

Krijg je weleens de vraag wie van jullie twee “de broek aan heeft” ? Mijn antwoord is dan gekscherend: Ieder een broekspijp. Want zo zou het moeten zijn. Meestal is dit niet zo en is de een dominant en de ander meer onderdanig of de een heel druk en de ander heel rustig. Disbalans is de oorzaak van veel relatieproblemen, omdat mensen te weinig ruimte ervaren om écht zichzelf te kunnen zijn. Blijf je daarom altijd afvragen hoe het zit met de balans tussen jullie twee.

4. Intimiteit

Voorkom sleur en maak van je partner niet je beste vriend(in). Een relatie zonder intimiteit en passie is niets meer dan een vriendschap, maar geen echte relatie. Is de passie ver te zoeken? Probeer dan terug te gaan naar het begin en ga op zoek naar de momenten waarop de vonken wel oversloegen. Wat zijn de exacte trekjes, eigenschappen en details die er toen voor zorgden dat jullie nu bij elkaar zijn? Herleef die momenten iedere keer opnieuw, zodat jouw relatie echt een fantastische relatie wordt.

Links:

Download MP3/podcast van deze aflevering gratis via iTunes

Vond je dit artikel leuk of ken je iemand die hier iets aan heeft? Deel het dan hieronder of via social media.

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn